REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Rareş Bogdan: Foarte curând cel puţin vom dubla numărul parlamentarilor de diaspora

Rareş Bogdan: Foarte curând cel puţin vom dubla numărul parlamentarilor de diaspora

Replica API 25 ianuarie 2020 | 00:00 384

Rareş Bogdan

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat, vineri, la Convenţia Românilor de Pretutindeni, că numărul parlamentarilor de diaspora va fi dublat.

"Eu nu am să spun că noi ne ocupăm foarte serios de diaspora românească, ştiu însă că foarte curând cel puţin vom dubla, dacă nu vom tripla chiar, dar de dublat sută la sută - dar premierul e cel care face anunţurile - numărul parlamentarilor din diaspora. E un prim pas important pentru reprezentarea diasporei", a afirmat Rareş Bogdan.

El a criticat personalul consulatelor româneşti, susţinând că nu se comportă civilizat cu românii din afara graniţelor.

"Dar încă avem multă treabă (...) Încă personalul consulatelor româneşti nu înţelege că ar trebui să se comporte civilizat cu membrii comunităţilor româneşti, încă în o serie de state, începând cu Spania sau Marea Britanie, consulatele româneşti se comportă de parcă ar fi stăpâni cu iobagi în relaţia cu fraţii noştri români, încă e nevoie ca un părinte să îşi ducă copilul abia născut sute de kilometri pentru a încerca să-l înregistreze. E doar un aspect. Încă telefoanele sună, dar nu răspunde nimeni sau nu ridică nimeni şi încă, din păcate, atitudinea noastră faţă de românii care nu au plecat de bine din ţara mamă nu este cea corectă şi acest lucru trebuie schimbat şi sunt convins că guvernul liberal îl va schimba pentru că altfel ne vor schimba românii pe noi, extrem de simplu. Deci cred că ar trebui să vorbim sincer despre ce funcţionează, despre ce ne uneşte", a adăugat prim-vicepreşedintele PNL.

El a atras atenţia că statul român trebuie să gestioneze problemele celor peste 800.000 de români din Marea Britanie, după ce statul britanic a ales să părăsească Uniunea Europeană.

"Acestea sunt probleme pe care statul român trebuie să le gestioneze şi pe care comunităţile singure nu le pot gestiona. De asemenea, cred că nu ar fi deloc lipsit de importantă (...) să ne gândim cum în continuare fraţii noştri din Valea Timocului luptă pentru credinţa lor şi pentru limba română într-o ţară despre care se spune că este mare prietenă României, dar care calcă în picioare comunitatea românească. De asemenea, aş vrea să nu uităm că ieri (...) Ministerul Afacerilor Externe, condus de Bogdan Aurescu avut o reacţie promptă, corectă şi salutară şi merită felicitări, atunci când preşedintele Zelinski a făcut o gravă eroare istorică care s-a dus spre un atac direct la ceea ce înseamnă Bucovina noastră dragă. E bine că ministerul a reacţionat extrem de clar şi extrem de prompt", a adăugat Rareş Bogdan.

Eurodeputatul liberal s-a referit şi la situaţia Hotelului Concordia, clădirea în care s-a pecetluit Unirea Principatelor în urmă cu 161 de ani.

"Dacă mergem noi toţi de aici, împreună cu televiziunile, la mai puţin de un kilometru de Palatul Parlamentului se află cel mai important loc pentru Unirea noastră de la 1859, este Hotelul Concordia. Dacă vă uitaţi cum arată Hotelul Concordia, e greu să se adăpostească până şi un câine vagabond. Aşa ceva niciodată statul american, francez, irlandez, polonez sau chiar ungar nu ar fi permis. Statul român permite prăbuşirea unei clădiri istorice, fără să reacţioneze în niciun fel, aşa cum acelaşi stat a abandonat şi simbolul nostru: Coloana lui Brâncuşi. Ştiţi cum arată casa lui Brâncuşi? E greu să o mai vedeţi. Cu eforturile unui părinte înţelept am reuşit să salvăm casa lui Maniu de la Bădăcin, dar încă sunt o mulţime de lucruri sfinte pentru noi, românii, care sunt abandonate, inclusiv aşezămintele Brătianu aflate de la mai puţin de un kilometru jumătate de aici", a mai spus Rareş Bogdan, potrivit AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai rares ,mai cur de maimuta ce esti tu, sa iti iau familia in pula iar tie sa iti dau muie ca de cate ori deschizi gura pute a hoit. Imputitul dracului, cocota masculina
2
0
Noi asteptam reducerea numarului de parlamentari , peransamblu !
5
0
cat va mai dublati mai voi astia mancatori de kkt,de la 300 v-ati dublat la aproape 700,a fost unul deputat de oceania-pacific ales in parlament cu 2 voturi,daca asa ziceti voi ca veti castiga alegeri fie ele si anticipate,va inselati
5
0
Si nu am mai votat la nici un fel de alegeri care au avut loc in Romania din 2000 dar au votat prieteni si membri familiei mele care inainte spuneau:"pe cine sa votez ma ca toti sunt la fel"si au votat multi,asa ca diaspora traieste si voteaza in Romania chiar daca nu direct ma PSDistilor prosti.
0
9
O sa vada si ei circu di Romania. Si noi ce le poate pielea diasporenilor. Sa terminam o data cu voturile astea ale celor care sunt rupti de realitatile si de traiul de aici. Li se pare ca dreapta e marea solutie de iesire din kk a tarii. Li se pare pentru ca nu stiu cum mai e viata pe aici.
9
0
sugi pooola ,diaspora sa plateasca impozit in Romania.
11
0
sugeti bani tari niste excroci faceti autostrazi excrocule nu dati bani degeaba la diaspora sa va tina pe voi in scaune
14
0
sa stea, in mortii lor de saracii si lasi acolo!
15
1
Esti dus cu pluta amice !
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920