REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: Cred că vom reuși să câștigăm încă o dată Primăria și Consiliul Județean Constanța, cu aceiași candidați. Video

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: Cred că vom reuși să câștigăm încă o dată Primăria și Consiliul Județean Constanța, cu aceiași candidați. Video

Replica API 14 septembrie 2022 | 22:29 6337

România, și nu numai, riscă să se confrunte cu probleme serioase în această iarnă, în contextul crizei energetice. Premierul a recomandat economisirea energiei, Comisia Europeană recomandă dușul o dată pe săptămână… oamenii au intrat în panică și se așteaptă la ce este mai rău, la iarnă. În contextul crizei energetice actuale, europarlamentarul și prim vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Replica, că românii trebuie să înţeleagă momentul dificil prin care trecem, dar să nu cadă în extreme și spune că nu ne vom întoarce în era Comunismului.

Rareş Bogdan, europarlamentar și prim vicepreședintele PNL, s-a aflat, weekendul trecut, la Școala de vară a femeilor liberale și a tinerilor liberali. Cu această ocazie, politicianul ne-a acordat un interviu în exclusivitate, în cadrul căruia a vorbit despre criza energetică, despre teama românilor de a se întoarce în timp, dar a vorbit și despre importanta României de a adera la Spațiul Schenghen, dar și alte subiecte de interes local și național.

Rareș Bogdan: Nu ne vom întoarce la la lămpi și la lumânare

În debutul interviului, Rareș Bogdan a vorbit despre criza energetică. El spune că românii trebuie să înţeleagă momentul dificil prin care trecem, dar să nu cadă în extreme și spune că nu ne vom întoarce în era Comunismului. „În nici un caz nu se vom întoarce la baterie, la lămpile cu petrol și la lumânare. Este o situație în care România încearcă să fie cât se poate de rațională și echilibrată, și să țină cont de faptul că vor fi vârfuri de consum, în care România trebuie să fie solidară cu restul statelor. România are, fără nici o problemă, energie electrică, iar România nu are problema cerealelor. Gândiți-vă că Italia are dependență de cereale din Ucraina peste 50%, Franța peste 35%, Europa are dependență de cereale din Ucraina 27%. România nu are problema aceasta. România este în top țări non-dependente de petrolul rusesc, are între 35și 50% extragere individuală din producție proprie, din zăcămintele noastre. Și de asemenea ia din Rusia 30% din totalul petrolului pe care îl rafinează la cele 4 rafinării. Astea sunt realizări. România nu stă rău nici la energie verde, avem marile baraje, plus energie verde din eolian, solar și micro hidrocentrale. Cred că ar trebui să ne reglăm puțin modul în care reacționăm cu puternicii Europei. E în regulă, dar de data aceasta, România este într-o situație privilegiată. Nu vreți voi să fim egali cu voi din toate punctele de vedere? Noi suntem de acord dacă avem pe plus să vă dăm și vouă”, a declarat Rareș Bogdan, pentru Replica.

Rareș Bogdan: Românii trebuie să fie raționali și echilibrați

Rareș Bogdan a accentuat faptul că românii nu trebuie să-și facă griji, încă trebuie să fie raționali și echilibrați, pentru a face economicii. ”Eu le spun oamenilor să fie raționali, echilibrați, să facă economii ca fiecare să nu plătească mult. Dar să nu-și închipuie că ajungem la situația de dinainte de 90, în care să stăm cu televizorul 2 ore și cu bateria de la mașină pornită și cu cabluri prin casă. Nu vom ajunge acolo”, a completat Bogdan.

Rareș Bogdan: Virgil Popescu este vinovatul de serviciu găsit de colegii de guvernare!

Este Virgil Popescu, ministrul Energiei, vinovat pentru criza pe care o traversăm? Da și nu prea... ”Este vinovatul de serviciu găsit de colegii noștrii din guvernare, care au refuzat să se uite la ANRE, care trebuia să consulte piața, care nu trebuiau să lase distribuitorii și funizorii să se joace cu piața și care ar fi trebuit în mod normal să protejeze producătorii de energie mai ales cei care fac investiții în energie regenerabilă. Știți părerea mea legată de ANRE și modul în care ei operează. Am cerut și demisia, pe bună dreptate, a conducerii, pentru că ei erau cei care trebuiau să reglementeze piața și care nu au reușit să o facă cum se cuvine. Sunt plătiți cu 12 000 de euro, nici la multinaționalele din România nu sunt oamenii cu salarii de 12 000 de euro. Ce au făcut oamenii ăștia să ia 12 000 de euro?! Iau dublu față de un europarlamentar român. Pentru că un europarlamentar are un salariu puțin peste 50% față de cât ia un membru ANRE din consiliu. Lucrurile acestea arată prost pentru România. Ei și-au stabilit singuri salariile. Eu au crezut că dacă pot avea independență în spațiu economic pot face orice. Sunt aberații din sistemul public din România”, a spus prim vicepreședintele PNL.

Recomandările ”Faceți duș o dată pe săptămână” și ”Mâncați făină de gândaci” sunt aberații

Întrebat dacă Comisia europeană poate impune statelor membre să limiteze consumul la energie, Rareș Bogdan a explicat că aceasta poate face doar recomandări, iar recomandările făcute de Comisia Europeană i se par aberații. ”Comisia europeană face recomandări, nu poate impune nimic, pentru că hotărăște consiliul. Consiliu din care face și domnul Președinte Klaus Iohannis, și alți șefi de stat și deputați, hotărăște. Comisa sigur că face recomandări. Dacă vă uitați la recomandări, sunt si unele aberații, ca de exemplu: faceți duș o dată pe săptămână, închideți apa când vă spălați pe dinți, mâncați făină de gândaci. Acestea sunt aberațiile unora care vor să fie mai catolici decât Papa. România a trecut prin toate momentele acestea, pentru vest poate că este mai complicat. Noi am trecut prin greutățile perioadei, dar eu nu vreau să ne întoarcem în acel moment. Nu vreau să car bateria din mașină, să o car pe scări, să o duc acasă, cum făcea tata, să-mi pot face temele. Noi nu trebuie să ne întoarcem la asta. De asta spunem că trebuie puțină măsură la recomandări. Eu înțeleg că ei vor să oprească din 10 becuri, unul. Mai bine să facem capacități noi de producție decât să vedem cu strângem cureaua sau șurubul”, a specificat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan, despre George Niculescu: Nu promitea nimic, acum e unul din cei mai buni

Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit și despre constănțeanul George Niculescu, secretarul de stat la Ministerul Energiei, despre care spune că nu promitea nimic însă s-a dovedit contrariul… și chiar mai mult. ”Avem un secretar de stat de la Constanța care, atunci când a venit, nu promitea, dar a început să fie unul dintre cei mai buni secretari pe care noi îi avem. George (n.red. George Niculescu, secretar de stat la Ministerul Energiei) realmente și-a găsit menirea, împreună cu Dan Drăgan, Virgil, cu George Laza… fac o echipă foarte bună acolo”, a spus Bogdan.

Ce spune Rareș Bogdan despre importanța aderării României la spațiul Schengen. ”Trebuie să rezolvăm problema Schengen, pentru că este o rușine că nu suntem în zona Schengen. Spațiul Schengen este ultimul punct pentru a întregi complet cercul prezenței noastre la același nivel în Europa. Avem acces NATO, și suntem membri ai celei mai mari alianțe militare, alături de alte 29 de state. Lumea nu a înțeles atunci, înțelege acum când se uită la frații noștrii din Moldova sau la cetățenii Ucrainei. Am ajuns în Uniunea Europeană și din fericire avem șansa banilor europeni, agricultura românească ia 2 miliarde de euro subvenție directă pe cultivare pe teren agricol, pe pădure, pe cap de animal, avem 840 000 de fermieri. Am reușit să construim lucruri grozave pe bani europeni. Eu cred că este momentul în care trebuie să ne gândim că Schengen înseamnă liberă circulație, în primul rând a mărfurilor și nu doar a noastră”.

Nu s-a discutat ca Ilie Dumitrescu să fie candidat la Sectorul 5

Întrebat dacă confirmă posibila candidatură a fotbalistul Ilie Dumitrescu la Primăria Sectorului 5, așa cum s-a vehiculat, europarlamentarul a declarat: ”Îmi e drag Ilie Dumitrescu, sunt amic cu el, un om pe care îl apreciez, unul dintre marile glorii ale sportului românesc. Este un tip cultivat, citit, și educat și a crescut foarte mult, nu a fost doar un mare sportiv. Nu știu detalii. Dacă ar fi această soluție, cu siguranță aș știi de ea. Dar nu s-a discutat la nivelul conducerii PNL. Fac parte din cei 6 care se află la nivel conducerii și nu a fost o discuție legată de Ilie Dumitrescu. Deocamdată testăm persoane, prin sondaje, avem două sondaje de opinie”.

Ar pleca de la Bruxelles pentru un post în Guvern

Anul viitor, în luna mai, se face rocada, la Guvern, când PSD ar avea prim ministrul. Întrebat dacă ia în calcul să facă parte din noul Guvern, acesta a spus că nu exclude posibilitatea. ”Am proiecte multe ca europarlamentar și nu aș pleca. M-aș mai duce cu încă un mandat. Îmi place foarte mult politica externă și relaționarea cu colegii mei. Dar, în partid nu faci ce vrei. Dacă partidul îți solicită ceva, voi sta de vorbă cu premierul, cu colegii mei și voi lua o decizie. Deocamdată nu se pune o astfel de problemă, PNL are oameni suficienti de buni încât să nu fie cazul să stea într-un singur om. Nici în Rareș Bogdan, nici în altcineva, avem soluții suficiente”, a spus Bogdan.

Rareș Bogdan: Constanța e un șantier

Europarlamentarul a vorbit și despre Constanța și colegii lui liberali. ”Constanța este un mare șantier. Dacă domnul Vergil Chițac reușește împreună cu echipa domniei sale, în parteneriat cu Consiliul Județean, cu Mihai Lupu și cu Bogdan Huțucă să facă o echipă, părerea mea este că vom reuși să câștigăm încă o dată primăria și Consiliul Județean. Va conta foarte mult să știm cum să le arătăm constănțenilor, care sunt foarte intransigenți și iuți la mânie, ce am făcut. Chiar dacă nu sunt gata toate proiectele începute, evoluția lor este una reală. Pentru că și în Cluj a durat 7-8 ani până s-au făcut toate străzile, toate trotuarele, toate piețele, infrastructura. Nu poți să termini tot. Dar dacă pot arăta, că dintr-o stradă avem făcută o treime, că avem perspectivă, nu cred că este vreo problemă să avem mandate atât la primărie cât și la Consiliul Județean, cu aceeași candidați.”

La Constanța, nu sunt două tabere în PNL

Întrebat dacă vede și el două tabere în PNL, Rareș Bogdan a spus: ”Eu vreau să cred că la PNL Constanța este o singură tabără, și că Bogdan ține în mână organizația foarte bine, colaborează cu Vergil Chițac, cu Mihai Lupu și cu președintele organizației municipale, și că nu există decât o singură tabără, tabăra liberală și restul sunt speculații. Cred că are experiența și maturitatea necesară să reușească să țină lucrurile în control, incluzându-l aici și pe cel pe care al cărui teritoriu ne aflăm, pe Cristi Radu de la Mangalia. Cristi a făcut lucruri bune la Mangalia, a evoluat. Este primul lui mandat ca primar, și a înțeles față de celalți, că fondurile europene sunt o soluție”.

Video integral îl puteți urmări mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest nemernic compara lucrarile din Cluj cu cele din Constanta ..Un mincinos ordinar ,la Cluj nu a inceput decat cu cate o singura lucrare si pas cu pas in 7 ani au finalizat .La noi s-au inceput lucrari in bataie de joc ,ingropand efectiv strazile si trotuarele adica blocand orasul .Nu se vor termina nici in zece ani deoarece se vor relua sapaturile si lucrarile pentru a se repara ceeace nu s-a lucrat corect.A se vedea modernizarea zonei peninsulare facuta la misto sub nasul DNA !De altfel aici nu este vorba decat de furtul banilor publici facilitat de abuzul in serviciu al edilului
2
0
::::))))))))) Doar daca dai afara toti Constanteni si repopulezi Constanta cu P.N.L-isti ::)))) HAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHHHHHHAAAAAA
1
0
Batistuță cred că visezi cai verzi pe pereți ! Orașul arată ca după bomardament, pensiile nesimțite s-au mărit în cele 30 de zile promise de tine că le desființați... ești un gargaragiu de ultimă speță... în plus și un impostor ordinar. Ești exact tiparul politicianului român ca toți ceilalți. Dacă românii se vor duce la vot, înseamnă că suntem o țară de idioți care votează numai hoți. Cât de p***t și idiot pot să fiu să mă duc să votez niște hoți și după câteva luni să ies în stradă și să urlu ca un animal, hoții, hoții, hoții...!
3
0
Votez fara dubii psd, pentru prima data. Din scarba fata de voi...
1
1
Amice esti idiot!
3
0
Nu mai vorbiti aiurea cu psd ul vostru .La Constanta nu s-a facut nimic de 30 de ani , am ramas cel mai sarac oras din tara datorita organizatiei mafiote psd care a distrus orasul si l a vandut pe tot .Ce are Constanta dupa 30 de ani ????? NIMIC . ABSOLUT NIMIC . PNL este diferit , nu se poatev schimba o mentalitate veche , depasita intr un an sau doi , Constanta are nevoie de ceva nou , inovator psd ul a distrus tot orasul cu coruptia lor , toti directorii pusi de psd au furat si au ajuns in puscarie , vreti asta din nou ? saracie lucie ? nu. Votati PNL , vremea PSD ului la Constanta a trecut demult ,AZILUL DE BATRANI PSD , STROE SI MATICHESCU
1
2
rares bogdan un mincinos cine o sal mai creada a promis ca desfinteaza pensiile speciale in 30 de zile un mincinos osa mai castigati constanta cand va tineti de promisiuni
6
0
Am ajuns sa ne dea lectii Rares bogdan....acest pamflet gazetar. Lui ii place in parlamentul european, sa stea departe, sa arunce cu pietre peste gard. Si impaiat, pus pe cal, ii bate Mazare p-astia!
7
1
cel mai bun agent electoral al PSD-ului
5
1
Daca aveti Hozii mari sa va sponzorizeze la partid si la prezidentiale din furaciuni si fraude ca Boroianu Robert Aurel veti castiga tot voi mai Bogdanele.Ca justitia e a voastra nu a poporului pe catre trebue sal slujiti.Mai Hoziilor si va faceti ca nu auziti.
5
0
demisia pentru cei ce au mintit. mai ales pentru pensiile speciale de care faceti misto .
9
0
mai bine votam PSD direct decat sa ne vindeti voi voturile pentru interesul vostru in defavoarea noastra.
10
3
o sa-ti iasa previziunea ca si cea cu eliminarea pensiilor speciale intr-o luna....p*****l.
12
0
da,da castigi un sarcofag si un sut in fund
13
1
cu un consilier de toata isprava ,omocea cred ca castigi presidentia!
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614