rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

RAREŞ BOGDAN: Sunt convins că Stelian Ion va RENUNŢA la momentul OPORTUN şi o să-l SUSŢINĂ pe CHIŢAC. VIDEO!

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, a acordat un interviu cotidianului Replica, cu ocazia unei vizite în orașul de la malul mării. Prezența europarlamentarului a avut scopul de a întări încrederea pe care o acordă lui Vergil Chițac, candidatul PNL la postul de primar al municipiului Constanța. Liberalul a făcut și o scurtă vizită în centrul vechi al orașului Constanța, dar și pe faleza Cazinoului, iar concluziile le vom afla în cele ce urmează. Rareș Bogdan a oferit asigurări că va fi prezent săptămânal la Constanța, pentru a-i convinge pe cetățeni că liberalii sunt cea mai bună opțiune pentru administrația locală.

"Constanţa este sub aşteptări. Nu am crezut că este atât de jos!"

Scurta vizită în centrul vechi nu i-a lăsat o impresie prea bună fostului om de presă și actual politician, care a oferit exemplul unor administrații cu viziune, care ar fi putut transforma Constanța într-un oraș extrem de atractiv.

"Am rămas înmărmurit de groază. Un oraș cu un centru istoric atât de frumos, cu un potențial turistic uriaș, nu reușește să se pună în valoare. Clădirile din centrul istoric parcă erau bombardate. Vă spun sincer, așa ceva nu am mai văzut de foarte mult timp în orașele din România. Cred că exemplele de bune practici ar fi ca cei de aici să se gândească la cum arată orașe precum Oradea, Sibiu, Timișoara, Cluj, Brașov și multe orașe din România care erau în aceeași situație ca acum 20 de ani. Administrații curajoase și vizionare au reușit să schimbe fața orașelor respective și viața cetățenilor. Este sub așteptări modul în care este administrat orașul din punct de vedere arhitectural și urbanistic. Nu am crezut că este atât de jos. Știam că nu au atras fonduri europene, știam că nu aveți parcuri industriale, că nu s-a exploatat zona portului, dar să duci atât de jos administrarea orașului, asta nu credeam.", ne-a dezvăluit Rareș Bogdan.

Făgădău pur și simplu nu se pricepe, ar fi trebuit să aibă decenţa să nu mai candideze

Prim-vicepreședintele PNL nu a avut cuvinte de laudă nici la adresa lui Decebal Făgădău, cel aflat în ultimii patru ani la domnia orașului. Primarul Constanței este caracterizat drept nepriceput în ale administrației, iar liberalul susține că s-ar fi așteptat ca Decebal Făgădău să aibă decența de a nu mai candida pentru un nou mandat.

"Omul (n.red. Făgădău)pur și simplu nu se pricepe. A fost în umbra lui Mazăre și a tristei conduceri din repubilca Mazăre, cu Nicușor Constantinescu și Strutinski. Ar fi trebuit să aibă decența să nu candideze, pentru că nu poți să lași un oraș în situația aceasta. Constănțenii sunt niște oameni toleranți, niște oameni care știu să trăiască într-o comuniune perfectă din punct de vedere etnic și religios. Cum se poate ca acest oraș să nu aibă niciun parc industrial, iar orașul Cluj să aibă opt parcuri industriale. Tinerii constănțeni nici nu mai aleg să plece în afara țării, ci aleg să plece în alte orașe precum Timișoara, Cluj, Sibiu. Este un moment care trebuie exploatat și constănțenii trebuie să voteze util, să dea un vot liberalilor, fiind singura șansă să scape de administrația PSD, care a înfundat acest oraș. Republica Mazăre a fost o rușine pentru România, nu doar pentru Constanța.", ne-a mai precizat Rareș Bogdan.

Virgil Chiţac este astăzi pe primul loc în sondaje, are profilul necesar să dezvolte un asemenea oraş

Încă mai există șanse pentru o posibilă alianță a dreptei, iar în acest sens Rareș Bogdan a făcut un apel către toate partidele de dreapta pentru a înțelege că în acest fel PSD poate fi înlăturat de la conducerea orașului. De asemenea, liberalul se așteaptă ca Stelian Ion să renunțe la momentul oportun și să își îndemne alegătorii să îl voteze pe Vergil Chițac.

"A existat încăpățânare, nu vreau să mă gândesc că au existat și alte lucruri. Știu speculațiile, dar aleg să nu le cred. Nu s-a înțeles cât de important este acest oraș pentru România și pentru ceea ce înseamnă victoria dreptei în România. Bogdan Huțucă, amiralul Chițac și toți liderii PNL locali au făcut toate eforturile, dar din păcate, nu au primit din cealaltă parte reciprocitate. Sunt convins că în cele din urmă vor înțelege și chiar Stelian Ion va renunța la momentul oportun și își va îndemna alegătorii să îl voteze pe amiralul Chițac. Vergil Chițac este astăzi pe primul loc în sondaje, profilat ca un om care a făcut lucruri extraordinare, care are o carieră de succes și care are profilul necesar să dezvolte un asemenea oraș. Are un scor electoral care îi aduce, la ora actuală, peste o treime din voturile constănțenilor. El doar va crește în campanie. Nu se pune problema ca amiralul Chițac să renunțe în favoarea cuiva, dar îi rog pe ceilalți candidați din partea dreptei, fie PMP, ALDE sau USR, să gândească rațional și dacă acest oraș mai merită să fie condus de cei din PSD, care l-au adus în situația asta.", a afirmat prim-vicepreședintele PNL.

"De ce a fugit Făgădău de banii europeni? I-a fost frică pentru că nu-i poate cheltui cum vrea?"

În urmă cu două zile, Decebal Făgădău acuza Guvernul României printr-o postare publică de faptul că nu a ajutat deloc administrația locală în vederea redeschiderii școlilor în condiții de siguranță. Cu privire la acest aspect, Rareș Bogdan a readus în atenție faptul că PSD a făcut presiuni constante pentru descentralizare și că acesta este tributul pe care-l trebuie să-l plătească pentru autonomia locală.

"N-au vrut descentralizare? Nu au vrut autonomie locală? Au fost urlete ani în șir că vor autonomie. Când vor? Doar când vine vorba de luarea deciziilor pentru împărțirea banilor? Peste tot în lume, Guvernul își face treaba pe chestiunile majore, dar în rest... Atâta timp cât au cerut spitale, au cerut școli în administrare, au făcut licitațiile pentru reabilitări de școli și ce au făcut acolo doar ei știu, cu firmele de casă. Acum ce facem, să recentralizăm din nou decizia doar pentru că așa vrea domnul Făgădău. Mi se pare o lipsă de decență și eu sper că înțelege aceste lucruri. De ce nu a luat exemplu localității Eforie, să vadă ce poate face banul european. De ce a fugit de banii europeni? I-a fost frică de faptul că nu-i poate cheltui cum vrea și că vine OLAF-ul și le pun cătușele?", ne-a declarat Rareș Bogdan.

"PSD a dat cu mucii în fasole. Ei încearcă regulat să incendieze România"

Subiectul moțiunii de cenzură nu a fost ocolit, fiind considerat un cadou extrem de util pentru liberali în preajma campaniei, întrucât reprezentanții PNL susțin că PSD nu a reușit decât să se facă de râs, încă o dată.

"Din 2017, PSD și-a pierdut uzul rațiunii. O dată la 2-3 luni reușesc să se facă de râs. De la Ordonanța 13 încoace, ei încearcă regulat să incendieze România, într-un fel sau altul. Nu le-a ieșit până acum, bineînțeles că nu le-a ieșit nici acum și au vrut să-și dea un examen al incapacității lor de a înțelege politica. Practic, abia au câștigat alegerile în interiorul partidului și noua conducere a PSD tocmai s-a decredibilizat. N-au fost nici măcar în stare să-și bage în sală susținătorii, darămite să mai și voteze o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Nu au o motivație reală și nu vor să conducă România în starea de pandemie, de criză medicală și o posibilă criză economică. Ei vor doar să bage bețe în roate, dar au reușit doar să-și demotiveze electoratul. Au dat cu mucii în fasole, este o vorbă urâtă, dar adevărată. S-au făcut de râs într-un mod absolut dizgrațios. Putem să-i mulțumim lui Ciolacu și Grindeanu pentru ce cadou ne-au făcut.", susține europarlamentarul PNL.

"Este foarte bine că se redeschid restaurantele, ... dar cu distanțare"

Ultimul subiect, dar nu cel din urmă, este reprezentat de redeschiderea mult așteptată a restaurantelor. Deși nu putem vorbi clar despre o pantă descendentă a noilor infectări cu COVID-19, Guvernul României a ales să redeschidă restaurantele, după îndelungi presiuni ai reprezentanților HORECA.

"Este foarte bine că se redeschid, dar cu distanțare. Avem 400.000 de oameni care lucrează în acest sector, avem nevoie de ei și de impozitele pe care le plătesc patronii restaurantelor. Nu-i putem lăsa să ajungă cu cuțitul la os și să-și pună ștreangul. Sunt oameni care trăiesc exclusiv din asta, atât în servicii, cât și proprietari de restaurante. Eram obligați să deschidem, decizia este una înțeleaptă. Se va păstra distanțarea după modelul austriac, francez, italian.", a conchis Rareș Bogdan.

Mai multe detalii despre interviul acordat de prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, cotidianului Replica de Constanţa, puteţi urmări în materialul video de mai jos:

Sorin HULUBEI

miercuri, 2 septembrie 202012123
GANDUL.RO
Gest rușinos într-o cabină de probă din Costinești! Imagini surprinse de camerele de supraveghere!
mai mult...Interviuri
10 aug 00:03InterviuriViceprimarul Ionuț Rusu: Vor fi agenți sub acoperire în taxiuri și licențele vor fi retrase! Video

Viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu, a fost în studioul Replica, marţi, 9 august, pentru a discuta despre despre...3575

3 aug 00:23InterviuriCristina Dumitrache, deputat PSD: Terapia cu canabis este folosită în depresie, anxietăți, Parkinson! Video1771
28 iul 13:51InterviuriMircea Dobre, mesaj către Stroe: Dacă ești prea în vârstă și nu mai ai nervi de oțel, ieși la pensie și lasă-i pe alții. Video2832
23 iul 00:05InterviuriViceprimarul Constanței: Turiștii nu mai vin în Mamaia că, în afară de plajă, nu mai au ce să facă!

Viceprimarul Florin Cocargeanu (USR) a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri, 22 iulie, unde a vorbit...2962

20 iul 00:07InterviuriPrefectul Silviu Coșa: Pandemic vorbind, suntem în valul 6 de Covid! Video1401
1 iul 00:10InterviuriZoom Beach a dat startul distracției: sporturi nautice, filme în aer liber și mega petreceri. Video4455
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3607

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video2870
20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video5027
24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5396

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video4199
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO8497
Vremea
27.1°26.9° - 27.1° marţi, 16 august 2022
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 7.28 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/4920425232634
5/4030354174032
joker91411332
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 aug 00:00SportTenis de masă: Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs, medaliaţi cu argint în proba de dublu mixt la Europene

Perechea română Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs a obţinut medaliile de argint în proba de dublu mixt a Campionatelor...214

16 aug 00:00SportTenis: Simona Halep a urcat pe locul 6 în clasamentul WTA

Românca Simona Halep a urcat nouă locuri faţă de săptămâna trecută şi se află pe poziţia a şasea a...290

16 aug 00:00SportFotbal: Real Madrid a smuls victoria cu nou promovata Almeria, în prima etapă din campionatul Spaniei

Real Madrid, campioana en titre a Spaniei, a smuls victoria cu 2-1 pe terenul nou promovatei Almeria, duminică în...224

16 aug 00:00SportÎnot: Ungurul Kristof Milak, aur la 100 m fluture la Europenele de la Roma

Ungurul Kristof Milak a câştigat duminică medalia de aur în proba de 100 m fluture la Campionatele Europene de...233

Local
16 aug 13:26LocalDoi infractori cu procese la Cluj și Mureș, arestați la Constanța!

Kiss Imre Zoltan Csaba a fost arestat preventiv de către magistrații Judecătoriei Constanța, alături de Irsai...554

16 aug 23:40LocalAcțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea furturilor din autoturisme

În perioada 12-14 august a.c., polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, împreună cu jandarmi din cadrul...323

16 aug 23:41LocalRazii în Mangalia! A plouat cu amenzi

451

16 aug 23:39LocalForțele Navale: Întreruperea slujbei oficiată de ÎPS Teodosie, cauzată de o defecțiune tehnică

Statul Major al Forțelor Navale, în calitate de instituție organizatoare a ceremoniei de luni, 15 august, din Portul...903

16 aug 23:40LocalFocurile de artificii de Ziua Marinei, reprogramate, din cauza condiţiilor meteo

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, focurile de artificii din cadrul evenimentelor de Ziua Marinei de la...834

16 aug 23:43LocalPompierii, intervenție pentru degajarea unui copac căzut pe strada Decebal

În cursul zilei de luni, 15 august a.c., din cauza ploilor torenţiale de la Constanţa, creanga unui copac a căzut pe...445

16 aug 23:41LocalAccident între Negru Vodă și Darabani, a fost implicată și o căruță

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină luni, 15 august, între localitățile Negru Vodă...562

16 aug 23:41LocalVasile Dîncu, Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Marinei

,,Printr-o frumoasă tradiție, instituită în urmă cu 120 de ani, prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, considerată...358

16 aug 23:41LocalAutoritatea Navală Română, mesaj cu ocazia Zilei Marinei Române

393

Politică
16 aug 00:00PoliticăDeputat PSD: 'Astăzi, reușim să umilim Biserica Ortodoxă!'

Deputatul PSD Laurenţiu-Viorel Gîdei, fost primar al orașului Târgu Bujor din județul Galați, a declarat, într-o...392

16 aug 00:00PoliticăCiolacu: Felicit toţi marinarii care au onorat până la capăt demnitatea uniformei şi a steagului tricolor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, îi felicită, de Ziua Marinei, pentru "profesionalism şi...188

16 aug 23:58PoliticăClotilde Armand, acuzații grave la adresa unui ministru: depun plângere penală împotriva lui

496

16 aug 00:00PoliticăOrban acuză partidele de la putere că 'au generat noi cheltuieli'

Dacă ne uităm pe execuția bugetară pe primele șase luni, cheltuielile cu bunuri și servicii au crescut cu 37%,...190

16 aug 00:00PoliticăGuvernul a majorat prognoza de creștere a inflației, salariul minim scade

Guvernul a îmbunătăţit prognoza de creştere economică din acest an de la 2,9% la 3,5%, dar a majorat rata...254

16 aug 00:00PoliticăLider central PNL îl critică pe un ministru UDMR: 'Probabil va intra într-o discuție despre remaniere'

Vicepreședintele PNL Virgil Guran a declarat luni, la Antena 3, că nu este normală absența ministrului Sportului,...198

16 aug 23:59PoliticăKlaus Iohannis, în Portul Militar Constanța: ,,La mulți ani, dragi marinari!” Video

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent și în acest an la manifestările de la Constanța, cu ocazia...459

16 aug 23:59PoliticăPrima întâlnire dintre Klaus Iohannis și Kelemen Hunor, după declarațiile scandaloase ale lui Viktor Orban

Ziua Marinei va fi sărbătorită în acest an atât în portul militar, unde va avea loc ceremonia oficială, dar şi...424

16 aug 00:07PoliticăCîmpeanu: "Pentru orice cadru didactic, salariul trebuie să fie cel puţin egal cu salariul mediu"

650

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3607

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2870

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

5027

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5396

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4199

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8497

Monden
16 aug 00:00MondenActriţa Maia Morgenstern, la 20 de ani după 'The Passion of the Christ': 'Rămâne bucuria de a fi fost aleasă'

Actriţa Maia Morgenstern, cunoscută la nivel mondial ca fiind interpreta Fecioarei Maria în filmul "Patimile lui...206

16 aug 00:00MondenO actriţă din Beverly Hills 90210 s-a stins la numai 64 de ani

Actriţa americană Denise Dowse, cunoscută pentru rolurile sale din serialele „Beverly Hills 90210” şi mai recent...237

16 aug 00:00MondenPrinţul Harry şi soţia sa, Meghan, vor merge într-un turneu de caritate în Marea Britanie şi Germania

190

16 aug 00:00MondenVictor Slav, urmărit de ghinion. A fost dat în judecată de Robert Negoiță, primarul Sectorului 3

Victor Slav este urmărit de ghinion! Fostul soț al Biancăi Drăgușanu nu are deloc noroc în afaceri! Se pare că a...237

16 aug 00:00MondenActorul Paul Ipate, hărțuit și jignit online. Jojo, reacție de milioane!

Actorii nu se simt prea confortabil atunci când sunt luați în colimator de hărțuitori care nu fac altceva decât...526

16 aug 00:00MondenFostul soţ al lui Britney Spears, condamnat după ce a apărut neinvitat la nunta starului pop

Jason Alexander, 40 de ani, care a fost căsătorit pentru scurt timp cu Britney Spears, a fost condamnat pentru...207

16 aug 00:00MondenBernard-Henri Lévy: Salman Rushdie ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Literatură

Scriitorul Salman Rushdie, spitalizat în stare gravă după ce a fost înjunghiat în Statele Unite, ar trebui să...183

16 aug 00:00MondenNouăzeci şi şapte de filme bulgare, accesibile prin European Film Gateway

Arhiva Naţională Bulgară de Film (BNFA) şi-a extins prezenţa pe portalul online European Film Gateway cu încă 54...178

16 aug 00:08MondenVestea că Florin Salam trăieşte sărbătorită cu artificii în cluburile de fiţe

1643

Mapamond
16 aug 00:00MapamondPeste 20.000 migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii către Regatul Unit în acest an

Numărul migranţilor care au traversat ilegal Canalul Mânecii spre Anglia de la începutul anului a depăşit 20.000,...173

16 aug 00:09MapamondRusia anunţă că va facilita accesul experţilor AIEA la centrala nucleară ucraineană Zaporojie

Rusia va face ''tot ce este necesar'' pentru a le permite experţilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică...251

16 aug 18:09MapamondElveția resimte puternic criza energetică: măsură prin care se aliniază Uniunii Europene

274

16 aug 18:19MapamondBulgaria: 12 pasageri internaţi după un accident în care a fost implicat un autocar

Un autocar din Serbia a fost implicat duminică seara într-un accident în Bulgaria în care au fost răniţi copii şi...194

16 aug 00:00MapamondArmenia: Bilanţul exploziei de la Erevan a urcat la cinci morţi

Bilanţul exploziei de origine nedeterminată produsă duminică într-o zonă comercială din capitala Armeniei,...179

16 aug 00:00MapamondAtacul soldat cu 11 morţi în Muntenegru ar fi fost comis din cauza unei dispute legate de chirie

O dispută legată de chirie ar fi fost motivul pentru care un bărbat în vârstă de 34 de ani a ucis vineri după...220

16 aug 18:10MapamondVal de alerte cu bombă la Chișinău - Aeroportul și alte 9 locații au fost evacuate

Oamenii legii din republica Moldovaau fost puși pe jar după ce o persoană necunoscută a anunțat că în sediul...248

16 aug 18:10Mapamond42 de state, inclusiv România, cer Rusiei să îşi retragă imediat trupele de la centrala nucleară Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă...370

16 aug 18:10MapamondIncendiu într-o biserică creștină din Egipt

365

Sănătate
16 aug 00:00SănătateBeneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării

Beneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării întrucât depresia nu este legată de un...196

16 aug 16:59SănătateAlarmant: Poliomielita se răspândește discret pe întreaga planetă

Virusul poliomielitei a fost găsit în apele reziduale din New York, un alt semn că boala, care nu a mai fost...194

16 aug 00:00SănătateProcedura necesară pentru hemodializă

165

16 aug 17:57SănătateCum poți dezvolta cancer pulmonar fără să fumezi. „Ucigașul tăcut” din casa ta

Printre cele mai comune cauze de cancer pulmonar se află, după fumat, încă un element prezent în casele multora...359

16 aug 00:00SănătateCum afli dacă ai polipi pe colon și în ce situații se pot transforma în cancer

Polipii pe colon duc la cancer? Polipii colonici reprezintă formaţiuni tumorale benigne sub forma unor excrescenţe de...302

16 aug 00:00SănătateEMA anunță că Pfizer BioNTech va produce un vaccin împotriva tulpinilor Omicron

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea să aprobe în această toamnă un vaccin împotriva covid-19 al...181

16 aug 00:00SănătateIodul lui Rafila, mai apreciat în Moldova decât în România

Șeful Directiei generale asistență medicală și socială din Primăria Chișinău, Boris Gîlca, a declarat pentru...172

16 aug 16:54SănătateMinisterul Sănătăţii: 281 de persoane cu COVID - internate la terapie intensivă

Un număr de 3.740 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, cu 122 mai multe faţă de...180

16 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: Peste 2.200 de cazuri noi de COVID-19

171

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT