REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

RAREŞ BOGDAN: Sunt convins că Stelian Ion va RENUNŢA la momentul OPORTUN şi o să-l SUSŢINĂ pe CHIŢAC. VIDEO!

RAREŞ BOGDAN: Sunt convins că Stelian Ion va RENUNŢA la momentul OPORTUN şi o să-l SUSŢINĂ pe CHIŢAC. VIDEO!

Replica API 2 septembrie 2020 | 00:06 12455

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, a acordat un interviu cotidianului Replica, cu ocazia unei vizite în orașul de la malul mării. Prezența europarlamentarului a avut scopul de a întări încrederea pe care o acordă lui Vergil Chițac, candidatul PNL la postul de primar al municipiului Constanța. Liberalul a făcut și o scurtă vizită în centrul vechi al orașului Constanța, dar și pe faleza Cazinoului, iar concluziile le vom afla în cele ce urmează. Rareș Bogdan a oferit asigurări că va fi prezent săptămânal la Constanța, pentru a-i convinge pe cetățeni că liberalii sunt cea mai bună opțiune pentru administrația locală.

"Constanţa este sub aşteptări. Nu am crezut că este atât de jos!"

Scurta vizită în centrul vechi nu i-a lăsat o impresie prea bună fostului om de presă și actual politician, care a oferit exemplul unor administrații cu viziune, care ar fi putut transforma Constanța într-un oraș extrem de atractiv.

"Am rămas înmărmurit de groază. Un oraș cu un centru istoric atât de frumos, cu un potențial turistic uriaș, nu reușește să se pună în valoare. Clădirile din centrul istoric parcă erau bombardate. Vă spun sincer, așa ceva nu am mai văzut de foarte mult timp în orașele din România. Cred că exemplele de bune practici ar fi ca cei de aici să se gândească la cum arată orașe precum Oradea, Sibiu, Timișoara, Cluj, Brașov și multe orașe din România care erau în aceeași situație ca acum 20 de ani. Administrații curajoase și vizionare au reușit să schimbe fața orașelor respective și viața cetățenilor. Este sub așteptări modul în care este administrat orașul din punct de vedere arhitectural și urbanistic. Nu am crezut că este atât de jos. Știam că nu au atras fonduri europene, știam că nu aveți parcuri industriale, că nu s-a exploatat zona portului, dar să duci atât de jos administrarea orașului, asta nu credeam.", ne-a dezvăluit Rareș Bogdan.

Făgădău pur și simplu nu se pricepe, ar fi trebuit să aibă decenţa să nu mai candideze

Prim-vicepreședintele PNL nu a avut cuvinte de laudă nici la adresa lui Decebal Făgădău, cel aflat în ultimii patru ani la domnia orașului. Primarul Constanței este caracterizat drept nepriceput în ale administrației, iar liberalul susține că s-ar fi așteptat ca Decebal Făgădău să aibă decența de a nu mai candida pentru un nou mandat.

"Omul (n.red. Făgădău)pur și simplu nu se pricepe. A fost în umbra lui Mazăre și a tristei conduceri din repubilca Mazăre, cu Nicușor Constantinescu și Strutinski. Ar fi trebuit să aibă decența să nu candideze, pentru că nu poți să lași un oraș în situația aceasta. Constănțenii sunt niște oameni toleranți, niște oameni care știu să trăiască într-o comuniune perfectă din punct de vedere etnic și religios. Cum se poate ca acest oraș să nu aibă niciun parc industrial, iar orașul Cluj să aibă opt parcuri industriale. Tinerii constănțeni nici nu mai aleg să plece în afara țării, ci aleg să plece în alte orașe precum Timișoara, Cluj, Sibiu. Este un moment care trebuie exploatat și constănțenii trebuie să voteze util, să dea un vot liberalilor, fiind singura șansă să scape de administrația PSD, care a înfundat acest oraș. Republica Mazăre a fost o rușine pentru România, nu doar pentru Constanța.", ne-a mai precizat Rareș Bogdan.

Virgil Chiţac este astăzi pe primul loc în sondaje, are profilul necesar să dezvolte un asemenea oraş

Încă mai există șanse pentru o posibilă alianță a dreptei, iar în acest sens Rareș Bogdan a făcut un apel către toate partidele de dreapta pentru a înțelege că în acest fel PSD poate fi înlăturat de la conducerea orașului. De asemenea, liberalul se așteaptă ca Stelian Ion să renunțe la momentul oportun și să își îndemne alegătorii să îl voteze pe Vergil Chițac.

"A existat încăpățânare, nu vreau să mă gândesc că au existat și alte lucruri. Știu speculațiile, dar aleg să nu le cred. Nu s-a înțeles cât de important este acest oraș pentru România și pentru ceea ce înseamnă victoria dreptei în România. Bogdan Huțucă, amiralul Chițac și toți liderii PNL locali au făcut toate eforturile, dar din păcate, nu au primit din cealaltă parte reciprocitate. Sunt convins că în cele din urmă vor înțelege și chiar Stelian Ion va renunța la momentul oportun și își va îndemna alegătorii să îl voteze pe amiralul Chițac. Vergil Chițac este astăzi pe primul loc în sondaje, profilat ca un om care a făcut lucruri extraordinare, care are o carieră de succes și care are profilul necesar să dezvolte un asemenea oraș. Are un scor electoral care îi aduce, la ora actuală, peste o treime din voturile constănțenilor. El doar va crește în campanie. Nu se pune problema ca amiralul Chițac să renunțe în favoarea cuiva, dar îi rog pe ceilalți candidați din partea dreptei, fie PMP, ALDE sau USR, să gândească rațional și dacă acest oraș mai merită să fie condus de cei din PSD, care l-au adus în situația asta.", a afirmat prim-vicepreședintele PNL.

"De ce a fugit Făgădău de banii europeni? I-a fost frică pentru că nu-i poate cheltui cum vrea?"

În urmă cu două zile, Decebal Făgădău acuza Guvernul României printr-o postare publică de faptul că nu a ajutat deloc administrația locală în vederea redeschiderii școlilor în condiții de siguranță. Cu privire la acest aspect, Rareș Bogdan a readus în atenție faptul că PSD a făcut presiuni constante pentru descentralizare și că acesta este tributul pe care-l trebuie să-l plătească pentru autonomia locală.

"N-au vrut descentralizare? Nu au vrut autonomie locală? Au fost urlete ani în șir că vor autonomie. Când vor? Doar când vine vorba de luarea deciziilor pentru împărțirea banilor? Peste tot în lume, Guvernul își face treaba pe chestiunile majore, dar în rest... Atâta timp cât au cerut spitale, au cerut școli în administrare, au făcut licitațiile pentru reabilitări de școli și ce au făcut acolo doar ei știu, cu firmele de casă. Acum ce facem, să recentralizăm din nou decizia doar pentru că așa vrea domnul Făgădău. Mi se pare o lipsă de decență și eu sper că înțelege aceste lucruri. De ce nu a luat exemplu localității Eforie, să vadă ce poate face banul european. De ce a fugit de banii europeni? I-a fost frică de faptul că nu-i poate cheltui cum vrea și că vine OLAF-ul și le pun cătușele?", ne-a declarat Rareș Bogdan.

"PSD a dat cu mucii în fasole. Ei încearcă regulat să incendieze România"

Subiectul moțiunii de cenzură nu a fost ocolit, fiind considerat un cadou extrem de util pentru liberali în preajma campaniei, întrucât reprezentanții PNL susțin că PSD nu a reușit decât să se facă de râs, încă o dată.

"Din 2017, PSD și-a pierdut uzul rațiunii. O dată la 2-3 luni reușesc să se facă de râs. De la Ordonanța 13 încoace, ei încearcă regulat să incendieze România, într-un fel sau altul. Nu le-a ieșit până acum, bineînțeles că nu le-a ieșit nici acum și au vrut să-și dea un examen al incapacității lor de a înțelege politica. Practic, abia au câștigat alegerile în interiorul partidului și noua conducere a PSD tocmai s-a decredibilizat. N-au fost nici măcar în stare să-și bage în sală susținătorii, darămite să mai și voteze o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Nu au o motivație reală și nu vor să conducă România în starea de pandemie, de criză medicală și o posibilă criză economică. Ei vor doar să bage bețe în roate, dar au reușit doar să-și demotiveze electoratul. Au dat cu mucii în fasole, este o vorbă urâtă, dar adevărată. S-au făcut de râs într-un mod absolut dizgrațios. Putem să-i mulțumim lui Ciolacu și Grindeanu pentru ce cadou ne-au făcut.", susține europarlamentarul PNL.

"Este foarte bine că se redeschid restaurantele, ... dar cu distanțare"

Ultimul subiect, dar nu cel din urmă, este reprezentat de redeschiderea mult așteptată a restaurantelor. Deși nu putem vorbi clar despre o pantă descendentă a noilor infectări cu COVID-19, Guvernul României a ales să redeschidă restaurantele, după îndelungi presiuni ai reprezentanților HORECA.

"Este foarte bine că se redeschid, dar cu distanțare. Avem 400.000 de oameni care lucrează în acest sector, avem nevoie de ei și de impozitele pe care le plătesc patronii restaurantelor. Nu-i putem lăsa să ajungă cu cuțitul la os și să-și pună ștreangul. Sunt oameni care trăiesc exclusiv din asta, atât în servicii, cât și proprietari de restaurante. Eram obligați să deschidem, decizia este una înțeleaptă. Se va păstra distanțarea după modelul austriac, francez, italian.", a conchis Rareș Bogdan.

Mai multe detalii despre interviul acordat de prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, cotidianului Replica de Constanţa, puteţi urmări în materialul video de mai jos:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102