rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

RAREŞ BOGDAN: Sunt convins că Stelian Ion va RENUNŢA la momentul OPORTUN şi o să-l SUSŢINĂ pe CHIŢAC. VIDEO!

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, a acordat un interviu cotidianului Replica, cu ocazia unei vizite în orașul de la malul mării. Prezența europarlamentarului a avut scopul de a întări încrederea pe care o acordă lui Vergil Chițac, candidatul PNL la postul de primar al municipiului Constanța. Liberalul a făcut și o scurtă vizită în centrul vechi al orașului Constanța, dar și pe faleza Cazinoului, iar concluziile le vom afla în cele ce urmează. Rareș Bogdan a oferit asigurări că va fi prezent săptămânal la Constanța, pentru a-i convinge pe cetățeni că liberalii sunt cea mai bună opțiune pentru administrația locală.

"Constanţa este sub aşteptări. Nu am crezut că este atât de jos!"

Scurta vizită în centrul vechi nu i-a lăsat o impresie prea bună fostului om de presă și actual politician, care a oferit exemplul unor administrații cu viziune, care ar fi putut transforma Constanța într-un oraș extrem de atractiv.

"Am rămas înmărmurit de groază. Un oraș cu un centru istoric atât de frumos, cu un potențial turistic uriaș, nu reușește să se pună în valoare. Clădirile din centrul istoric parcă erau bombardate. Vă spun sincer, așa ceva nu am mai văzut de foarte mult timp în orașele din România. Cred că exemplele de bune practici ar fi ca cei de aici să se gândească la cum arată orașe precum Oradea, Sibiu, Timișoara, Cluj, Brașov și multe orașe din România care erau în aceeași situație ca acum 20 de ani. Administrații curajoase și vizionare au reușit să schimbe fața orașelor respective și viața cetățenilor. Este sub așteptări modul în care este administrat orașul din punct de vedere arhitectural și urbanistic. Nu am crezut că este atât de jos. Știam că nu au atras fonduri europene, știam că nu aveți parcuri industriale, că nu s-a exploatat zona portului, dar să duci atât de jos administrarea orașului, asta nu credeam.", ne-a dezvăluit Rareș Bogdan.

Făgădău pur și simplu nu se pricepe, ar fi trebuit să aibă decenţa să nu mai candideze

Prim-vicepreședintele PNL nu a avut cuvinte de laudă nici la adresa lui Decebal Făgădău, cel aflat în ultimii patru ani la domnia orașului. Primarul Constanței este caracterizat drept nepriceput în ale administrației, iar liberalul susține că s-ar fi așteptat ca Decebal Făgădău să aibă decența de a nu mai candida pentru un nou mandat.

"Omul (n.red. Făgădău)pur și simplu nu se pricepe. A fost în umbra lui Mazăre și a tristei conduceri din repubilca Mazăre, cu Nicușor Constantinescu și Strutinski. Ar fi trebuit să aibă decența să nu candideze, pentru că nu poți să lași un oraș în situația aceasta. Constănțenii sunt niște oameni toleranți, niște oameni care știu să trăiască într-o comuniune perfectă din punct de vedere etnic și religios. Cum se poate ca acest oraș să nu aibă niciun parc industrial, iar orașul Cluj să aibă opt parcuri industriale. Tinerii constănțeni nici nu mai aleg să plece în afara țării, ci aleg să plece în alte orașe precum Timișoara, Cluj, Sibiu. Este un moment care trebuie exploatat și constănțenii trebuie să voteze util, să dea un vot liberalilor, fiind singura șansă să scape de administrația PSD, care a înfundat acest oraș. Republica Mazăre a fost o rușine pentru România, nu doar pentru Constanța.", ne-a mai precizat Rareș Bogdan.

Virgil Chiţac este astăzi pe primul loc în sondaje, are profilul necesar să dezvolte un asemenea oraş

Încă mai există șanse pentru o posibilă alianță a dreptei, iar în acest sens Rareș Bogdan a făcut un apel către toate partidele de dreapta pentru a înțelege că în acest fel PSD poate fi înlăturat de la conducerea orașului. De asemenea, liberalul se așteaptă ca Stelian Ion să renunțe la momentul oportun și să își îndemne alegătorii să îl voteze pe Vergil Chițac.

"A existat încăpățânare, nu vreau să mă gândesc că au existat și alte lucruri. Știu speculațiile, dar aleg să nu le cred. Nu s-a înțeles cât de important este acest oraș pentru România și pentru ceea ce înseamnă victoria dreptei în România. Bogdan Huțucă, amiralul Chițac și toți liderii PNL locali au făcut toate eforturile, dar din păcate, nu au primit din cealaltă parte reciprocitate. Sunt convins că în cele din urmă vor înțelege și chiar Stelian Ion va renunța la momentul oportun și își va îndemna alegătorii să îl voteze pe amiralul Chițac. Vergil Chițac este astăzi pe primul loc în sondaje, profilat ca un om care a făcut lucruri extraordinare, care are o carieră de succes și care are profilul necesar să dezvolte un asemenea oraș. Are un scor electoral care îi aduce, la ora actuală, peste o treime din voturile constănțenilor. El doar va crește în campanie. Nu se pune problema ca amiralul Chițac să renunțe în favoarea cuiva, dar îi rog pe ceilalți candidați din partea dreptei, fie PMP, ALDE sau USR, să gândească rațional și dacă acest oraș mai merită să fie condus de cei din PSD, care l-au adus în situația asta.", a afirmat prim-vicepreședintele PNL.

"De ce a fugit Făgădău de banii europeni? I-a fost frică pentru că nu-i poate cheltui cum vrea?"

În urmă cu două zile, Decebal Făgădău acuza Guvernul României printr-o postare publică de faptul că nu a ajutat deloc administrația locală în vederea redeschiderii școlilor în condiții de siguranță. Cu privire la acest aspect, Rareș Bogdan a readus în atenție faptul că PSD a făcut presiuni constante pentru descentralizare și că acesta este tributul pe care-l trebuie să-l plătească pentru autonomia locală.

"N-au vrut descentralizare? Nu au vrut autonomie locală? Au fost urlete ani în șir că vor autonomie. Când vor? Doar când vine vorba de luarea deciziilor pentru împărțirea banilor? Peste tot în lume, Guvernul își face treaba pe chestiunile majore, dar în rest... Atâta timp cât au cerut spitale, au cerut școli în administrare, au făcut licitațiile pentru reabilitări de școli și ce au făcut acolo doar ei știu, cu firmele de casă. Acum ce facem, să recentralizăm din nou decizia doar pentru că așa vrea domnul Făgădău. Mi se pare o lipsă de decență și eu sper că înțelege aceste lucruri. De ce nu a luat exemplu localității Eforie, să vadă ce poate face banul european. De ce a fugit de banii europeni? I-a fost frică de faptul că nu-i poate cheltui cum vrea și că vine OLAF-ul și le pun cătușele?", ne-a declarat Rareș Bogdan.

"PSD a dat cu mucii în fasole. Ei încearcă regulat să incendieze România"

Subiectul moțiunii de cenzură nu a fost ocolit, fiind considerat un cadou extrem de util pentru liberali în preajma campaniei, întrucât reprezentanții PNL susțin că PSD nu a reușit decât să se facă de râs, încă o dată.

"Din 2017, PSD și-a pierdut uzul rațiunii. O dată la 2-3 luni reușesc să se facă de râs. De la Ordonanța 13 încoace, ei încearcă regulat să incendieze România, într-un fel sau altul. Nu le-a ieșit până acum, bineînțeles că nu le-a ieșit nici acum și au vrut să-și dea un examen al incapacității lor de a înțelege politica. Practic, abia au câștigat alegerile în interiorul partidului și noua conducere a PSD tocmai s-a decredibilizat. N-au fost nici măcar în stare să-și bage în sală susținătorii, darămite să mai și voteze o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Nu au o motivație reală și nu vor să conducă România în starea de pandemie, de criză medicală și o posibilă criză economică. Ei vor doar să bage bețe în roate, dar au reușit doar să-și demotiveze electoratul. Au dat cu mucii în fasole, este o vorbă urâtă, dar adevărată. S-au făcut de râs într-un mod absolut dizgrațios. Putem să-i mulțumim lui Ciolacu și Grindeanu pentru ce cadou ne-au făcut.", susține europarlamentarul PNL.

"Este foarte bine că se redeschid restaurantele, ... dar cu distanțare"

Ultimul subiect, dar nu cel din urmă, este reprezentat de redeschiderea mult așteptată a restaurantelor. Deși nu putem vorbi clar despre o pantă descendentă a noilor infectări cu COVID-19, Guvernul României a ales să redeschidă restaurantele, după îndelungi presiuni ai reprezentanților HORECA.

"Este foarte bine că se redeschid, dar cu distanțare. Avem 400.000 de oameni care lucrează în acest sector, avem nevoie de ei și de impozitele pe care le plătesc patronii restaurantelor. Nu-i putem lăsa să ajungă cu cuțitul la os și să-și pună ștreangul. Sunt oameni care trăiesc exclusiv din asta, atât în servicii, cât și proprietari de restaurante. Eram obligați să deschidem, decizia este una înțeleaptă. Se va păstra distanțarea după modelul austriac, francez, italian.", a conchis Rareș Bogdan.

Mai multe detalii despre interviul acordat de prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, cotidianului Replica de Constanţa, puteţi urmări în materialul video de mai jos:

Sorin HULUBEI

miercuri, 2 septembrie 202011965
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
IATĂ ce MĂSURI TREBUIE să RESPECTĂM!
GANDUL.RO
Bombă despre polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni!
mai mult...Interviuri
25 ian 00:05InterviuriLiviu Brăiloiu: PSD a pierdut Primăria şi CJ pe motiv de Ciumă Roșie! Video

Liviu Brăiloiu, fost senator, prefect și ministru, în prezent important om de afaceri, a făcut un pas înapoi de pe...4164

14 ian 00:04InterviuriHoria Constantinescu: CHIŢAC are aşteptări MARI de la oameni foarte MICI! Video4455
22 ian 00:04InterviuriDr. Constantin Dina: E PĂCAT ca SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE să nu REPORNEASCĂ, iar MEDICII să PLECE! Video3498
15 dec 18:31InterviuriStelian ION, în drum spre PRIMĂRIA Constanța: NU îmi e frică de CHIȚAC! VIDEO (II)

În partea a doua a interviului acordat ziarului Replica de fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, acesta a vorbit...3598

6 ian 20:24InterviuriTEO HIRA: A SCĂZUT INFRACȚIONALITATEA în Henri Coandă, de când am montat CAMERE de SUPRAVEGHERE. VIDEO3319
15 dec 20:43InterviuriȘi USR-iștii vor ca PORTUL TOMIS să TREACĂ la PRIMĂRIE! VIDEO!3692
28 ian 00:03InterviuriCîrjaliu: În Agigea, copiii îşi făceau nevoile în găleată, pe holul şcolii, înainte să ajung eu primar! Video

Cristian Cîrjaliu a fost prezent în studioul Replica, joi, 27 ianuarie, în cadrul emisiunii ”Replica Zilei”. Au...2097

15 ian 00:25InterviuriMihaela ANDREI, CONSILIER municipal PNL: Mă AȘTEPTAM ca lucrurile să se DERULEZE mai REPEDE în CONSTANȚA2735
8 ian 14:37InterviuriȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO4444
5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3764

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video5477
21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video4311
Vremea
0.4°0.4° - 3.8° sâmbătă, 29 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 59%
Vânt: 2.67 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/4946318164832
5/402030183918
joker102143152011
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 ian 00:00SportTenis: Rafael Nadal s-a calificat în finala turneului Australian Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 5 mondial, s-a calificat, vineri, la Melbourne, pentru a şasea oară în...155

29 ian 00:00SportHandbal masculin: Spania şi Suedia vor juca finala EURO 2022

Selecţionatele Spaniei şi Suediei vor juca finala Campionatul European de handbal masculin - EHF EURO 2022 -, găzduit...215

29 ian 00:00SportFotbal: Max Eberl a demisionat din funcţia de director sportiv al clubului Borussia Moenchengladbach

Max Eberl a demisionat vineri din funcţia de director sportiv al clubului german de fotbal Borussia Moenchengladbach,...138

29 ian 00:00SportFotbal: Sergio Ramos speră să mai joace la naţionala Spaniei

Fundaşul Sergio Ramos a dat asigurări că nu a închis uşa naţionalei Spaniei, cu care nu a mai jucat din 31 martie,...141

Local
29 ian 22:53LocalBeat și fără permis, a plecat la plimbare pe moped, prin Ovidiu

La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au identificat un...380

29 ian 22:54LocalBărbat reținut pentru furt din locuință

Miercuri, 26 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub...850

29 ian 22:54LocalA fost prins băut la volan și condamnat la închisoare

241

29 ian 23:51LocalCondamnat pentru distrugere, escortat și încarcerat la Poarta Albă

La data de 27 ianuarie a.c., polițiștii au identificat un bărbat, de 40 de ani, pe numele căruia Judecătoria...306

29 ian 22:45LocalLupu a împărțit banii instituțiilor din subordinea CJ

Consilierii judeţeni s-au reunit vineri, 28 ianuarie 2022, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 52...767

29 ian 00:02LocalAfacerile cu deșeuri, sparte de procurorii constănțeni! S-a lăsat cu percheziții! Video

2086

Politică
29 ian 23:19PoliticăVasile Dîncu a discutat la telefon cu șeful Pentagonului despre situația militară tensionată din regiune

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a avut, joi, o discuție telefonică cu secretarul american al apărării, Lloyd...219

29 ian 23:20PoliticăNicolae Ciucă: E nevoie de corectarea disfuncţiilor şi a inechităţilor dintre categoriile de beneficiari

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la evenimentul de lansare a studiului “Economic Survey of Romania”,...264

29 ian 23:21PoliticăDenunțătorul lui Decebal Traian Remeș, trimis în judecată de DNA

404

29 ian 23:22PoliticăSecretarul general al OCDE, în vizită la București

Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Mathias Cormann, speră că procesul de...210

29 ian 23:23PoliticăNicolae Ciucă, semnal pentru posesorii de pensii speciale

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la evenimentul de lansare a studiului “Economic Survey of Romania”,...713

29 ian 23:25PoliticăPreşedintele Iohannis a semnat decretul de numire a lui Marcel Boloş ca ministru al Cercetării

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al...204

29 ian 23:18PoliticăKlaus Iohannis a semnat: Marcel Boloș este noul ministru al cercetării, inovării şi digitalizării

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 28 ianuarie 2022, decretul de numire în funcția de membru al...228

29 ian 23:18PoliticăGeorge Simion SPULBERĂ scandalul anti-Holocaust: În aprilie se întâlnește cu Netanyahu

Liderul AUR George Simion susține că demersurile împotriva partidului său, care a ajuns să fie acuzat că e...351

29 ian 23:17PoliticăAurescu îi invită pe ruși să inspecteze scutul de la Deveselu

425

Interviuri
28 ian 00:03InterviuriCîrjaliu: În Agigea, copiii îşi făceau nevoile în găleată, pe holul şcolii, înainte să ajung eu primar! Video

Cristian Cîrjaliu a fost prezent în studioul Replica, joi, 27 ianuarie, în cadrul emisiunii ”Replica Zilei”. Au...2097

15 ian 00:25InterviuriMihaela ANDREI, CONSILIER municipal PNL: Mă AȘTEPTAM ca lucrurile să se DERULEZE mai REPEDE în CONSTANȚA

Consilierul local municipal PNL, Mihaela Andrei, s-a aflat vineri, 14 ianuarie, în studioul REPLICA. Cu această...2735

8 ian 14:37InterviuriȚUȚUIANU: Dacă mi se PROPUNE, candidez la PRIMĂRIA Constanța! VIDEO

4444

5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3764

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5477

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

4311

Monden
29 ian 00:00MondenKim Kardashian, prinsă cu minciuna de fani! Imaginea care a declanșat o adevărată dezbatere pe internet

Kim Kardashian a devenit cea mai recentă Kardashian-Jenner acuzată că și-a editat într-un mod complet neinspirat...214

29 ian 00:00MondenApariție fantastică! Mila Kunis și Demi Moore, împreună: „Avem multe în comun”

Mila Kunis și-a unit forțele cu fosta soție a bărbatului ei, Ashton Kutcher, Demi Moore, pentru a realiza o nouă...172

29 ian 00:00MondenA murit actorul Morgan Stevens din 'Melrose Place'

214

29 ian 00:00MondenArșinel, cu sănătatea în pioneze și umilit: „Nu am mai fost lăsat la teatru. S-a purtat urât!”

Alexandru Arșinel iese din casă strict pentru medic sau pentru a merge la teatru, unde a rămas colaborator. A devenit...224

29 ian 21:38MondenDe la superbele Angelina Jolie și Jennifer Aniston, Brad Pitt s-a cuplat cu vecina!

Brad Pitt și-a ”tras” o iubită secretă. Starul s-a îndrăgostit de cântăreața suedeză Lykke Li, care...292

29 ian 00:00MondenVerdict în cazul artistei Céline Dion. Boala gravă de care suferă vedeta

Céline Dion a anunțat nu demult că anulează turneul său nord-american din cauză că suferă de o boală...247

29 ian 00:00MondenCatherine Deneuve, Bertrand Bonello şi Isabelle Huppert au asistat la funeraliile actorului Gaspard Ulliel

Reprezentanţi de marcă ai industriei cinematografice franceze - precum Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Bertrand...161

29 ian 17:46MondenBianca Drăgușanu o desființează pe Iulia Albu: „A păstrat stilul de naftalină”

Bianca Drăgușanu a fost deranjată că Iulia Albu a pus-o într-o lumină negativă în rubrica „Poliția Modei”,...600

29 ian 17:47MondenUcis de indiferenţă: Un artist fotograf a murit de frig, după ce a zăcut 9 ore în stradă, la Paris

615

Mapamond
29 ian 17:47MapamondNegocieri NATO-Rusia: Ultimele cereri ale Kremlinului vizează iar România

Administraţia Vladimir Putin a cerut joi după-amiază, în cadrul negocierilor privind arhitectura de securitate, ca...832

29 ian 17:47MapamondCoronavirus: Suedia nu recomandă vaccinarea anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 şi 12 ani

Suedia a decis să nu recomande vaccinurile anti-COVID-19 pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani, a anunţat joi...413

29 ian 17:47MapamondCertificatul verde devine istorie în Catalonia

331

29 ian 17:43MapamondReuters explică cum va fi folosită România în conflictul Ucraina - Rusia

Aliaţii din cadrul NATO pun forţe în standby şi trimit întăriri în estul Europei ca răspuns la comasarea de...672

29 ian 17:44MapamondRusia acuză că revendicările au rămas fără răspuns

Moscova apreciază joi că Statele Unite nu au luat în calcul revendicările ruse în domeniul securităţii şi nu au...393

29 ian 17:42MapamondIncident SÂNGEROS în Ucraina, în pline tensiuni cu Rusia: Un soldat și-a împușcat cinci colegi

456

Sănătate
29 ian 17:42SănătateRafila, nemulțumit de implicarea medicilor de familie în procesul de testare

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi, în ședința de Guvern, că deși numărul testelor Covid-19...328

29 ian 17:43SănătateAlexandru Rafila: E posibil să fie nevoie, începând de săptămâna viitoare, de transferul pacienților între județe

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi, în ședința de Guvern, că deși situația din valul 5 nu...282

29 ian 17:43SănătateRafila: Săptămâna viitoare va fi o nouă creștere spectaculoasă a cazurilor de COVID-19

374

29 ian 00:00SănătateBolile de piele, prezente la jumătate din populația Europei

Date colectate de la 44.689 de adulți din 27 de țări europene arată că 47,9% dintre persoanele cu vârste de 18 ani...127

29 ian 00:00SănătatePotențial tratament nou pentru bolile inflamatorii intestinale

Un opioid artificial testat într-un studiu pe șoareci a demonstrat o reducere a severității bolilor inflamatorii...119

29 ian 17:46SănătateCoronavirus: Valeriu Gheorghiţă dă asigurări că doza a treia de vaccin este ultima

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat joi că, la momentul...438

29 ian 17:43SănătateValeriu Gheorghiță, anunț despre campania de vaccinare

Autoritățile anunță că vor face mai multe campanii de vaccinare și informare în mediul rural, acolo unde se...496

29 ian 17:40SănătateDupă Pfizer, şi Moderna a anunţat că testează un nou vaccin pentru varianta Omicron

Compania americană Moderna a anunţat că a început testele clinice pentru o doză de rapel a unui vaccin conceput...276

29 ian 17:40SănătateValeriu Gheorghiță: Risc dublu de diabet la cei sub 18 ani care au COVID

666

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT