REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Răspunsul epic al MAI cu privire la faptul că unii şoferi NU semnalizează schimbarea direcției de mers!

Răspunsul epic al MAI cu privire la faptul că unii şoferi NU semnalizează schimbarea direcției de mers!

Replica API 13 decembrie 2018 | 00:21 830

Problema legată de șoferii care 'uită' să semnalizeze atunci când schimbă direcția de mers sau când schimbă banda de deplasare este una des întâlnită și în traficul rutier constănțean. Din păcate, asistăm la o degradare continuă a comportamentului la volan. În acest context, Ministetul Afacerilor Interne a primit o întrebare, iar răspunsul a fost unul epic!

Întrebare primită pe Facebook MAI ”Bună ziua! Astăzi în trafic am numărat 3 BMW-uri care nu au semnalizat atunci când au schimbat direcția de mers. Știți cumva dacă s-a scos sistemul de semnalizare la astfel de mașini?”. Ministerul Afacerilor Interne a răspuns:

1. Având în vedere că orice BMW pus la vânzare, indiferent de anul de fabricație, este full de full, full option, full extra, ultra full extra... sigur are și sistem de semnalizare.

2. Din câte știm nu a fost inventată mașina care să semnalizeze singură. Deci, problema sesizată ar fi la șoferi...

3. Dacă tot ne-ați întrebat de semnalizare, reamintim că indiferent de tipul autovehiculului, la schimbarea direcției de mers sau a benzii de circulație, este obligatoriu să se semnalizeze.

Acționarea manetei nu necesită efort, nu doare, previne apariția accidentelor și vă scapă de două-trei puncte amendă.

P.S. Pentru cei care nu semnalizați... nu ați vrea să știți ce cuvinte vă sunt adresate de ceilalți participanți la trafic... și nici noi nu le putem scrie pentru că ne ia mult timp și mai e și Post!

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unii dintre participantii la trafic, zici ca ar spune ca fac economie de curent de nu mai actioneaza bratul de semnalizare, iar altii or fi ca cel pe care l-am auzit o data spunand ca el nu mai semnalizeaza ca il costa o gramada de bani ca sa schimbe un bec de semnalizare!. Ce-i drept avea o masina la care trebuiau multe elemente demontate ca sa poata schmimba acel bec, dar nu-i o scuza!
0
0
Pai daca folosesc semnalizarea nu se uzeaza blocul de lumini,ca e si el calculat sa zeziste un anumit numar de manevrari.Asa fac economie pentru cazanul meu Indesit!
0
0
Indiferent de calitatea masinii,aceasta nu se transfera soferului. Soferii civilizati conduc civilizat,marlanii si scursurile conduc dupa cum sunt ei,de cacat. Tot cei de cacat se dau mari,adica nu e destul ca put,trebuie sa fie remarcati in mod deosebit. Cand coboara din masini,tot oameni de cacat raman,ca pietoni scarbosi si antisociali. Examenele psihologice sunt de forma si orice damblagiu poate sa aiba carnet.Spurcaciunile astea fac primele scandal la amenzi sicaneaza in traffic si din pacate prea putini din ei crapa dracului in accidente,mai mult mor nevinovati din cauza lor.
2
1
Se semnalizeaza cu 100 mm inafara localitatii si 50 m in localitate ! Pe autostrada asteptati ca auto din fata sa se replieze cand il depasiti nu flasati ca disperatii daca aveti masina de cocalar! Depasiti si reveniti pe banda la cel putin 50 m nu taiati fata ca ,cocalarii !Asta se numeste "tail gate" si se pedepseste !Asta pentru ingalatii cu masini de cocalari !
6
1
Cum sa foloseasca semnalizarea daca pina mai ieri tragea de dirlogii calulului. In plus, trebuie sa functionezee putin si piticii de pe creier , daca ii ai.
4
1
NICI NU APUCA SA COBOARE LUMEA CA SOFERUL ARE DEJA SEMNAL STANGA !
7
0
Eu cand schimb directia de mers apas intermitenta, ca sa fiu sigur!
1
3
de regula numai "smecherii" casa nu le zic dobitoci care sunt proprietari de masini straine puternice. niste jeguri.
6
0
Esti la fel de inteligent ca si roata de rezerva.... Cum le stii tu pe toate... Babuinule, cicaraciul tau are maneta de semnalizare pentru a indica schimbarea directiei de mers, care este optional, este alegerea ta daca o faci sau nu. Este gandita asa pentru a a arata intentiile tale in trafic... Dar mai bine pentru un maimutoi ca tine ar trebui sa ai casca la fel ca si pilotii de avion....Esti prea inteligent pentru soselele din Romania.... Mars ca ai purici..
7
0
Este adevarat, unele BMW-uri nu au semnalizare. Au avut de ales intre asta si un full de rezervor
6
0
Hai ca macaniti si va caiti! Auzi la MAi ca e post si d'aia nu reproduc mascarile.Cine a scris P.S.-ul ala sigur e o militianCA CAre si-o trage pana ii cad tresele....in post.
2
11
este ca semalizarea se pune din timp pentru a arata celorlalti participanti la trafic ce intentii ai, deci nu asa cum o pun unii inainte de curba de parca si-ar spune lor ce trebuie sa faca!
9
2
mie instructorul mi-a repetat de mii de ori sa semnalizez de a devenit un reflex.dar daca esti machedon prost si manelist sau tigan analfabet ''te risti''
16
2
Draga shofer mare ce esti: "ghertoiul" de sofer de la RATC , daca nu ai citit in Codul Rutier, ARE PRIORITATE LA IESIREA DIN ALVEOLE, acolo unde sunt amplasate si unele statii de calatori ! Si nu cred ca nu semnalizeaza vreunul !! Asa ca, atunci cand vezi ca un autobuz se pregateste sa iasa dintr-o alveola cu statie, draga ghertoiule, esti obligat sa-i acorzi prioritate la iesire !
17
2
mai urat e cand iti iese ghertoiul de sofer de RATC din alveola masii fara sa semnalizeze si fara sa se asigure, fmm
4
18
Bravooo! G tare! Adevarat, e post! XDXDXD
4
3
Si noi tie semnalizator imputit! Militieni prosti camioanele din sua semanlizeaza cand tragi de volan peste o anumita limita. Hai jet Semnalizarea tre sa fie automata!
1
22
Eu m-am obisnuit oarecum...pana la urma nu e chiar o mare problema daca nu semnalizezi atunci cand nu ai nicio masina langa tine pentru a-i semnala aluia schimbarea directiei de mers...cel mai tare ii injur pe aia care nu semnalizeaza in sensul giratoriu...eee alora le umplu casa de injuraturi pentru ca sunt niste idioti...
9
9
Rromanii sunt puturosi din fire,; le e lene sa semnalizeze
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920