REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Răsturnare de situaţie: Consiliul UE nu confirmă o retragere a contracandidatului lui Kovesi din cursa pentru şefia Parchetului European

Răsturnare de situaţie: Consiliul UE nu confirmă o retragere a contracandidatului lui Kovesi din cursa pentru şefia Parchetului European

Replica API 12 iulie 2019 | 00:00 139

Laura Codruța Kovesi

Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiție al Biroului de Presă al Consiliului UE, a declarat, conform Mediafax, că nu a primit o notificare cu privire la retragerea procurorului francez Jean-François Bohnert din cursa pentru șefia Parchetului European.

„Nu am primit nicio notificare oficială cu privire la domnul Bohnert”, a declarat Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiție al Biroului de Presă al Consiliului UE, răspunzând în acest fel la o întrebare legată de retragerea procurorului francez, așa cum s-a speculat în ultimele ore în mass-media.

Surse oficiale au mai explicat că retragerea lui Jean-François Bohnert nu ar însemna automat că Laura Codruța Kovesi rămâne singură cursă, pentru că ar putea fi luat în calcul procurorul clasat pe a treia poziție și anume germanul Andres Ritter.

Laura Codruţa Kovesi este candidatul ales de comisiile parlamentare pentru funcţia de procuror-şef european, iar Consiliul UE a stabilit ca Jean-François Bohnert să fie desemnat pentru şefia Parchetului UE, o negociere va avea loc între Parlament şi Consiliu, pentru a ajunge la un consens.

Procedura de numire a fost suspendată înainte de alegerile europarlamentare urmând să fie reluată de către noul Parlament ales în această primăvară.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreau sa ii dau o muie CURVEI INTERNATIONALE kovesi
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218