REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Răsturnare de situaţie în cazul atacului din Crimeea, soldat cu cel puțin 17 morți și peste 40 de răniți: Cine a fost atacatorul și cum i-a ucis pe elevi

Răsturnare de situaţie în cazul atacului din Crimeea, soldat cu cel puțin 17 morți și peste 40 de răniți: Cine a fost atacatorul și cum i-a ucis pe elevi

Replica API 17 octombrie 2018 | 18:12 182

Comitetul de anchetă rus de pe lângă Parchetul General de la Moscova a declarat că un elev de 18 ani a deschis focul cu o armă în incinta colegiului politehnic din Kerci (oraş port în Crimeea), după care s-a sinucis, transmite agenţia de presă rusă (oficială) TASS, citând o declaraţie a purtătoarei de cuvânt a comitetului, Svetlana Petrenko.

'În mod operativ a fost stabilită identitatea tânărului care a intrat în colegiu chiar înainte de incident, care ţinea în mână o armă de foc, conform imaginilor de pe camerele de supraveghere. S-a stabilit că acesta este Vladislav Rosliakov, de 18 ani, elev în anul patru la respectivul colegiu', a indicat purtătoarea de cuvânt citată de agerpres.ro.

Comitetul de anchetă a specificat de asemenea că elevii ucişi au fost împuşcaţi, după ce iniţial autorităţile ruse evocaseră doar explozia unui 'dispozitiv neidentificat'. Dacă iniţial s-a comunicat că a fost explozie din cauza unei scurgeri de gaze, ulterior a fost avansată varianta detonării unui dispozitiv exploziv în cantina şcolii.

'În baza datelor preliminare, anchetatorii consideră că tânărul (Vladislav Rosliakov) a deschis focul asupra elevilor colegiului, după care s-a sinucis', a reiterat Comitetul de anchetă rus, actualizând bilanţul morţilor în scădere, la 17 persoane ucise. 'Examenul preliminar al corpurilor demonstrează că acestea au fost împuşcate', precizează într-un comunicat acest organism însărcinat cu principalele dosare criminale în Rusia, citat de AFP.

Corpul neînsufleţit al presupusului autor al măcelului a fost descoperit în bibliotecă, la etajul doi al colegiului, cu 'răni de gloanţe', a anunţat Comitetul, fără a preciza dacă acesta face parte din bilanţul de 18 morţi anunţat anterior.

De asemenea, Comitetul de anchetă a recalificat cazul atacului de la colegiul din Kerci din 'atac terorist' în 'crimă cu moartea a două sau mai multe persoane'.

Totodată, Comitetul antiterorist din Rusia, a subliniat că o bombă nedetonată a fost descoperită la colegiul din Kerci, unde s-a produs şi o explozie, conform postului de televiziune rusesc RBK.

Administraţia din peninsulă a anunţat trei zile de doliu în peninsulă şi a trimis armata şi blindate în acest oraş port la Marea Neagră.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muie tie, prost cu ochi de capra
0
0
ce numai in america tinerii sa se omoare intre ei uite ca se poate si-n crimeia ruseasca acum,dupa 911 din nyork america s-a erijat in vanatorul suprem al teroristilor nu a durat mult si rusii au organizat masacrul de la beslean dupa care s-au erijat si ei in punitivi mondiali,deja vu nu
0
3
bai asta e aventura original bolsevica ! Nimeni nu stie nimic, numi kaghebeul le stie pe toate. Numai minciuni si diversiuni a la ucigasul putin. Muie dragnea,muie putin, muie pesede !!!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614