REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul fetei de 14 ani din Galați: Procurorii spun că NU a fost violată

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul fetei de 14 ani din Galați: Procurorii spun că NU a fost violată

Replica API 6 august 2019 | 00:00 1456

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au făcut publice, marţi, primele date din ancheta începută în cazul minorei de 14 ani găsită plină de sânge pe o stradă din Galaţi şi care a fost ajutată de doi poliţişti, doar la intervenţia trecătorilor potrivit agenţiei Agerpres, citată de stiripesurse.ro.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Traian Laurenţiu Iancu, a declarat că în dosar au avut loc audieri şi percheziţii domiciliare şi s-a dispus o expertiză medico-legală.

"S-a dispus începerea urmării penale pentru fapta de act sexual cu un minor. A fost audiată partea vătămată minoră, cu asistenţă juridică din oficiu şi în prezenţa unui reprezentant de la DGASPC Galaţi. Au fost audiaţi martori oculari prezenţi la locuinţa unde minora a avut raportul sexual. S-a obţinut şi s-a pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa unde a avut loc actul sexual. Au fost identificate, fixate şi prelevate mai multe probe, inclusiv probe biologice. În cauză s-a dispus şi o expertiză medico-legală pentru a se stabili cum au fost produse leziunile prezentate de partea vătămată minoră şi consecinţele asupra vieţii şi sănătăţii ei. Persoana vătămată beneficiază de o formă de protecţie într-un centru de plasament tip rezidenţial. Pe data de 3 august a părăsit, în jurul orei 17.00, casa de tip familial, împreună cu o altă persoană, verişoara ei, şi s-au deplasat în zona Palatului de Justiţie, unde s-au întâlnit cu minorul cercetat în această cauză, minor care are 14 ani. Pe baza unei relaţii de prietenie care este de aproximativ două luni, cei trei s-au deplasat la un imobil care aparţine familiei acestuia, unde într-o cameră au întreţinut un raport sexual normal. Din probe a reieşit că într-o cameră alăturată se aflau atât verişoara victimei, cât şi o rudă a băiatului. În urma audierii nu au reieşit până la acest moment probe care să ducă la suspiciunea rezonabilă că actul sexual a avut loc prin constrângere, prin punerea în imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa", a precizat Iancu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O fata a fost violata si voi idiotilor faceti caterinca de ea.... rusineeee!!
1
1
oricum politistii risca dosar penal pentru modul de abordare a problemei, asta e cert
1
0
IZVOR NESECAT DE IMBECILI!!!
2
1
Sunteti inutilii in functii publice pe banii nostri,rasa mamii vostre
2
3
Si voi acuzati politistii ca nu au spalat curvulita la pizda ! DECI , NU A FOST VIOL ... AUZITI POSTACILOR ?
7
5
i-a venit ciclu deala mai violent la fata si aia e , ce vroiati s-o stearga ala de la politie pe aia la pizda, potoliti-va cu pretentiile astea
8
7
nu conteaza, cert e ca jigodiile cu uniforma din masina trebuie sa faca ouscarie pentru felul in care au cinstit uniforma statului. un politist nu trebuie sa aibe atitudinea asta de jeg uman
5
5
Procurorii lui peste prajit, bani, favoruri, pensii speciale si munca numai daca au chef si mai ales daca sunt ajutati de intelect. O fata de 14 ani intretine relatii sexuale e fericita aruncata pe strada plina de sange iar politia si procurori ne spun ca totul este normal. Trebuie sa iesim pe strada sa instauram ordinea fiindca altfel vom fi vanduti la bucata.
6
4
Ce-a facut ma? nu stie la 14 ani ??? In final, scrieca si cum baiatul de la USR avea, cu toate injuraturile, dreptate! Mare dreptate!
3
2
Moooieeee usr!
7
1
Si hemoragia carui fapt s-a datorat? Iar persoana care a insotit-o, verisoara ei, unde se afla in momentul in care fata era in strada plina de sange de la brau in jos, cand au fost impreuna in acea locuinta unde a intretinut raporturi sexuale si unde mai pui ca se afla in camera alaturata cu o ruda a baiatului.Nu cumva locuinta respectiva era locul de intalnire pentru a face sex cei doi cu fetele?
6
3
era evident...
7
2
a-ti speriat fata sa nu spuna adevarul. o fata la 14 nu intelege si nu are cum sa-si dea consimtamanrul
5
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218