REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Răsturnare de situație în dubla crimă de la Iași: un angajat SRI a sesizat un alt bărbat suspect

Răsturnare de situație în dubla crimă de la Iași: un angajat SRI a sesizat un alt bărbat suspect

Replica API 18 ianuarie 2022 | 00:00 2055

Un angajat al Serviciului Român de Informații (SRI) a dat declarații în dosarul dublei crime petrecute recent în Iași, potrivit unor surse apropiate anchetei. Acesta ar fi depus mărturie că a văzut un individ care urmărea vila din Moara de Vânt. Cel de-al doilea potențial suspect în ceea ce privește dublul asasinat ar fi plecat din zonă când a constatat că este urmărit, informează jurnaliștii de la BZI.ro.

„În cadrul dosarului au fost audiate zeci de persoane. Printre acestea se regăsește și un angajat al SRI. Acesta a susținut că, pe data de 9 decembrie 2021, pe aleea de acces către vila din Moara de Vânt a văzut un bărbat îmbrăcat cu o haină de culoare închisă, cu glugă prevăzută cu puf sau blană, pantaloni maro sau kaki largi”, au precizat sursele amintite.

Cum arată suspectul

Angajatul SRI care a dat declarații în fața anchetatorilor ar mai fi susținut că individul care se afla lângă vila din Moara de Vânt avea o constituție robustă și trăsături care nu seamănă cu cele ale studentului canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi. „Martorul mai susține că a văzut un bărbat de 1,70 – 1,75 metri înălțime, îmbrăcat ca pentru schi, cu gluga în cap, iar haina îi ajungea până la genunchi”, au mai subliniat sursele amintite.

Aceleași surse mai spun că același bărbat ar fi fost văzut de două ori în cursul zilei de 9 decembrie 2021, o dată la prânz, iar, a doua oară, după-amiază. Din descrierea făcută de angajatul SRI reiese că a fost vorba despre o altă persoană decât studentul canadian de origine marocană.

Anchetă complicată

Vineri, 14 ianuarie 2022, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis cererea de prelungire a arestării în cazul lui Ahmed Sami El Bourkadi. De asemenea, zilele trecute au ajuns la Iași rezultatele ADN parțiale solicitate de anchetatori la București. Totuși, acestea nu au lămurit foarte multe aspecte. „În una dintre urme erau evidenţiate 4 profile ADN diferite. Două erau ale victimelor, Ioana Vanesa Burlacu şi iubitul ei, Youssef Jniyah. În cazul altor două dintre aceste profile genetice nu s-a putut stabili cu exactitate ale cui sunt. În aceeaşi pantofi sport au fost descoperite şi urme de produs petrolier, acelaşi combustibil cu care s-a încercat incendierea vilei din Moara de Vânt”, au afirmat surse judiciare, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614