REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Răsturnare de situaţie: neamţul care a dat cu yachtul de stânci ar fi fost beat

Răsturnare de situaţie: neamţul care a dat cu yachtul de stânci ar fi fost beat

Replica API 23 iulie 2013 | 00:00 137

Cum se apără "dinozaurii" de la Căpitănie de acuzaţiile că au alungat turistul din Port

Cum se apără "dinozaurii" de la Căpitănie de acuzaţiile că au alungat turistul din Port

Parchetul urmează să decidă în cazul yacht-ului care a eşuat pe 13 iunie în zona Cazinoului Constanţa. În această perioadă Căpitănia Portului a făcut o cercetare penală specială, se întocmeşte un dosar în care se adună declaraţii, probe, poze şi înregistrări, conform Codului de Procedură Penală, iar Parchetul urmează să dea soluţia începerii sau neînceperii urmăririi penale.

Totuşi, la iveală ar fi ieşit câteva informaţii care pot răsturna situaţia. Potrivit unor surse, turistul german ar fi fost extrem de obosit, dar şi sub influenţa băuturilor alcoolice, de unde şi situaţia în care a ajuns - a eşuat pe stâncile din zona Cazinoului Constanţa. Luând în considerare aceste lucruri, turistul s-a speriat şi a fugit, mai susţin anumite surse. Precizăm că Alexandru Mezei, şeful Căpităniei Zonale, nu a mai dorit să discute pe acest subiect. Ca atare, chestionat cu privire la situaţia neamţului care a eşuat în iunie, singurul care a dorit să comenteze a fost Constantin Matei, subsecretarul de stat în Ministerul Transporturilor, el precizând: "S-a făcut o cercetare penală specială de către Căpitănia Portului şi urmează ca dosarul să fie trimis mai departe la Parchet, acolo unde se dispune începerea sau neînceperea urmăririi penale. În această perioadă, până se va da soluţia, este firesc să fie confidenţial". Vă reamintim că, în data de 13 iunie, ambarcaţiunea pilotată de un turist german se îndrepta din Portul Constanţa către Portul turistic Tomis. A eşuat însă, situaţia transformându-se într-un scandal în toată regula: primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că, din informaţiile sale, reprezentanţii Căpităniei şi cei ai Gărzii de Coastă l-ar fi alungat pe german, noaptea, pe furtună, din Portul Constanţa. "Să fie traşi la răspundere cei de la Căpitănie şi cei de la Poliţia de Frontieră, care l-au dat afară noaptea", spunea, la acea vreme, primarul Constanţei, Radu Mazăre. "Nu că l-au dat afară, trebuia să nu-l lase să plece din Port. Cred că nu e interes. Eu, care navig mult, nu am păţit aşa ceva în toată lumea asta, inclusiv la egipteni, care, să zicem, că nu sunt chiar cu norme ca la europeni. Să se facă o comisie, să vadă filmările, de a ajuns să-l dea afară pe neamţ din Port, noaptea, cine l-a dat afară. Iar pe neamţ îl caut să-l ajut, să-i reparăm barca. Că el a venit să viziteze România şi când a ajuns în mijlocul furtunii, în Port, ai noştri l-au dat afară. Cei de la Marină l-au ajutat să-şi ridice yachtul. E inadmisibil. E un semnal prost pe care l-au dat, sunt nişte dinozauri şi cu un regulament şi cu legi de pe vremea comuniştilor. Cei de la Căpitănie şi de la Poliţia de Frontieră, ăia sunt dinozauri. Nişte idioţi sunt!", mai afirma, nervos la culme, Radu Mazăre. De cealaltă parte, reprezentanţii Căpităniei au spus în momentul respectiv că neamţul nu a dorit să rămână în Portul Constanţa, că s-a rătăcit şi că dorea să ajungă în Portul turistic, i-a fost indicat drumul, însă respectivul s-ar fi izbit cu yachtul de pietre fiindcă "nu a avut vizibilitate bună sau poate pentru că a adormit".

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369