REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Răsturnare de situaţie! Suspecţii din dosarul Murfatlar au fost lăsaţi în libertate!

Răsturnare de situaţie! Suspecţii din dosarul Murfatlar au fost lăsaţi în libertate!

Replica API 31 decembrie 2016 | 09:29 1552

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația formulată de DNA și a decis ca suspecții din dosarul Murfatlar, adică George Ivănescu, Cătălin Bucura, Gheorghe Zlotea, Cătălin Florian Vasilescu, Constantin Cârciumaru, Gheorghe Cosmin Popescu şi Sorin Vasile Săvoiu, să fie lăsați în arest la domiciliu. Decizia este definitivă.

"Desfiinţează, în parte, încheierea din data de 12 decembrie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală şi rejudecând: Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie privind prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor Ivănescu George, Bucura Cătălin, Zlotea Gheorghe, Vasilescu Cătălin Florian, Cârciumaru Constantin, Popescu Gheorghe Cosmin şi Săvoiu Sorin Vasile. (…) dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor Ivănescu George, Bucura Cătălin, Zlotea Gheorghe, Vasilescu Cătălin Florian, Cârciumaru Constantin, Popescu Gheorghe Cosmin şi Săvoiu Sorin Vasile cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 16 decembrie 2016 şi până la data de 14 ianuarie 2017 inclusiv.

În baza art. 221 alin.1 Cod procedură penală impune inculpaţilor obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuiesc", potrivit minutei judecătorești. Amintim că acţionarii de la Crama Murfatlar au intrat în vizorul DNA! Aceştia au fost reţinuţi şi propuşi spre arestare în octombrie anul curent. Printre cei încătuşaţi se află şi Cătălin Bucura, George Ivănescu, Gheorghe Zlotea şi Constantin Cârciumaru, toţi asociaţi la societăţile comerciale de producere şi comercializare a băuturilor alcoolice implicate în activitatea infracţională din jurul Murfatlar, care şi-au împărţit funcţiile de management, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală în formă continuată, ca autori şi/sau complici. Ceilalţi trei - Cristian George Lascu, Irina Tănase şi Ioana Toma, au fost plasaţi în arest la domiciliu. De menţionat este şi faptul că s-a tot vehiculat că ar exista o relaţie între Ivănescu şi Adriana Săftoiu, deputat şi lider PNL.

Liliana CHIRU

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/increngatura-mafiota-din-jurul-afacerii-murfatlar-ivanescu-si-bucura-au-fost-incatusati-294353/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108