REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

RATC a anunţat tarifele pe anul 2019

RATC a anunţat tarifele pe anul 2019

Replica API 17 ianuarie 2019 | 00:30 440

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța reamintește publicului călător, tarifele tichetelor și abonamentelor de călătorie, categoriile de beneficiari ai abonamentelor cu reducere sau gratuități:

Tarife bilet:

Bilet 1 călătorie = 1,50 lei

Bilet 2 călătorii = 3,00 lei

Bilet valabil 60 minute pe toate liniile = 2,00 lei

Bilet valabil 7 zile pe toate liniile = 30,00 lei

Tarifele abonamentelor lunare:

• Abonament lunar 1 linie (nominalizat) = 55,00 lei

• Abonament lunar 2 linii (nominalizat) = 80,00 lei

• Abonament lunar toate liniile (nominalizat) = 125,00 lei

• Abonament lunar toate liniile la purtător (nenominalizat) = 140,00 lei

* Biletele și abonamentele se pot achiziționa de la toate punctele de lucru ale RATC Constanța.

** Biletele se pot cumpăra și de la terți, conform „harta punctelor de vânzare” de pe site-ul www.ratc.ro

Plata biletelor prin SMS la 7475:

 cu textul – L – tarif 0,30 Euro + TVA – valabil 60 de minute / linia aleasă

- tarif 0,42 Euro + TVA – valabil 60 de minute / toate liniile

 cu textul – Z – tarif 1,10 Euro + TVA – valabil 24 de ore / pe toate liniile

 cu textul – S – tarif 6 Euro + TVA – valabil 7 zile / pe toate liniile

Pentru regulamentul de utilizare complet se accesează site-ul www.ratc.ro

Categoriile de beneficiari ai abonamentelor lunare cu 50% reducere:

• Elevi

- elevii care urmează cursurile la unitățile de învațământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat / autorizat din Municipiul Constanța, indiferent de domiciliu;

- elevii cu domiciliul în Municipiul Constanța care urmează cursurile la unitățile de învățământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat / autorizat, din afara Municipiului Constanța, numai pe rutele de transport ale RATC din interiorul Municipiului Constanța.

• Personalul didactic și nedidactic

- personalul didactic și nedidactic încadrat în unitățile de învațământ preuniversitar și universitar din Municipiul Constanța, indiferent de domiciliu;

- personalul didactic și nedidactic care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ preuniversitar și universitar din afara Municipiului Constanța, numai pe rutele de transport ale R.A.T.C. din interiorul Municipiului Constanța.

• Studenți

- studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în institutii de învățământ superior acreditate (vârsta de până la 26 de ani), indiferent de domiciliu);

- studenții cu domiciliul în Municipiul Constanța înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate din afara Municipiului Constanța, (vârsta de până la 26 de ani), numai pe rutele de transport ale RATC din interiorul Municipiului Constanța).

• Donatorii de sânge

Tarifele abonamentelor lunare 50% reducere sunt urmatoarele:

- 1 linie = 27,50 lei

- 2 linii = 40,00 lei

- toate liniile = 62,50 lei

*Elevii, personalul didactic și nedidactic, studenții, își pot procura abonamentele lunare cu 50% reducere de la toate punctele de lucru ale RATC Constanța.

** Donatorii de sânge își pot procura abonament lunar cu 50% reducere (în baza adeverinței tip eliberată pe Str. Mălinului nr. 4), la punctul de lucru de la Spital – B-dul Tomis.

Categoriile de beneficiari ai abonamentelor lunare GRATUITE, permise de călătorie trimestriale GRATUITE și legitimaţii:

• *Elevi

- orfanii proveniți din casele de copii, cu cerințe educaționale speciale, cu măsură de protecție specială sau tutelă;

- elevii care urmează cursurile la unitățile de învațământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat / autorizat din Municipiul Constanța, indiferent de domiciliu;

- elevii cu domiciliul în Municipiul Constanța care urmează cursurile la unitățile de învățământ obligatoriu, profesional și liceal acreditat / autorizat, din afara Municipiului Constanța, numai pe rutele de transport ale RATC din interiorul Municipiului Constanța)

• *Studenți

- orfanii proveniți din casele de copii;

- studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate (vârsta de până la 26 de ani), indiferent de domiciliu;

- studenții cu domiciliul în Municipiul Constanța înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituții de învățământ superior acreditate din afara Municipiului Constanța, (vârsta de până la 26 de ani), numai pe rutele de transport ale RATC din interiorul Municipiului Constanța.

• *Persoanele cu handicap ușor și mediu.

• **Beneficiarii Legii 416/2001. în baza listelor transmise de la Direcția Generală de Asistență Socială Constanța

• ***Șomerii indemnizați și neindemnizați - persoanele cu domiciliul în Municipiul Constanța, înregistrate ca șomeri indemnizați și neindemnizați la AJOFM Constanța

• ****Beneficiarii Legilor 118/1990 și 189/2000 - deportații, deținuții politici, strămutații și persecutații etnici

• *****Persoanele cu dizabilități - persoanele cu handicap grav și accentuat, asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav sau însoțitorii acestora, nevăzătorii și însoțitorii acestora, conform legii 448/2006.

*Elevii orfani, studenții orfani și persoanele cu handicap ușor și mediu, își pot procura abonamentele GRATUITE de la toate punctele de lucru ale RATC Constanța.

**Beneficiarii Legii 416/2001, își pot procura abonamentele lunare GRATUITE de la punctul de lucru RATC Constanța din zona CITY Mall.

***Șomerii indemnizați și neindemnizați, își pot procura abonamentele lunare GRATUITE de la punctele de lucru RATC Constanța de la CARREFOUR (Șos. Mangaliei) sau DELFINARIU.

****Beneficiarii Legilor 118/1990 și 189/2000

- pentru ELIBERARE permis de călătorie (beneficiari noi, permis pierdut, furat sau distrus) – la sediul RATC din Strada Industrială numărul 8.

- pentru VIZA trimestrială a permisului de călătorie – la punctul de lucru GARĂ (în spatele Dispeceratului).

*****Persoanele cu dizabilități își pot procura legitimațiile de călătorie de la blocul turn GARĂ – DGASPC - Bulevardul Ferdinand numărul 97.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Credeam , ca o data cu noile autobuze , RATC va introduce cartele sau ceva mai bun , ca si material . Biletele actuale sunt foarte fragile si daca iti picura putina apa ...papa bilet , se face carpa de vase , instant .
6
2
Pt pensionari e gratis,pt ca voteaza psd!! Din cauza la pensionari nu ai loc in autobuze,daca le zici ceva,te mai si cearta
3
4
Gratuit pentru persecutatii etnici. Cine e persecutat etnic in Romania inafars de romani?
12
1
Ciumatii astia ne iau de prosti. Arunca mata moarta din ograda citybasina a lui fagabou in curtea ratc.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920