REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

RATC Constanţa, aproximativ 40 de DOSARE în INSTANŢĂ. Angajează CASĂ de AVOCATURĂ!

RATC Constanţa, aproximativ 40 de DOSARE în INSTANŢĂ. Angajează CASĂ de AVOCATURĂ!

Replica API 19 iunie 2019 | 01:42 485

Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) Constanţa nu mai face faţă dosarelor aflate pe rolul instanţelor de judecată! În acest context, Regia intenţionează contractarea unei firme specializate în servicii juridice pentru a veni în ajutorul consilierilor juridici ai RATC. În proxima şedinţă de Consiliu Local, aleşii locali vor supune la vot aprobarea achiziţionării de către RATC a serviciilor juridice de consultanţă, asistenţă şi/sau de reprezentare, Consiliul de Administraţie al RATC fiind mandatat să aprobe şi să negocieze contractele.

Şi anul trecut, activitatea Serviciului Juridic al RATC Constanţa a fost completată cu activitatea de reprezentare în instanţă pentru anumite dosare prin cabinet individual de avocatură, în baza contractelor de asistenţă încheiate de RATC, însă, la 31 decembrie, aceste contracte s-au încheiat. Aşa că, Regia intenţioneze să contracteze o altă firmă care să suplimenteze munca consilierilor juridici.

Aproape 40 de dosare pe rolul instanţelor

Până la data de 31 mai a.c., în cadrul Serviciului Juridic erau înregistrate 38 de dosare aflate pe rolul instanţelor, în 6 dosare aflate la Judecătorie RATC are calitatea de reclamant, în alte 11 dosare aflate pe rolul instanţei din Constanţa, Satu Mare şi Bihor RATC are calitatea de creditor în procedura de insolvenţă. La acestea, se adaugă dosarele în care RATC a formulat contestaţie la executare în contradictoriu cu SPIT Constanţa, S.P.T.A.C., Curtea de Conturi a Rmâniei.

În două dintre dosarele civile înregistrate pe rolul Judecătoriei, RATC a formulat contestaţie împotriva măsurilor de executare silită depuse d BEJ Deacu Vasile la solicitarea S.P.T.A.C. (Profesional al Transportatorilor si Activitatilor Conexe)

În dosarul civil înregistrat la BEJ Stoica Adrian RATC a formulat în contradictoriu cu S.P.T.A.C. cerere de întoarcere a executării silite pentru recuperarea sumei de 94.750,18 lei achitate în plus în cadrul executării.

De asemenea, RATC este pârât în două dosare care u ca obiect litigii de muncă, prin intermediul cărora se solicită obligarea Regie la eliberarea de adeverinţe referitoare la grupa de muncă. Au fost formulate plângeri penale împotriva persoanelor care au săvârşit fapte cauzatoare de prejudicii în patrimoniul Regiei, fapte care întruneau elementele unor infracţiuni. Au fost formulate şi un număr de 4 cereri de constituire de parte civilă în cadrul altor dosare penale.

Având în vedere volumul de muncă şi aria de specializare a personalului juridic, RATC consideră că este oportună contractarea unor servicii juridice care să sprijine consilirii juridici ai RATC ori de câte ori se impune.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In loc sa bage la zdup conducerea FOSTA si ACTUALA, FREZATUL asta de FAGABOU a gasit el o portita sa infiinteze CITYBASINA. Speram ca vor ajunge cit de curind colegi de celula cu MAFIOTUL FASOLE.
4
0
Acum o ora in autobuz Isuzu linia 100M de la.dobrogea la gara fara aer conditionat si cu geamurile inchise nu am vrut sa intru in polemica cu soferul pt ca erau multi calatori si nu vreau sa fac circ in public dar asa nu se poate circula daca domnul sofer nu da drumul la.aer ca sa ciupeasca cativa litri de motorina ar putea totusi sa deschida geamurile
8
1
Nu te intereseaza pe tine cum invartim noi bani pentru ca noi avem studii superioare si chiar daca iti explicam tie sau altui postac voi nu puteti intelege ingineriile financiare.
2
6
Asta cu de jos cu presa , si cum circula bre 43-urile astea ? Lumineaza-ne ! Eu banuiesc cum...pline de pensionari mocangii cu multe pretentii pentru care noi restul cetatenilor sponsorizam plimbarea basinosilor .
9
4
Ani..lul asta a iesit vreodata din birou sa vada cum circula 2-43, 43C, 43M ? Locul acestor nesimtiti care ocupa functii degeaba este la Poarta Alba
13
1
D ute fagadau. Ati angajat numai nepriceputi. Din bsnii cui ?
15
0
Daca ai un pluton de juristi,de ce mai angajezi casa de avocatura?Si de ce s-a ajuns la asa un nr.de dosare,ar trebui cautati vinovatii!
23
0
Nu castiga cumva Avocat Cojocaru Costica?
14
0
de ce trebuie angajata casa de avocatura pentru 40 de dosare, din moment ce exista consilieri juridici angajati?
41
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218