REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

RATC introduce traseele estivale. „Delfinul” şi „Sirena” se „împerechează”

RATC introduce traseele estivale. „Delfinul” şi „Sirena” se „împerechează”

Replica API 25 iunie 2015 | 00:00 250

De sezon

De sezon

RATC Constanța lansează două noi trasee estivale în Stațiunea Mamaia, începând de joi, au anunțat reprezentanții Regiei, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă. Este vorba de traseele „Delfinul” și „Sirena”. Programul zilnic al primului traseu va fi între orele 05.50 și 22.10. Traseul doi va pleca tot din 20 în 20 de minute, de la Cireșica, pe strada Cișmelei, strada Dispensarului, bulevardul Aurel Vlaicu, stațiunea Mamaia până la hotel Caraiman și retur.

Programul este zilnic, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 06.00 și 22.00. Astfel, pe porțiunea Aqua Magic - hotel Caraiman - Aqua Magic timpul de succesiune al autobuzelor va fi de 10 minute. Autobuzele vor opri în toate stațiile RATC Constanța de pe traseele stabilite, potrivit șefului Serviciului de Exploatare din cadrul Regiei, Marius Brătulescu. „Niște trasee simple, numărul de km aproximativ egal, astfel încât să se poată împerechea bine cursele. Dacă la plecare, frecvența va fi de 20 de minute, în interiorul stațiunii Mamaia va fi de 10 minute.

Contăm pe un număr mai mare de călători, având în vedere frecvența și rapiditatea. De asemenea, economia pe care o realizăm, prin numărul de kilometri. Dacă anul trecut, același traseu, cu o frecvență de traseu, realizam cu un număr de peste 3.000 de km în Mamaia, acum vom realiza cu o treime din acești km. Vor fi câte două autobuze pe fiecare linie. Avem prevăzute și rezerve, în caz de ceva să înlocuim sau să suplimentăm. Tariful pentru aceste autobuze va fi 1,5 lei, ca și în interiorul Constanței.

De asemenea, abonamentele sunt valabile, gratuitățile și facilitățile sunt valabile. Se pot emite abonamente speciale și pentru aceste linii, un abonament fiind 55 lei, pe o linie și 80 pe ambele linii. Prima cursă la ora 06:00 și ultima la 22:00, pentru cursa Sirena; iar cealaltă, la 05:50 prima cursă și la 22:10, ultima cursă, ca să se „împerecheze”. Cetățeanul să știe că se poate plimba spre Mamaia și în Mamaia la intervale relativ scurte”, a spus Brătulescu.

Potrivit directorului RATC, Ovidiu Tănase, anul acesta se va încerca o reducere a cheltuielilor, pentru a împiedica pierderile care s-au ivit anul trecut. „Tradiția a început acum doi ani de zile prin introducerea în sezonul estival a autobuzelor de linie în stațiunea Mamaia. Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta am venit cu câteva noutăți.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor printr-o frecvență mai mare a autobuzelor, vom înființa două linii, care se vor denumi Delfinul și Sirena, care vor pleca din două capete din orașul Constanța la interval de 20 de minute, în așa fel încât în stațiunea Mamaia să nu stea mai mult de 10 minute călătorul în stație pentru un autobuz. A doua noutate față de anul trecut este faptul că aceste linii estivale vor fi contracost.

Anul trecut, am mers oarecum în pierdere, costuri foarte mari de combustibil și de șoferi. Tot de mâine vom introduce și autobuzele etajate, care vor circula cu o frecvență de 45 de minute Gară-cap nord Mamaia. Dacă numărul de călători este mare vom mări frecvența”, a spus Tănase.

Abonamentele pe traseele RATC sunt valabile și în timpul vacanței pentru elevii cu reducere de 50% și, de la 1 iulie, autobuzul 40 Campus, dedicat studenților, se suspendă până la 1 octombrie.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218