REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

RATC va fi reorganizat! Se anunţă noi dotări şi achiziţii

RATC va fi reorganizat! Se anunţă noi dotări şi achiziţii

Replica API 1 octombrie 2016 | 00:00 184

Problema mijloacelor de transport în comun din municipiul Constanța s-a agravat din ce în ce mai tare de-a lungul timpului. Cetățenii orașului de la malul mării s-au declarat de nenumărate ori nemulțumiți ba de rutele acestora, ba de mizerie, ba de faptul că mulți circulă fără să plătească și nu sunt trași la răspundere.

La acestea se mai adaugă și datoria pe care Regia Autonomă de transport în Comun Constanța o are la Ministerul de Finanțe. Excluzând intrarea în insolvență a Regiei, Decebal Făgădău a prezentat soluția pentru salvarea acesteia. Un împrumut de 25 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare!

În cadrul ședinței de Consiliu Local ce a avut loc la data de 30 septembrie a.c., edilul municipiului Constanța a prezentat stadiul real în care se află RATC-ul , dar și metode de a-l îmbunătăți. “De asemenea, Consiliul Local m-a mandatat să semnez acrodul de pre-finanțare cu BERD pentru a contracta un împrumut de până la 25 de milioane de euro, în niște condiții de finanțare favorabile municipiului nostru și asta ca o dovadă de încredere pe care municipiul o are în fața instituțiilor financiare europene și mondiale.

Condițiile de finanțare sunt extrem de bune și totodată BERD-ul acordă un grant de aproape 500.000 de euro pentru serviciile de asistență tehnică și juridică în vederea configurării unei noi societăți de transport în comun care să se nască din reorganizarea regiei”, a spus Fădăgău. În plus, se are în vedere “împrospătarea” parcului auto.

“Ne propunem să achiziționăm mijloace de transport în comun moderne, ecologice, care să fie dotate cu mijloace de siguranță pentru călători, pentru studierea comportamentului șoferului în trafic care să fie adaptate la tot ceea ce înseană aplicație pe terminal mobil care să permită achiziționare de bilet electronic, care să cenzureze accesul celor care nu dețin legitimație de călătorie sau bilete pe mijloacele de transport.

Am acordat prin 9 hotărâri de consiliu local, astăzi (30 septembrie a.c.) prin a 10-a, facilități pentru elevi, studenți, personal didactic, nedidactic, seniori, dar numărul călătorilor este în declin. Cred că trebuie să umblăm pe toate componentele, cea de siguranță fiind prima”, a adăugat edilul municipiului Constanța. Nu în ultimul rând, se vor pune bazele și unor noi trasee care să deservească locuitorii din noile cartiere ale orașului.

“Vom integra mijloacele de transport în comun pe noi rute astfel încât să acoperim cât mai mult necesitățile d transport ale constănțenilor, aici fac referire la caertierele noi ale municipiului, Tomis Plus, despre Compozitorilor, Baba Novac. Acum avem doar autobuze, dar vom avea midibuze, microbuze și eventuale mașini electrice care să pună la dispoziția turiștilor un transport sănătos în stațiunea Mamaia și în centrul Constanței”, a precizat Făgădău.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614