REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Războaiele comerciale vor distruge locurile de muncă

Războaiele comerciale vor distruge locurile de muncă

Replica API 23 ianuarie 2017 | 00:00 222

Șeful OMC:

Șeful OMC:

Roberto Azevedo

Lumea ar trebui să se ferească de crearea unei crize, pe fondul discuțiilor privind războaiele comerciale, a afirmat vineri Roberto Azevedo, directorul general al Organizației Mondială a Comerțului (OMC), la o reuniune a miniștrilor Comerțului de la Forumul Economic Mondial de la Davos, transmite Reuters.

"Am auzit tot felul de informații la Davos în legătură cu războaiele comerciale. Acestea vor distruge locurile de muncă, nu vor crea slujbe. Cu siguranță trebuie să evităm să declanșăm o criză din cauza unor vorbe goale", a avertizat șeful WTO.

''Comerțul a ajutat la scoaterea din sărăcie a unui miliard de oameni, dar încă mai sunt multe de făcut pentru a împărți beneficiile, atât timp cât efectele pozitive ale comerțului nu au sens pentru cineva care și-a pierdut locul de muncă", a afirmat Roberto Azevedo.

Acesta a adăugat: "În același timp, trebuie să recunoaștem că motorul principal al schimbării îl reprezintă tehnologia, inovația. Atacarea comerțului și adăugarea unor bariere nu vor fi de ajutor".

Șeful OMC a anunțat că nu a avut un contact direct cu noua administrație de la Washington și este dificil de speculat care vor fi politicile sale comerciale.

"Va fi necesar să vedem dacă temerile SUA privind comerțul pot fi rezolvate prin instrumentele de care dispune Organizația Mondială a Comerțului", a arătat el.

La reuniunea miniștrilor Comerțului au participat reprezentanți ai fostei administrații de la Washington, ai Chinei, Rusiei și Uniunii Europene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614