REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

RĂZBOI în Constanţa pe locurile de parcare! Maşini zgâriate şi bileţele în parbriz!

RĂZBOI în Constanţa pe locurile de parcare! Maşini zgâriate şi bileţele în parbriz!

Replica API 21 septembrie 2016 | 11:41 3095

Cum poţi verifica unde e liber

Cum poţi verifica unde e liber

Certurile între vecini, cu privire la locurile de parcare, nu mai reprezintă o noutate la nivelul judeţului Constanţa. De cele mai multe ori, oamenii intră în conflict din pricina faptului că un autoturism apare pe locul de parcare al unui alt cetăţean. Precizăm că este vorba despre locurile de parcare care nu sunt plătite, iar unii constănţeni şi le însuşesc. Acesta este şi cazul a două constănţence care sunt revoltate de acest fapt!

Problema locurilor de parcare din Constanţa este... veşnică. Certurile dintre constănţeni pe această temă sunt zilnice. Anumite persoane susţin că au un loc de parcare, însă acesta nu este plătit. Asta au păţit două constănţence, care, deşi şi-au parcat maşinile pe domeniul public, s-au trezit cu bileţele în geam sau cu autoturismele blocate. „Dacă cineva susţine faptul că are parcare plătită la primărie, dar nu are specificat nicăieri, nu are nici plăcuţă cu autorizaţie, are dreptul să îmi blocheze maşina? În împrejurimile intersecţiei bulevardului Mamaia cu strada Viceamiral Ioan Murgescu, se obişnuieşte să se zgârie maşinile sau să le blocheze, deşi locurile de parcare nu sunt semnalizate că ar fi private”, a declarat o constănţeancă. O altă femeie din cartierul Tomis Nord se confruntă cu aceeaşi problemă. Recent mutată în bloc, constănţeanca se chinuie să găsească un loc de parcare. „Am gasit un loc care nu este semnalizat în nici un fel. După ce am lăsat maşina acolo am găsit bileţele în geam în care mi se spunea că acel loc este ocupat. Este un vecin care parchează acolo de ani de zile, dar locul nu este plătit pentru că nu are nici plăcuţă şi nici nu scrie pe asfalt. Nu mi se pare normal să zică că el parchează acolo mereu şi că ştiu şi vecinii. Dacă nu este plătit de el, nu este normal să îmi blocheze mie maşina”, a declarat Crina M.

Iată cum intervine Poliţia Locală

Poliţia Locală intervine în astfel de cazuri, iar constănţenii sunt sfătuiţi să apeleze la această instituţie. „Noi trimitem un echipaj la faţa locului şi se verifică locul de parcare şi dacă taxa este plătită la zi. Dacă nu este proprietar, cel care parchează este sancţionat sau i se blochează roata. În cazul în care este vorba despre o parcare pe domeniul public şi o persoană susţine că ea parchează acolo de ani de zile se merge pe principiul primul venit primul servit, însă dacă un conducător auto blocheză un alt autoturism pe considerentul că el a tot parcat acolo, îi sfătuim pe oameni să sune la dispeceratul Poliţiei Locale, deoarece constituie contravenţie”, a declarat Valentina Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Constanţa.

Cum poţi afla dacă un loc este plătit sau nu

Orice constănţean care doreşte să îşi rezerve un loc de parcare, trebuie să se adreseze Serviciului de Achiziţii Publice. Mai exact pe site-ul Primăriei Constanţa există o rubrică intitulată Informaţii Parcări Rezidenţiale. În acea rubrică orice cetăţean poate vedea care sunt locurile ocupate şi cele libere. În plus, dacă sunteţi în confict cu vecinii, puteţi afla şi numerele de înmatriculare ale autoturismelor care parchează pe domeniul public. Dacă vreţi să vă rezervaţi un loc trebuie să sunaţi la Serviciul de Sistematizare Rutieră şi Parcări.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In virtutea de aducere de venituri primariei si vezi ce grija ar avea primaria de locuitorii orasului au blocat orce forma de ati gasi un loc de parcare.orce cetatean care se deplaseaza cu masina la locul de munca la banca la o institutie etc nu are unde sa parcheze pentru ca toate bulevardele strazile au locuri de parcsre blocat.Nu ar trebui pe bulevarde sa fie locuri inchiriate.unde imi las masina daca la bordura toti au ridicate tepusele.in cursul zilei nu trebui blocate bulevardele.Mai si ginditi la consecinte cind eliberati autorizatii de parcare.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614