REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Război în instanţă între un fost consilier local şi o firmă celebră din Mangalia

Război în instanţă între un fost consilier local şi o firmă celebră din Mangalia

Replica API 8 februarie 2019 | 00:00 751

Executată din toate părţile şi în insolvenţă

Executată din toate părţile şi în insolvenţă

Nae Negrea

Fostul consilier local Nae Negrea continuă războiul în instanţă cu firma pe care a înfiinţat-o în vremurile sale bune alături de fostul primar Mihai Claudiu Tusac. Cetăţeanul german Negrea are de recuperat un milion de euro de la societatea care făcea legea în Mangalia, intrată între timp în insolvenţă şi executată de mai mulţi creditori.

Tribunalul Constanţa a dispus pe 14 ianuarie 2019 intrarea în insolvenţă a debitoarei Village Tour SRL Mangalia, respingând totodată ca prematură opoziţia manifestată în acest sens de creditorul Ioan Negrea. „Admite excepţia prematurităţii opoziţiei. Respinge ca prematur formulată opoziţia creditorului NEGREA IOAN. Admite cererea formulată de debitoarea VILLAGE TOUR SRL.

În temeiul art. 65 alin. 1 coroborat cu art. 38 alin. 1, art. 71 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei şi de insolvenţă, dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitorului VILLAGE TOUR SRL. În temeiul art. 73 şi 45 alin. 1 lit. d coroborat cu art. 57 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, numeşte administrator judiciar pe Cabinet Individual de Insolvenţă GRECU NICOLA, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din lege, cu un onorariu de 4.000 lei, exclusiv TVA şi cota variabilă de 10% din fondurile obţinute în beneficiul creditorilor. Ia act că debitoarea şi-a declarat intenţia de reorganizare în condiţiile art. 67 alin. 1 litera g.

În temeiul art. 71 alin 2 din Legea nr. 85/2014, dispune ca administratorul judiciar să efectueze notificările prevăzute la art. 100 din lege, iar în condiţiile art. 76, va comunica hotărârea de deschidere a procedurii generale a insolvenţei către toate băncile unde debitorul are deschise conturi. Fixează termen de judecata la data de 25.03.2019. Executorie”, se arată în soluţia instanţei. Debitoarea Village Tour SRL şi-a cerut insolvenţa pe 27 noiembrie 2018, în condiţiile în care era executată silit de mai mulţi creditori, cel mai important fiind fostul său asociat Nae Negrea.

Trecut glorios sub Iorguş şi Tusac

Village Tour SRL are ca domeniu de activitate parcuri pentru rulote, campinguri și tabere și a depus ultimul bilanț fiscal în 2015, când a raportat o cifră de afaceri de 149.279 lei și un profit net de 87.353 lei, cu șase angajați, precum și datorii totale de 339.157 lei.

Firma a fost înființată în anul 2001 de fostul primar al Mangaliei, cetățeanul belgian Mihai Claudiu Tusac, alături de cetățeanul german Johann Negrea, adică Nae Negrea, fostul consilier local PDL. Village Tour a devenit celebră pentru contractele sale de milioane de euro primite de la stat, în mandatele altui fost primar, Zanfir Iorguș, dar și a finului acestuia, Tusac.

Datoare la RAJA şi CNCIR

În iunie 2016, Nae Negrea a dat în judecată Village Tour SRL și pe administratora Cristina Maria Niculae, cerând ieșirea din societate și plata drepturilor cuvenite. În mai 2017, Tribunalul Constanța îi dă câștig de cauză lui Nae Negrea, încuviințează retragerea acestuia din societate și obligă pârâta Village Tour SRL ”la plata sumei de 4.377.035 lei către reclamantul Negrea Ioan cu titlu de drepturi cuvenite din activul net al societăţii”.

O sumă uriaşă pentru firma a cărei valoare totală a activelor se ridica, în 2015, la 7.473.625 lei. În paralel, Village Tour SRL contestă în instanţă executarea silită pornită de Nae Negrea, fiind pe de altă parte executată silit de RAJA, cât şi de Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune - (C.N.C.I.R.) SA.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de fapt tu babai ai futut coarda mea Denisa cand era la PD si mi-ai dat indirect juma din banii furati de la prosti plus apartamentul care era al primariei si i l-ai repartizat sa ii pot da teava mai bine. Iar lu prostu de fi tu care de fapt semneaza babay i am luat banii prin alte coarde ca de nevasta ca lumea nu e in stare. Tu treci la inchiriat ca mai am nevoie de lovele
1
0
Mai, plm, garajele se demoleaza din vara asta. Ce minti ca un porc ca de 2 ani. Lasa ca e chiar bine fara ele. S-a aerisit orasul de tabaraia aia inestetica si de grataragii.
2
0
mai alex tot suparat esti ca ti am futut nevasta?Nu ai loc de curul meu?
0
0
Primarul a invrajbit populatia Mangaliei, acuzandu-i pe posesorii de garaje ca le folosesc ca spatii de depozitare. Dar, domnule primar, nu toti au avut norocul sa primeasca vile si proprietati mostenire. Oamenii locuiesc in apartamente modeste, au copii, au biciclete, au diverse lucruri care trebuie depozitate si care nu incap intr-un apartament de 50-60 mp, mai mic decat debaraua dumneavoastra. De doi ani in locul garajelor demolate vedem mizerie ca la groapa de gunoi. NIMIC realizat, doar mizerie, paragina, ruine si mii de masini in strada! Oras condus de oameni INCONSTIENTI si CORUPTI.
2
3
astia toti cit au furat tot neptunul ar trebui trasi la raspundere
6
1
La cat a furat si la cat inchiriaza vara spatii comerciale in jupiter are destul.
7
1
Iti ajunge cat ai sifonat banul public prin contractele tale aranjate.Acum nu-ti mai convine ,pe Radu nu ai putut sa-l manaresti.Nu ai dat comisionul cat trebuia! Cel din urma cel din intai ,iar cel din la cacat cu tine !
5
2
Sa i sugi pula mariane.
1
5
vai ce victima sa da NAE !!!cand era la neptun a luat bani din contul statiuni si ia investit an pensiunea lui de la munte cand era consilier el era cel care anpartea aneleurile dupa ce primea plicul sa stea linistit sa nul ia lumea la purificat
10
0
Asta este o informatie care ar trebui sa arate multimii ca Radu Cristian a fost si este cea mai buna solutie pentru un oras european si fara clanuri de interlopi si interese.
5
21

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218