rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

RĂZBOI ÎN PNL! Chiţac, mesaj pentru Dragomir: „DNA-ul va trebui să intre şi în partidele politice!”

Liberalii constănţeni s-au reunite, miercuri, într-o nouă şedinţă înainte de alegerile interne. Până la momentul de faţă, deşi alegerile pentru conducerea judeţeană vor avea loc în data de 27 aprilie, liberalii nu s-au înghesuit să îşi depună, oficial, candidaturile! Singurul care a declarat, cu subiect şi predicat, că va candida pentru preşedinţia organizaţiei judeţene este consilierul judeţean Cristy Băisan. În rest, se speculează că vor candida şi parlamentarii Bogdan Huţucă şi Vergil Chiţac, cei doi părând prea "sfioşi" să anunţe răspicat ce au de gând. În schimb, actualul preşedinte Gheorghe Dragomir, care a declarat că nu mai doreşte încă un mandat, a ţinut să menţioneze că Bogdan Huţucă urmează să îşi anunţe, cât de curând, candidatura.

Amintim că alegerile din cadrul Partidului Național Liberal trebuie să fie încheiate până la Conferința Județeană de pe 27 aprilie cu cel puțin 10 zile înainte. Conform calendarului alegerilor de la Constanța, primele ședințe și prima tură pentru alegeri vor începe în săptămâna 20-27 martie, urmând ca pe 31 martie să aibă loc alegerile pentru conducerea din municipiul Constanța, care vor avea loc la Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Ultima zi de alegeri a fost propusă 11 aprilie, deoarece ulterior o să fie sărbătorile pascale care vor îngreuna posibilitatea de prezență la ședință.

Deşi liberalii păreau “sfioşi” în a-şi anunţa în presă intenţiile de candidatură, la şedinţa de miercuri a organizaţiei judeţene, s-a lăsat cu “sânge pe pereţi”! Vergil Chiţac a părăsit şedinţa, nemulţumit că nu reuşeşte să îşi impună punctul de vedere. Conform unor surse, Chiţac este nemulţumit că, după toate socotelile, Huţucă ar urma să preia conducerea judeţeană. Prin urmare, şi Chiţac cere să îi fie "rezervată" o funcţie - cea de la municipiu, situaţie care ne conduce la ideea că alegerile sunt doar "de complezenţă". La momentul în care a părăsit sala, Chiţac a cerut şi colegilor săi din Biroul Permanent Local să îl urmeze (cei de la organizaţia municipală, acolo unde este, momentan, preşedinte interimar). Ceea ce s-a şi întâmplat.

Înainte de a părăsi sala, senatorul Vergil Chiţac s-a contrat cu Gheorghe Dragomir pe seama datei alegerilor de la organizaţia municipală. Chiţac a spus că nu este de acord cu organizarea alegerilor pe data de 31 martie la municipiu şi nici cu numărul de delegaţi – 700, comentând că “ciudat” ca brusc 700 de oameni să vină să îşi achite cotizaţia pentru a participa la alegeri. După ce a plecat de la şedinţa judeţeană, Chiţac şi mai mulţi membri ai Biroului Local s-au întrunit într-o şedinţă în care au decis data alegerilor pe 8 aprilie, stabilind şi faptul că nu vor recunoaşte alegerile convocate de Dragomir. În plus, Chiţac ar urma să transmită şi la Bucureşti o epistolă împotriva lui Dragomir.

Dragomir speră la “disciplinarea” lui Chiţac

Contactat de “Replica” de Constanţa după şedinţa furtunoasă, Gheorghe Dragomir a precizat că Vergil Chiţac va înţelege până la urmă că există “o disciplină” la partid, mai cu seamă că senatorul provine dintr-un mediu cazon. “Încerc să înţeleg pe toată lumea. Dar CODA (Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor – n.r.) a planificat alegerile pe 31 martie la municipiu. Domnul Chiţac a venit cu propunerea să fie 8 aprilie, însă în acea zi sunt programate 10 alte organizaţii din judeţ. Nu se poate”, a comentat Dragomir.

Chiţac: „Este o malversaţiune!”

În schimb, Vergil Chiţac a explicat că ceea ce se întâmplă este un soi de aranjament pentru desemnarea conducerii municipale, lucru cu care nu poate fi de acord. “Nu pot fi de acord ca la CCL (alegerile de la municipiu – n.r.) să fie 700 de delegaţi, când în realitate, din iulie de când m-am ocupat de organizaţie şi am sunat la membri, din 2100, 800 au spis că nu au fost niciodată membri. Alţii nu au mai achitat cotizaţia, aşa că au rămas circa 280. Iar acum. în câteva zile, au mai achitat cotizaţia, la judeţ, 500, însă în absenţa trezorierului de la municipiu, ceea ce este nestatutar. Credeţi că accept, din punct de vedere moral, ca situaţia de la municipiu, conducerea, să fie decisă de aceşti 500 aduşi la partid cine-ştie-cum? Este o malversa’iune. Vom contesta la nivel naţional această situaţie şi voi decide, cât de curând, calea demnă de urmat”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Vergil Chiţac. Senatorul a mai adăugat, ca un mesaj dur către actuala conducere de la judeţ: „DNA-ul va trebui să intre şi în partidele politice!”.

Alexandra CUCU

joi, 23 martie 2017684
GANDUL.RO
Aparatul electrocasnic care consumă într-o oră cât 44 de becuri LED. Toți românii îl au în casă
Comentarii

11om cinstit(23 mar 22:50)
Acest scandaldin interiorul PNL e provocat de Mihai Lupu. DNA sa vina sa il salte.
01Presedintele(23 mar 22:29)
Cum sa fie hutuca presedinte, cand asta nu face si nu zice nimic. Asa a fost si la parlament . Dar de data, Dragomir nu mai are putere sa impuna.
13ILIE CU NASUL DE HARTIE(23 mar 21:42)
CACATUL DE HUTUCA sta ascuns ca de obicei,fuge de raspundere si il pupa in cur pe Dragomir,Asa a facut de ani de zile.Jigodiile !Sa ii inrebe DNA-ul de sanatate...ca la Hutuca are ce sa gaseasca.
16rusine(23 mar 21:16)
Rusine dragomire. RUSINE sa-ti fie. Pleaca Definitiv din PNL. Ai distrus acest partid. AJUNGE cu matrapazlacurile, cu sforariile si cu minciunile tale. Du-te la psd, ca acolo e locul tau.
03bla bla(23 mar 20:36)
Naravul din fire n-are lecuire. In loc sa faca opozitie la PSD, se cearta ca la usa cortului. Asa-i ca ciolanul e mai important?
11Chtac vrea sa-i roada ouale(23 mar 20:17)
se da ca sobolanu dupa sula si hop top aio infasca coiele , jegos sobo !
13conserva(23 mar 19:26)
liberali de cacao slugi pesediste da excroci interationli.
36Cetateanul(23 mar 18:39)
Sunt interesante evolutiile domnului Chitac contraaamiralul cu o stea! ii place sa se foloseasca de relatii care il ajuta sa parvina! Face jocuri cu liberalii de cel putin 10 ani! Si cu Comanescu! Perioadele in care a fost la putere PNL coincid cu avansarile sale! Este dornic de putere si probabil ca intr-o zi va plati pentru asta! Are pete care l-ar putea infunda daca cineva doreste asta! Ar trebui sa fie mai ponderat! Cei care il cunoastem bine insa nu il vom dezvalui! Sa o faca altii! E mai interesant sa vedem neutru evolutia!
06pnl sunteti de tot cacatul(23 mar 18:11)
v-a futut in cur toata lumea
02..................(23 mar 17:10)
Prostule scrie corect!
01Apv(23 mar 16:59)
DNA,sa intre peste tot.Inclusiv Armata& Partide!
13...............(23 mar 16:08)
Chitac ma inscris in PCR..
06McQueen(23 mar 15:58)
Va ingropati singuri!Dragomir iubeste schimbarea cata vreme ramane el la conducere iar Chitac sufera de o deformatie profesionala tipica celor care au activat ca ofiteri cu grad inalt in cadrul armatei sau al marinei,adica sa dea ordine care sa fie executate fara cracnire!Cum il contrazice cineva e foc si para!
014Septimiu(23 mar 13:22)
DNA,sa-l verifice pe acest haplea pe numele lui,GHEORGHE DRAGOMIR! Acest haplea,nu avea nici macar bicicleta cand a intrat in acest partid! Acum...,are o avere imensa,de unde?????
58pnl(23 mar 12:48)
Mai Vergile, las deoparte ca abia venit ai muscat tot ce se putea prin partid, dar ai obtinut totul fara sa faci nimic. Rusine!!!
06misterul vergil(23 mar 12:03)
Chelul isi pune mina in cap.
34Pnl(23 mar 11:41)
Dragomir faci un joc periculos. Opreste te...pana nu e prea tarziu
09Pnl ist(23 mar 11:02)
Trebuie verificat cand s au facut adeziunile pt cei 500 oameni si cine a scris chitantele. 500 oameni cu o cotizatie platita pe ultimile luni inseamna 54.000 lei. Verificati daca au intrat acesti bani in conturile partidului si de unde! O sa vedeti ca vor aduce oameni la alegeri din localitatile limitrofe Constantei! Jalnic a ajuns PNL Constanta
88bobita(23 mar 10:56)
hai hai sa ne kkm pe noi si Chitac Virgil politicianul' mai degraba pensionarul cu ifose de asa zis politician reprezentant al prostimi constantene.Dati cu el de pamint dnle Dragomir.Omul ii pe val ii regurgitabil.Audiente unde tine acest pensionar cu ifose,suma pt cabinet banui k sio ridica cu strictete lunar.
06Viky(23 mar 10:39)
Oamenii aia din parid care au sciris chitante cu doua maini vorbtrebui sa raspunda in fata procurorilor si sa spuna de unde au luat banii si altele
06matei(23 mar 10:35)
Auoleuuu... Dragomir fripturist, golan, mincinos profitor... Un defect care a infectat toti oamenii de pe langa el. Cu slugile lui de la Techirghilol si Eforie. Chetac e pe urma lui dar oricum nu are sanse mari in fata lichelismului Boroianu, Antonoaie, Serban, Muscina etc.
97doi idioti(23 mar 10:03)
chitzac este un mare bou si ilustru prost, un fripturist mocangiu, iar dragomir un combinator puscariabil.
014Pentru D-nul Chitac(23 mar 09:42)
Grija mare cu alegerile, pentru ca va spun din proprie experienta ca Dragomir este expert in a frauda alegerile prin metoda cotizatii.Va impiedica sa inregistreze oamenii ostili si va aduce in sala slugile de partid din tot judetul la toate alegerile din organizatiile locale. Vor fi aceleasi figuri peste tot! Sfatul meu este sa aveti o echipa dedicata de observatori care sa consemneze si fotografieze toate aceste nereguli.Succes!
33Lica(23 mar 09:06)
Esti membru in partid cand ti se aproba inscrierea urmare a unei cereri scrise respectiv, inceteaza calitatea de membru in partid la depunerea in scris a cererii de "demisie", restul sunt masuri organizatorice conform statutului, in functie de interese de grup. Dl. Chitac daca se considera un favorizat al "sortii" - proaspat intrat in PNL si ajuns senator, este firesc acum sa "forteze" pentru a mai optine ceva, pentru ca daca esti parlamentar dar nu ai functie in partid, nu "contezi".
211O sa va judece istoria!(23 mar 07:57)
Cum se fac alegerile in PNL PDL...aduce fiecare membru prieteni,parinti bunici si iese cine trebuie. Mi-e scarba! 27 de ani dusi pe apa sambetei!
015ramon(23 mar 07:43)
am fost in sala...cum au reusit Dragomir si ai lui sa faca o lista de 700 de membri activi pt org municipiu....exact capacitatea salii...nu erau nici 699 nici 701,702...de ce nu vor oare sa accepte realitatea $$$
212terrier(23 mar 07:37)
chiar daca penele tinde spre zero in special la constanta, trebuie sa recunoastem ca marinarul a spus o vorba mare.
27ics(23 mar 07:34)
Partid de cacat,partide de cacat...
114Cicero(23 mar 06:51)
PNL-partid de interese unde se mimeaza liberalismul.
116Serbu(23 mar 06:48)
E cineva atat de naic incat sa creada cu bursucul dolofan va da dovada de fai-play? Pute pamantul pe unde calca el si tovarasul sau cocosat, Boroianu.
18Coco(23 mar 04:31)
Valorile democratice din PNL au fost si sunt cele care se inteleg din articol. Comunistii vor sa tina captiva opozitia din interior.
112Egalitate, dar nu cu cateii(23 mar 03:26)
Dl Chitac ridica problema existentei unor drepturi in urma achitarii cotizatiilor pe ultima suta de metri. Oare oamenii aia au dreptul la vot? Posibil sa nu aiba. Dar oare altii care au venit pe ultima suta de metri in partid aveau dreptul sa candideze, sa fie pe liste? Este de analizat dar, pe cat posibil, ar fi corect sa se aplice aceeasi unitate de masura. Poate ca atunci unii ar fi mai putin vehementi sau s-ar putea autodenunta.
1311rusine chitac(23 mar 02:35)
chitac mare comunist care a facut parte din PCR
17Traian(23 mar 02:07)
Liiceanu citeste in Parlamentul European despre gradul inalt la care a ajuns coruptia in Romania iar in partidul care sprijina lupta anticoruptie se fac jocuri murdare pentru desemnarea urmatorului presedinte judetean! Rusine USL! Domnule Hutuca daca sunteti barbatul care spuneti ca sunteti luptati. Nu stati ascuns asteptand sa fiti numit! Faptul ca sunteti deputat este ca ati fost pe locul 1! Nu primul!
114DNA(23 mar 01:35)
Dragomir, Boroianu, Muhscina si restul gastii cit de curind vor face carare la DNA. Reforma in PNL cred ca se va face cu DNAul daca altfel nu se poate. De hoti nu poti scapa altfel. Raspund doar la procurori.
mai mult...Replica
25 sep 12:03ReplicaProgramul marilor magazine se va micșora, din cauza prețurilor la energie

Se modifică din nou Ordonanța de urgență pentru energie! Facturile vor fi calculate în funcție de consumul curent....2200

25 sep 00:00ReplicaSistemul de comunicații al Gărzii de Coastă va fi modernizat de SRI1150
25 sep 00:00ReplicaPoliția Română cumpără 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt cu 98 de milioane lei1582
25 sep 00:00ReplicaAnamaria Prodan, amenințări cu moartea la adresa Corinei Caciuc: „Stai să vezi. Te omor”

În plin scandal ce o au în prim-plan pe Anamaria Prodan, apar noi informații legate de comportamentul impresarei de...2593

25 sep 00:00ReplicaDoliu în lumea operei din Constanța; A murit solistul Laurențiu Severin2118
25 sep 00:00ReplicaAlertă la Constanța! Operații suspendate, din cauza unui medicament folosit după anestezie2831
25 sep 00:00ReplicaScene erotice între angajații Wizz, după 3 ore de întârziere; Pasagerii, în pragul exploziei!

Agonie și extaz – asta simt clienții care și-au cumpărat bilete, pentru a călători cu avionul. Totuși,...3568

25 sep 00:00ReplicaKira Hagi, în rolul prinţesei Alice Cantacuzino, în cel mai nou film despre viața lui George Enescu!803
25 sep 00:00ReplicaPrimele imagini cu Simona Halep, după intervenția estetică1939
25 sep 00:00ReplicaReghe şi Prodanca și-au împărțit pumni și palme, în plină stradă! Video

Iată imaginile surprinse pe stradă cu violenţele dintre cei doi, petrecute vineri, 23 septembrie 2022, la Snagov. Din...10293

25 sep 00:00ReplicaCine sunt cei mai tăcuți politicieni din Parlament956
25 sep 00:02ReplicaSorin Constantin Enghel a murit într-un accident de parașutism1129
Vremea
22.3°22.3° - 22.3° duminică, 25 septembrie 2022
ConstanțaUmiditate: 42%
Vânt: 7.39 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/49133518281047
5/4033301621231
joker16126254315
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 sep 23:58SportEgalul neputinței! Naționala României, doar 1-1 la Helsinki, cu Finlanda, în Liga Națiunilor

Reprezentativa României întâlneşte Finlanda, vineri seară, la Helsinki, în penultima etapă a grupelor Ligii...659

25 sep 23:57SportCanotaj: Ionela Cozmiuc, medaliată cu aur la Mondialele de la Racice

Sportiva română Ionela Cozmiuc a cucerit medalia de aur în proba de simplu vâsle feminin, categorie uşoară,...377

25 sep 23:58SportEmma Răducanu, în semifinale la WTA Seul - A eliminat-o pe a treia favorită

Emma Răducanu continuă parcursul bun de la WTA Seul, sportiva britanică reușind să o elimine vineri pe a treia...605

25 sep 23:58SportNBA: Echipa Phoenix Suns, pusă în vânzare de patronul său, acuzat de rasism şi misoginie

Robert Sarver, patronul echipei Phoenix Suns, acuzat de rasism şi misoginie, a decis să vândă franciza din Liga...545

Local
24 sep 12:52LocalNu se găsesc furnizori pentru uniformele angajaților din Portul Constanța

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a lansat în cursul zilei de 5 septembrie a.c. o...1799

24 sep 00:07LocalJurământul militar, rostit de prima serie de rezerviști voluntari, la Capu Midia

Vineri, 23 septembrie 2022, a avut loc la Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion...740

24 sep 00:07LocalBărbat din Hârșova, prins beat la volan

578

24 sep 00:07LocalAccident rutier în localitatea Mihail Kogălniceanu

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină vineri, 23 septembrie a.c., în localitatea Mihail...2270

24 sep 00:07LocalConsiliul local Constanţa, convocat în ședință. Iată ordinea de zi

Consiliul local al municipiului Constanţa va fi convocat în şedinţă ordinară, vineri, 30 septembrie a.c., ora...820

24 sep 14:52LocalDorin Ivașcu va instrui angajații de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Dorin Ivașcu, de la Regional Air Suport SRL, a mai prins un contract de la SN Aeroportul Internațional Mihail...1075

24 sep 00:08LocalBaracă în flăcări, pe DN2A, în apropiere de Dedeman

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cursul zilei de vineri, 23 septembrie a.c., pe...654

24 sep 00:08LocalContinuă acțiunile de dezinfecție în Complexul Gravity Park și parcurile de tip Țara Piticilor

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța continuă acțiunile de dezinfecție a...463

24 sep 00:08LocalA început asfaltarea străzilor din cartierul Veterani

706

Politică
24 sep 00:00PoliticăPremierul va efectua o vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe

Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo (Japonia), pentru a...336

24 sep 00:00PoliticăDîncu a discutat cu omologul sud-coreean despre cooperarea militară dintre cele două state

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, aflat în vizită oficială în Coreea de Sud, a avut o întrevedere cu...303

24 sep 01:23PoliticăPremierul Ciucă, somat să prezinte public planul pentru tăierea pensiilor speciale

507

24 sep 01:23PoliticăJudecătorii resping o nouă încercare a Elenei Udrea de ieşi din închisoare

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins vineri o nouă încercare a...628

24 sep 23:33PoliticăKlaus Iohannis, către românii din SUA: „România merge bine, economia crește. Guvernul și românii nu stau degeaba”

România merge bine și are creștere economică. Este declarația făcută de președintele Klaus Iohannis în fața...610

24 sep 23:33PoliticăLiberalii vor să scutească de impozit pensiile între 2.000 și 3.000 de lei

721

Interviuri
20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

Fostul ministrul al Fondurilor Europene și al Finanțelor, Eugen Teodorovici, explică, într-un interviu acordat...5932

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...6370

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

9599

1 iul 00:10InterviuriZoom Beach a dat startul distracției: sporturi nautice, filme în aer liber și mega petreceri. Video

Zoom Beach este una dintre plajele de top din Faleză Nord! Administratorul Ioan Picu a pornit, în urmă cu 10 ani, de...5859

23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...4540

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...3637

18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...5759

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre...7915

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

5955

Monden
24 sep 00:00MondenAngelina Jolie a cerut un ajutor sporit pentru victimele inundaţiilor din Pakistan

Actriţa americană Angelina Jolie a declarat că inundaţiile devastatoare din Pakistan ar trebui considerate un semnal...284

24 sep 00:00MondenDavid Bowie, omagiat cu o plachetă pe Music Walk of Fame din Londra

Cântăreţul David Bowie a fost omagiat joi cu o plachetă pe Music Walk of Fame din Londra, alăturându-se astfel...265

24 sep 00:00MondenPrinţul William le-a mulţumit voluntarilor şi membrilor personalului implicaţi în funeraliile reginei Elisabeta a II-a

288

24 sep 00:00MondenDe ce s-a apucat de băut Cabral în Republica Dominicană

Cabral a avut o noapte grea în Republica Dominicană. Îndrăgitul prezentator TV s-a „împrietenit” cu o sticlă...435

24 sep 00:00MondenDupă ce a ridicat case, Dorian Popa își deschide o nouă afacere de succes. A investit deja 70.000 de euro

Dorian Popa câștigă sume considerabile de bani din activitatea sa online, bani pe care i-a investit atât în...439

24 sep 00:00MondenKira Hagi, în rolul prinţesei Alice Cantacuzino, în cel mai nou film despre viața lui George Enescu!

Nu prea îi place să vorbească despre ceea ce face, ci îi place să vorbească prin ceea ce face. Kira Hagi (26 de...370

24 sep 00:00MondenProtagonistul următorului film 'James Bond' se va afla în slujba "Majestăţii Sale Regele"

Protagonistul următorului film din seria cinematografică "James Bond", care nu a fost încă ales, se va afla în...333

24 sep 00:00MondenSăptămâna Modei de la Milano marchează revenirea cumpărătorilor chinezi şi a cifrelor de afaceri record

Săptămâna Modei de la Milano va fi inaugurată miercuri într-un context optimist, întrucât o delegaţie de...286

24 sep 01:26MondenLaurenţiu Reghecampf, audiat la poliţie după ce Anamaria Prodan l-a acuzat de furt

934

Mapamond
24 sep 01:26MapamondPreședintele Dumei de Stat din Rusia anunță că mobilizarea e anti NATO

Mobilizarea parțială, care a fost decisă de președintele rus, Vladimir Putin, "va ajuta la rezolvarea sarcinilor...736

24 sep 01:27MapamondFamiliile rușilor mobilizați din Crimeea după ordinul lui Putin primesc puțin peste 16.000 de lei

Fiecare locuitor mobilizat din Crimeea va primi câte 200.000 de ruble drept ajutor financiar pentru familia sa, a...603

24 sep 01:27MapamondCum sunt pedepsiți protestatarii anti-mobilizare din Rusia

679

24 sep 00:00MapamondResponsabil ucrainean: Mulţi dintre ucrainenii predaţi Kievului de Moscova, 'torturaţi' în captivitate

Mulţi dintre ucrainenii predaţi Kievului de Moscova în cadrul unui schimb important de prizonieri de război au fost...296

24 sep 02:14MapamondSUA: Republicanii din Senat blochează un proiect împotriva 'banilor ascunşi' din campaniile electorale

Republicanii din Senatul american au blocat joi adoptarea unui proiect de lege menit să aducă mai multă...293

24 sep 01:26MapamondExod la graniţele Rusiei. Oamenii nu vor să moară în războiul lui Putin

Mobilizarea parţială anunţată de Vladimir Putin i-a speriat şi revoltat pe ruşi. În timp ce unii încearcă să...955

24 sep 01:25MapamondOrban rămâne în continuare oaia neagră în UE

Adresându-se partidului de guvernământ Fidesz, Viktor Orban a subliniat că, dacă sancțiunile împotriva Rusiei ar...580

23 sep 00:00MapamondTruss i-a spus omologului său israelian că ia în considerare mutarea ambasadei britanice la Ierusalim

Prim-ministrul britanic Liz Truss i-a spus omologului său israelian că analizează mutarea ambasadei britanice de la...406

23 sep 00:00MapamondPremierul Ungariei spune că sancţiunile UE împotriva Rusiei ar trebui eliminate

430

Sănătate
24 sep 00:00SănătateFrancezul Emmanuel Mignot a fost recompensat pentru descoperirea cauzei narcolepsiei

O boală "ciudată", "incredibilă" şi, în acelaşi timp, "devastatoare" de care pacienţii "suferă teribil" -...292

24 sep 00:00SănătatePortugalia aprobă vaccinarea împotriva variolei maimuţei pentru grupele de risc

Autoritatea sanitară din Portugalia a anunţat miercuri că şi-a extins strategia de vaccinare împotriva variolei...281

24 sep 00:00SănătateFondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei a strâns 14,2 miliarde de dolari

272

24 sep 00:00SănătateAlimentele recomandate ca fiind sănătoase se scumpesc cu 50%

Ce alimente se scumpesc cu 50%: Sunt chiar cele recomandate ca fiind sănătoase. Producătorii explică motivul...303

24 sep 02:37SănătateMinisterul Sănătăţii: 1.331 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Un număr de 1.331 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu...268

24 sep 00:00SănătateOMS a remarcat o scădere a morbidității și mortalității cauzate de COVID în lume în ultima săptămână

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) observă o scădere a nivelului de morbiditate și mortalitate ca urmare a...286

24 sep 02:35SănătateMinistrul Rafila semnează un protocol cu Patriarhia Română

Ministrul Sănătăţii şi Patriarhia vor semna un protocol referitor la asistenţa religioasă creştin-ortodoxă în...437

24 sep 02:31SănătateINSP: 5 persoane, infectate cu virusul West Nile în ultima săptămână

Un număr de 5 persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână în România, numărul total...360

23 sep 00:00SănătateBăutura calda savurată de miliarde de oameni provoacă îngroșarea sângelui și cheaguri de sânge

851

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT