REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

RĂZBOI între FIRMELE de PUBLICITATE din Constanța, aflate în ANTURAJUL lui Radu MAZĂRE!

RĂZBOI între FIRMELE de PUBLICITATE din Constanța, aflate în ANTURAJUL lui Radu MAZĂRE!

Replica API 23 iulie 2021 | 00:26 7342

Două dintre cele mai cunoscute firme de publicitate stradală din Constanța se războiesc în instanță din cauza datoriilor. Conflictul este cu atât mai interesant cu cât numele implicate sunt cu mare notorietate la malul mării: patronul unei firme este celebrul Ionuț Barbu, în timp ce printre responsabilii celeilalte societăți s-au perindat Valentin Gheorghe Ionescu și Sorina Gina Hortolomei Moscu, personaje din cercul intim al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

Ionuț Barbu (Seaview Media SRL)și Valentin Gheorghe Ionescu (Millenium Global Development SRL, asociată cu Media Prod România Co SRL)

Seaview Media SRL a înregistrat pe 19 iulie 2021 un dosar la Tribunalul Constanța prin care, în calitate de creditor, cere falimentul debitorului Media Prod România Co SRL. Instanța a stabilit un prim termen de judecată pe 27 septembrie 2021.

Seaview Media SRL este, probabil, cea mai cunoscută firmă de publicitate stradală din Constanța, deținută de Ionuț Barbu, celebru pentru legăturile lui de afaceri cu primăria condusă de Radu Mazăre și consiliul județean patronat de Nicușor Constantinescu. Barbu a primit milioane de euro din banii publici de la foștii stăpâni ai Constanței, dar între timp afacerile sale au mai pierdut din amploare și încep chiar să se prăbușească.

Decebal Făgădău, Ionuț Barbu

Firma lui Ionuț Barbu înregistrează pierderi masive, pentru prima dată în istoria sa

Seaview Media SRL a raportat pentru anul 2020 afaceri de 2,6 milioane lei și pierderi de aproape 2,9 milioane lei, cu 11 angajați, precum și datorii de 152.000 lei. Este prima dată în istoria de peste două decenii a firmei lui Barbu când înregistrează pierderi, și încă unele cât se poate de masive.

La rândul său, Media Pro România Co SRL a derulat mai multe afaceri cu municipalitatea constănțeană, dar și ea pare a se prăbuși, copleșită de pierderi și datorii. Firma deținută de Gabriel Oprea a raportat pentru 2020 afaceri de 802.000 lei și pierderi de 767.000 lei, cu 4 angajați, dar și pierderi de 2,2 milioane lei.

Valentin Gheorghe Ionescu

Valentin Ionescu și Hortolomei Moscu, în firma dată acum în judecată de Ionuț Barbu

Și Media Prod România Co SRL a făcut parte din cercul de interese al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, cei care au deținut și condus Constanța după bunul plac mai bine de un deceniu.

Astfel, unul din asociații firmei a fost persoana juridică Millenium Global Development SRL, patronată de Valentin Gheorghe Ionescu, aflat în prezent în pușcărie pentru condamnarea primită în Dosarul Retrocedărilor, alături de prietenul și partenerul său Radu Mazăre.

Iar la un moment dat, administratora Millenium Global Development SRL, firma asociată în Media Prod România Co SRL, era celebra Sorina Hina Hortolomei Moscu, una din prietenele intime ale lui Radu Mazăre.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614