REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

RĂZBOI între locuitorii blocurilor din Constanţa: „Îşi îngrădesc spaţiul verde şi ne alungă copiii"

RĂZBOI între locuitorii blocurilor din Constanţa: „Îşi îngrădesc spaţiul verde şi ne alungă copiii"

Replica API 13 aprilie 2016 | 00:22 1927

Ce spune Primăria

Ce spune Primăria

Problema legată de spaţiile din jurul blocurilor din Constanţa există de mai multă vreme, mereu iscându-se scandaluri pe motiv că, în general, cei care locuiesc la parter îşi îngrădesc spaţiile din faţa apartamentelor şi le consideră a fi ale lor. În trecut s-a lăsat chiar şi cu sesizări la Poliţie întrucât vârstnicii au agresat minorii care se urcau în copaci. Despre toate aceste situaţii, administraţia locală a spus că terenurile respective sunt spaţii publice, însă atât timp cât sunt îngrijite şi îngrădite cu… „bun simţ”, nu este nici o problemă.

Cetăţenii au obligaţia de a îngriji spaţiile din jurul blocurilor, iar cei mai mulţi au înţeles că automat acestea devin ale lor. Astfel, încă de acum mult timp, au apărut garduri şi gărduleţe, iar grădinile s-au transformat în... anexe gospodăreşti. În plus, locuitorii anumitor blocuri susţin că persoanele respective devin chiar agresive în momentul în care cineva pătrunde în locurile îngrădite. Precizăm că s-a lăsat chiar şi cu plângeri la Poliţie acum câţiva ani pe motiv că un vârstnic a agresat un minor care se suise într-un nuc. Situaţia ar putea fi ţinută sub control, numai că la mijloc intervine simţul de proprietate şi astfel se ajunge la neînţelegeri şi, automat, la sesizări depuse la Primărie.

„Vă rog frumos să mă lămuriţi într-o problemă legată de spaţiul public. Pe Aleea Mălinului, la blocul B3, la scara B şi C, la parter, la ambele scări, sunt două doamne care şi-au îngrădit grădina cât jumătate din spaţiul verde. Din cunoştinţele mele, acesta este domeniu public şi aparţine autorităţii locale. Cele două doamne ne gonesc copiii şi ni se adresează foarte urât, spunându-ne că este proprietatea lor privată. Vă rog, dacă se poate, să ne lămuriţi şi pe noi care este situaţia terenului, căci practic ce au făcut acolo este dezgustător”, scrie în sesizarea depusă la Primăria Constanţa de către Elena F. Despre situaţia de faţă a luat la cunoştinţă Luminiţa Carmen Popa, inspector în cadrul Serviciului Informatizare, sesizarea fiind în curs de rezolvare. Însă, reprezentanţii administraţiei locale au precizat că aceste spaţii aparţin domeniului public şi atât timp cât sunt îngrădite cu bun simţ nu există nici o problemă.

"Spațiile din jurul blocurilor aparțin domeniului public. Da, ele trebuie să fie îngrijite, dar asta nu înseamnă că este proprietatea lor. Dacă este vorba despre o îngrădire inestetică, și aici mă refer la garduri din acelea înalte, cu sârmă ghimpată sau tot felul de acareturi depozitate acolo, da, se iau măsuri și se impune igienizarea, demolarea. Dar dacă este un gărduț micuț și spațiul este îngrijit nu este nici o problemă. Acum, dacă se pătrunde acolo și se distruge grădina ține mai mult de educație...", au declarat, prentu "Replica", reprezentanții Primăriei. Cu privire la comportamentul celor care se cred "stăpâni pe tarla", dacă se ajunge la injurii sau agresiuni, spețele deja țin de Poliție, care va acționa conform legii aflate în vigoare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102