REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

RĂZBOI TOTAL la Mangalia pentru pădurea COMOROVA!

RĂZBOI TOTAL la Mangalia pentru pădurea COMOROVA!

Replica API 15 mai 2020 | 00:08 6013

Chiar dacă România se confruntă de mai bine de două luni de zile cu acest inamic nevăzut, coronavirusul, iată că politicienii nu ezită să își aducă aminte de faptul că în toamna acestui an vor fi organizate alegerile locale, iar bătălia este mare la Mangalia pentru postul de primar al orașului. Un nou scandal a ieșit între fostul primar, Zanfir Iorguș, alături de prietenul său, Nicu Moroianu, consilier local și actualul primar, Radu Cristian. Care a fost mărul discordiei? Pădurea Comorova și se pare că defrișările din ultimul timp, confirmate de Nicu Moroianu.

Nicu Moroianu: Am văzut cum ieșeau două camioane cu bușteni din pădure

Candidatul la Primăria Mangalia, Nicu Moroianu, spune că va sesiza Garda de Mediu și Garda Forestieră în acest sens.

Nicu Moroianu

„Fiind consilier local, am fost sesizat de către cetățeni pe pagina mea de Facebook. Am fost zilele ăștea să văd cese întâmplă acolo, dacă este vreo pancartă care să anunțe vreo autorizație de construcție, dar nu am văzut niciuna, în schimb am văzut cum ieșeau două camioane cu bușteni. Voi anunța Garda de Mediu și Garda Forestieră. Am așteptat un punct de vedere oficial de la Primăria Mangalia. Am înțeles că Poliția Locală de la Neptun s-a sesizat în acest caz. Este vorba despre un teren privat și acolo se va face o investiție. Știu că Radu Cristian îl acuza pe Iorguș că a vândut pădurea, dar el zicea de vegetație forestieră. Eu știu că în pădure nu se poate construi mai mult de 5% din suprafața ei. Nu este un caz singular pentru că la pădurea din Jupiter au tăiat tot într-o noapte și au îngrădit, acum o lună”, a declarat Nicu Moroianu.

Zanfir Iorguș: Despre aspectele penale ale lui Radu Cristian voi vorbi mai multe cu altă ocazie

Prietenul lui și susținătorul acestuia pentru Primăria Mangalia, fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguș, îl acuză pe actualul primar, Radu Cristian de ilegalitate și afirmă că el știe sigur că s-a tăiat mult mai mult din pădure. De asemenea, acesta a mai vorbit și despre alte contracte a lui Radu Cristian. „Este vorba despre o zonă a extinderii ofertei turistice, dar cu o condiția să protejeze pădurea, astfel încât, conform legii, nu au voie să defrișeze mai mult de 5% din suprafața. Ei au defrișat pădurea mult mai mult, iar asta înseamnă că tot ce s-a făcut acolo este ilegal din partea Primăriei Mangalia și a primarului Radu Cristian, care trebuie prin certificatul de urbanism să specifice că nu are voie să defrișeze taie copacii pe o suprafață mai mare de 5%. El a mai dat un contract de două hectare pentru Aventura Park, pe 49 de ani pentru 45 de cenți metrul pătrat pe an, adică mai puțin decât impozitul pe teren. Câți cetățeni din Mangalia nu ar vrea și ei să își ia o suprafață de teren în concesiune pe 49 de ani și să plătească 45 de cenți metrul pătrat, cum a făcut Radu Cristian penttru prietenul lui de la Medgidia. Despre aspectele penale ale lui Radu Cristian voi vorbi mai multe cu altă ocazie”, a concis Zanfir Iorguș.

Radu Cristian: Nicu Moroianu, manevrat de Zanfir Iorguș aruncă în spațiul public dezinformări sovietice

Replica actualului primar al Mangaliei nu a întârziat să apară. „Nici nu s-a terminat bine starea de urgență, că unii politruci au intrat deja în campanie electorală. Spre exemplu, la Mangalia, candidatul ciumei roșii PSD-ALDE, un ilustru necunoscut, manevrat din umbră de un fost primar, aruncă în spațiul public dezinformări sovietice, crezând că mai ciupește câteva voturi, păcălind lumea pe Facebook. Pentru corecta informare a locuitorilor Mangaliei, fac următoarele precizări: Parcul Aventura de la Neptun aparține unui om de afaceri care este și consilier local PSD, la Constanța, deci coleg de partid cu individul care scrie minciuni despre mine. Le sugerez domnilor de la PSD să-și regleze conturile in partid sau poate că nici ei nu mai știu câte terenuri au prin stațiunile Mangaliei. Lângă Parcul Aventura, se amenajează un nou parc tematic, pe un teren PRIVAT, cumpărat la începutul anilor 2000, pe vremea fostului primar, căruia i se spune “Vecinul” în tot orașul și care acum este păpușarul pseudo-candidatului PSD-ALDE. De altfel, toată lumea știe că acel fost primar deține, direct sau prin interpuși, cea mai mare parte a Pădurii Comorova, încă de acum 20 de ani, atunci când a forțat și modificarea legilor, ca să poată construi în Comorova. Săptămâna trecută, am trimis Poliția Locală la Neptun, să verifice legalitatea activităților, iar reprezentanții firmei ne-au pus la dispoziție toate documentele. Am aflat, astfel, că pentru curățarea terenului pe care se face noul parc de aventuri, firma respectivă a obținut avizul de la Ocolul Silvic, conform documentelor anexate. Primăria Mangalia face toate demersurile pentru respectarea legii și protejarea Pădurii Comorova sau măcar a acelei părți scăpate de prăduirea fostului primar, care acum strigă “Hoții” prin glasul fals al unui candidat de paie, ca mulți alții înaintea lui!”, a explicat Radu Cristian.

Comorova

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aveti de ales intre cativa hoti
0
0
ce fete de puscariasi aveti mafiotilor
0
0
Sa nu se mai certe intre ei, Justita oarba din Romania a decis, padurea va fi taiata si carata cu tirurile de austrieci, cu o tehnologie ultramoderna, in 24 de ore papa tot si gata !
1
0
Iorgus a furat comorova ,curtea spitalului si de la fosta unitate militara de pe str Oituz.La puscarie cu el !!!!
1
0
Cu stupoare am aflat de datoriile extrem de mari ale Consiliului Local primariei Mangalia condusa de Cristian Radu. Dupa procese ce s-au derulat intre primaria mangalia CL Mangalia si Callatis Therm SA ce au ajuns pana la ICCJ primaria a pierdut tot ce se putea si este datoare 5 mil euro...verificati situatia dl. Consilieri locali...Radu va duce de nas ...o sa platiti ptr prostiile lui!!! Cereti audit ptr procesele pierdute si ce sume sunt de plata...ag ec au primit somatii si popriri pe sumele datorate catre primarie...ce facem trebuie sa platim la callatis! Altfel ne blocheaza conturile!!!!
1
2
Salvati padurea! Si asa nu prea mai avem!
3
1
deci mai este ceva pe ciolan de se cearta haitele astea
4
0
Asa este Garda Financiara a fost o pepiniera de facut milionari in euro. Amintiti-va de Busu Mihai care ajunsese sa ceara 15.000 de dolari de la o singura firma. Acum construieste blocuri impreuna cu fii lui stand cu burta la soare prin tari exotice. Douazeci de ani le-au trebuit sefilor ca sa-l dea afara pe Busu Mihai. Va dati seama cate milioane in valuta forte a scos de acolo.
9
2
De Radu Cristian, fost sef la Garda Financiara care a vamuit ani de zile judetul Constanta nu ziceti nimic? Au uitat agentii economici de taxa de protectie pe care i-o plateau regulat lui Radu Cristian? Ati uitat de cei doua zeci de milioane amenda si doua zeci in plic? Acum se da fata mare?
10
4
Vilele din Neptun impartite de Iorgus si ,,Spagaton,,va amintiti??Hotel pe mal si pe lacul Neptun tot ale lui sunt, fff lacom!!
10
1
Iorgus...cel mai mare...om cinstit...hai sa fim seriosi, numai eu stiu cate am patit cu el ....ii este foame, nu mai stie cum sa faca sa puna mana pe putere iar..vai voua cei din Mangalia daca asta ajunge iar primar
8
0
Ar trebui sa faca curatenie in padure si sa sa vorbeasca despre actiunile penale ale lui ca a facut destule in cei 15 ani de domnie :a vandut tot inclusiv curtea spitalul;ui prietenilor si sustinatorilor lui Mai are tupeu ???Ne a tinut in frig ne a lasat cu puzderie de infractoti si colac peste pupaze ne a lasat trogloditul de tusac
6
1
de ce trebuie sa dispara toate padurile ?
7
1
iorgus un penal cu condamnare!!! ce plm IL tot bagati in seama...
11
2
Iorgus a dat bani sa-si albeasca trecutul infractional si acum iese in fata alb imaculat si are tupeu sa vorbeasca despre aspectele penale ale lui Radu Cristian. Cat tupeu si nerusinare poate zace in acest derbedeu venit din Galati cu o valiza si acum prin diferite rude detine jumatate din Mangalia si statiunile aferente.Moroianu,marele manager in turism,pe unde a trecut a lasat prapad,a furat tot pana si-au dat seama patronii lui si l-au aruncat ca pe o masea stricata.Din pacate trecutul vostru sumbru nu-l puteti sterge,vi-l albesc judecatorii dar el ramane in mintea noastra,a cetatenilor!
12
2
Exista posibilitatea reala ca mangalioatii sa-si aleaga un primar chiar din randul oamenilor cu calitati deosebite,buni pentru a ocupa functia.Cu toate astea,mangaliotii se vor lasa la mana smenarilor care vor adduce pe taraba condidat unul si unul,adica indifferent care ar fi tot prost iese. Prin urmare,toata lamentarea e degeaba. Nimeni nu vine cu solutii positive,asa ca vom avea ce aleg jupanii smecheri iar noi doar vom legitima prin vot o belea. Dupa asta,putin vaitat si gata. Conteaza ca interlopii orasului sa fie in regula,adica tot la butoane.Multe alte orase sunt la fel,dorm pe coaie.
10
1
Deci replica nu mai tine cu Raducu.Semn nasol! Nenea stroe nu ne mai fierbe atata si spune-ne daca il pui pe Iorgusel primar
5
1
Doamne cata nerusinare si tupeu au acesti borfasi,hoti si excroci!Iorgus si brelocul lui Nicu Moroianu au tupeu sa comenteze?!Iorgus a parcelat si a praduit toata Mangalia si statiunile si are tupeu sa vorbeasca de latura penala?!Doamne fereste!Moroianu,face pe corectul dar este o zdreanta ordinara.Corectule,cum ai intrat in posesia terenului din Olimp unde ti-au construit casa?!L-ai lins in cur pe Iorgus si ti-a dat terenul,asta nu spui?!Nu stiu cum va mai suporta pamantul asta,nici nu mai pot sa gasesc injective care sa se conjuge cu profilul vostru uman...
12
1
Iorgus a furat comorova si curtea spitalului. La puscarie!!!
15
2
Petrut Iacob, de ce nu l-ai intrebat pe Ponta ce a mai facut cu Petromidia? Ramanem cu sute de milioane de euro pierdute prin decizia lui?
12
1
Am scapat de parnaie si in dosarul comorova si cu ala de la fabrica de gheata unde chipurile am facut 'targ amenajat" in acte,in realitate am luat toti banii si tot am scapat ,am cheltuit tot,vreau sa vin la primarie sa mai dau niste tunuri,am toti tiganii care ma sustin.
12
2
Si unul si altul au facut abuzuri.Nici Radu , nici Iorgus nu au nici cea mai mica credibilitate. Oare nu se mai gasesc in Mangalia si alti oameni care sa candideze la Primaria.
19
2
nenorocitii astia de primari,incepind cu iorgus,dupa ce au ras parculmspitalului mangalia ca sa.si faca interlopii case de neam prost,au distrus statiunile simacum padurea comorova,de parca a fost plantata de tat.su analfabet! ba,faleza mangalia si statiunilemarata groaznic,parca esti in zabrauti,ferentati,tiganii betonate! acum se pun 5 rinduri de borduri una linga altazsint statuti primarii din furat. Ba dna,anaf,stiati ca primaria mangalia nu primeste decit cash,ca sa nu plateasca datoriile pe conturile poprite????? ce facet,dormiti? vedeti judecatorii care l.au albit pe iorgus case comorov
21
1
Nu stiu ce face primarul Radu dar stiu precis ca Iorgus si Dutu fostul presedinte al Consiliului Judetean au falsificat si furat pamanturile din Padurea Comorova si toata vecinatatea pana la granita administrativa cu comuna 23 August. De ce nu-i intreaba nimeni nimic, fiindca au dat foarte multe parcele unor sefi de institutii din Bucuresti.
23
2
ungur makidon tigan
8
2
Bataie mare acolo. Sa isi puna si catelusii pe care i au plantat pe la acoperiti sa se sifoneze unii pe altii.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614