REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Războiul eolienelor din Pecineaga se învârte în instanţă

Războiul eolienelor din Pecineaga se învârte în instanţă

Replica API 1 martie 2012 | 00:00 441

Contabila Blaj îl cheamă pe Muntmark la bară

Contabila Blaj îl cheamă pe Muntmark la bară

Două societăţi aflate în lupta pentru instalarea turbinelor eoliene la Pecineaga au încins spiritele în comună. Este vorba despre SC Eolian Pecineaga SRL şi SC Pecineaga Energies SRL, ale căror neînţelegeri s-au mutat în instanţă. Până şi primarul Nicolae Stan se fereşte să vorbească despre investiţiile pe care cele două firme intenţionează să le demareze în comuna pe care o administrează, Pecineaga. În timp ce din spusele primarului aflăm că certurile dintre cele două societăţi constructoare de eoliene s-a declanşat dintr-un "fleac", informaţiile de pe portalul instanţelor stau cu totul altfel.

Potrivit spuselor primarului Nicolae Stan, neînţelegerile dintre SC Eolian Pecineaga SRL şi SC Pecineaga Energies SRL vin din banalităţi: "Sunt nişte chestiuni tehnice, mai multe pale de turbine a uneia dintre societăţi făceau vânt în direcţia celeilalte, reprezentanţii uneia dintre firme fiind nemulţumită şi de distanţa de 500 de metri dintre ele. Nu este grav, până pe 12 martie societăţile urmează să se împace", ne-a declarat primarul Nicolae Stan. "Eolian Pecineaga" a dat în judecată "Pecineaga Energies" din motiv că i s-a "îngrădit spaţiul", aflăm tot din spusele primarului. La o simplă analiză, informaţiile de pe portalul de judecată capătă cu o totul altă turnură. De pe portalul Tribunalului Constanţa aflăm faptul că procesul dintre SC Eolian Pecineaga SRL şi SC Pecineaga SRL a început în data de 24 august 2011, în dosarul cu numărul 11556/118/2011. Cât despre obiectul dosarului sau motivul procesului, acesta îl constituie suspendarea de către SC Eolian Pecineaga SRL a actului de derulare a investiţiei demarate de SC Pecineaga SRL. În funcţie de decizia magistraţilor, SC Pecineaga SRL riscă să-şi piardă dreptul la investiţia de la Pecineaga. Dacă investiţia celor de la SC Pecineaga SRL va fi afectată de definitivarea procesului, o vom afla doar la momentul soluţiei. Facem precizarea că Pecineaga Energies este administrată de către Emanuel Muntmark, Jean Yves Michel Grandier şi Pierre Louis Bernard Girard. Despre Emanuel Muntmark merită adaugat faptul că este un cunoscut dezvoltator de energie eoliană, patronul grupului de firme Monsson, cel care a realizat proiectul parcului eolian Fântânele - Cogealac şi care a fost acuzat de Gheorghe Cati, fratele primarului Hristu, că l-ar fi băgat în spital în urma unei bătăi din cauza neînţelegerilor cu parcul eolian din Cogealac. Cât despre societatea Eolian Pecineaga, facem menţiunea că este administrată de un contabil din Mangalia, Liliana Blaj, şi firmele SC Jade Kapital Beratungsgesellschaft SRL, SC Fortwengel Beteiligunss GMBH Romanien SRL şi SC Breeze SRL, în calitate de asociaţi.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367