REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Răzbunare în Palas: geamurile Şcolii 31 au fost "ciuruite"

Răzbunare în Palas: geamurile Şcolii 31 au fost "ciuruite"

Replica API 13 iunie 2014 | 00:00 121

Vandalii au dat cu pietre

Vandalii au dat cu pietre

Se repetă istoria? Dacă anul trecut, în septembrie, un cadru didactic s-a trezit cu maşina vandalizată întrucât a lăsat un elev repetent, iată că acum geamurile Şcolii numărul 31 din Palas sunt sparte. Descoperirea a fost făcută de paznicul unităţii de învăţământ, care a rămas înmărmurit în dimineaţa de joi. Oamenii legii au demarat o anchetă.

"A fost tragere... cu pietre, eu aşa ceva nu am mai văzut!", susţine paznicul Şcolii Gimnaziale numărul 31 din municipiul Constanţa, situată în zona Palas, pe bulevardul I.C. Brătianu. Este vorba despre faptul că aproximativ 11 geamuri ale unităţii de învăţământ au fost sparte în cursul nopţii de miercuri spre joi, cu pietre, care au rămas la faţa locului ca în urma unei ploi torenţiale. Ioan Năstase, paznicul şcolii, a spus că a descoperit nenorocirea joi, 12 iunie, la orele 7.00, când şi-a început tura, după care a anunţat Poliţia. "Sunt de 15 ani paznic, dar aşa ceva eu nu am mai văzut. Parcă a fost tragere, pe cuvânt. Au ciuruit efectiv geamurile. S-au distrat, s-au răzbunat, dar paguba depăşeşte cred 2.000 de lei. Uitaţi, e plin de pietre pe jos, eu ieri am tuns iarba şi acum e plin de pietre. Eu aşa cartier nu am mai pomenit", a declarat, pentru "Replica", Ioan Năstase. Oamenii legii au fost la faţa locului şi au demarat cercetările pentru depistarea făptaşilor. Potrivit unor oameni din zonă, s-ar putea să fie vorba de persoane de etnie romă, din cartier, care au avut probleme la învăţătură şi sunt în pericol de a nu trece clasa, sau pur şi simplu teribilism. Tototdată, reamintim că şi anul trecut, în septembrie, un eveniment asemănător s-a petrecut în cartierul Palas, la Şcoala Marin Sorescu, când un băiat de 13 ani, nervos peste măsură din pricina faptului că a fost lăsat repetent, ar fi aruncat cu ameninţări la adresa cadrului didactic. Nu a trecut mult timp, iar profesorul a ieşit din unitatea de învăţământ pentru a se îndrepta spre casă. A ajuns la autoturismul său marca Opel, pe care îl parcase pe strada Mihu Copilu numărul 1 şi a rămas înmărmurit. Autoturismul îi era zgâriat iar un geam era spart. Imediat a sunat la Secţia 4 Poliţie, care a şi declanşat o anchetă. Date fiind întâmplările din ziua de marţi, 3 septembrie, cadrului didactic, respectiv Georgiana Crina D., de 35 de ani, nu i-a fost greu să-şi dea seama cine este făptaşul. Oamenii legii l-au audiat pe minor, iar el şi-a recunoscut vina, menţionând că era nervos pentru că a rămas repetent.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218