REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

RĂZBUNAREA, arma prostului: a dat foc unor paie dintr-o căruţă! Calul a murit în chinuri groaznice

RĂZBUNAREA, arma prostului: a dat foc unor paie dintr-o căruţă! Calul a murit în chinuri groaznice

Replica API 21 septembrie 2016 | 01:23 195

Detalii din anchetă!

Detalii din anchetă!

Alexandru Iancu are 35 de ani şi a ajuns în atenţia oamenilor legii după ce a dat foc unor baloţi de paie ce se aflau într-o căruţă. Supărat pe cei care aveau datorii la el, individului nu i-a păsat că ar putea produce o tragedie. Ceea ce s-a şi produs, în ideea că a murit calul care tracta atelajul. Acesta a fost trimis în judecată şi condamnat. Mai multe detalii au ieşit la iveală în cadrul şedinţelor de judecată.

Potrivit anchetatorilor, totul s-a petrecut în extravilanul comunei Tortoman, atunci când două persoane se întorceau acasă cu o căruţă încărcată cu paie şi tractată de calul familiei. Martorul G.M. se afla pe baloţi, în căruţă şi conducea calul, iar R.N. mergea în spatele căruţei la câţiva metri. Ulterior, ajungând pe DJ224, au făcut dreapta pe o străduţă. Alexandru Iancu se afla în curtea sa, de unde i-a văzut pe cei doi. A ieşit din curte, a mers în spatele căruţei şi, cu o brichetă, a dat foc unui balot de paie după care a fugit din nou în curte. Inculpatul a procedat astfel întrucât martorii aveau să-i dea o cantitate de paie de mai multă vreme şi era nemulţumit că nu-şi primise datoria. Apoi, întorcându-se în curte, inculpatul a început să-l înjure pe G.M., reproşându-i că nu şi-a respectat obligaţia de restituire a paielor. Cei doi au încercat să înlăture paiele cuprinse de flăcări, dar, cum în zonă au trecut trei autotrenuri, cu viteză, din cauza curentului focul s-a extins cu repeziciune, cuprinzând întreaga cantitate de paie, dar şi căruţa şi calul. De teama inculpatului, unul dintre cei doi care se aflau cu căruţa, a fugit de la faţa locului, îndreptându-se către casă. Mai departe, în una dintre şedinţele de judecată, potrivit rolii.ro, s-a relatat şi faptul că, realizând gravitatea faptelor sale, inculpatul, ajutat de un consătean, a reuşit să tragă calul şi căruţa din stradă şi a încercat să stingă incendiul cu apă, însă nu au reuşit. În tot acest timp, persoană vătămată G.M. care se afla în zona casei sale, a fost anunţată de un trecător despre eveniment şi a sunat la serviciul de urgenţă 112 după care s-a deplasat la faţa locului. Când a ajuns acolo, inculpatul încă încerca să stingă focul. L-a întrebat pe inculpat de ce a procedat astfel, iar el i-a răspuns că nu are martori să-l acuze de aşa ceva. Baloţii de paie şi părţile din lemn ale căruţei au ars în totalitate, iar calul a suferit arsuri pe o mare suprafaţă de corp, ulterior decedând. În faza de urmărire penală au fost audiaţi suspectul /inculpatul, persoanele vătămate, s-au efectuat cercetări la locul comiterii faptei şi privind antecedentele penale ale inculpatului. La termenul de judecată din data de 3.06.2015, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei şi a formulat o cerere de judecare a cauzei în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. Prin urmare, inculpatul a primit 10 luni cu suspendare pentru distrugere.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367