REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Razie a Poliţiei împreună cu ANPC-ul, la taximetriştii din Mamaia

Razie a Poliţiei împreună cu ANPC-ul, la taximetriştii din Mamaia

Replica API 22 august 2016 | 00:22 260

Prinşi fără autorizaţii, atestate sau alte documente

Prinşi fără autorizaţii, atestate sau alte documente

Taximetriştii din staţiunea Mamaia s-au trezit în noaptea de 19-20 august, cu comisarii ANPC şi cu Poliţia staţiunii Mamaia pe cap. Aceştia au desfăşurat o acţiune de control a serviciilor de taximetrie prestate turiştilor aflaţi în vacanţă şi a modului în care drepturile consumatorilor sunt respectate.

În urma verificărilor făcute s-a constatat că existau autoturisme care nu aveau autorizaţie de funcţionare sau nu deţineau un atestat pentru activitatea de servicii de taximetrie. Unele plachete de pe portiere acestora aveau numărul de identificare expirat de până la 1 an, iar informaţiile obligatorii oferite consumatorilor nu se regăseau în interiorul taxiurilor.

Lipseau informaţii cu numele conducătorului auto, numele companiei, tariful pe kilometru, dar şi numerele de telefon utile pe care consumatorii să le poată apela în cazul unor reclamaţii. Pentru unele dintre plachetele cu datele de identificare există suspiciunea de contrafacere. Comisarii au mai descoperit truse medicale improprii care nu pot fi folosite în cazul acordării de prim-ajutor şi, de asemenea, extinctoare nefuncţionale şi expirate din anul 2014. Mai multe taxiuri nu deţineau certificate metrologice pentru ceasurile de taxat sau acestea erau expirate.

Comisarii ANPC au lăsat invitaţii pentru operatorii economici care prestau servicii de taximetrie, urmând ca aceştia să facă dovada existenţei tuturor actelor şi autorizaţiilor valabile şi pentru a putea finaliza actele de control. ANPC va continua acţiunile de verificare a respectării legislaţiei în domeniul protecţiei consumatorilor, atât pentru achiziţia de bunuri şi servicii alimentare, cât şi pentru prestarea de servicii de cazare, închiriere echipamente, servicii de taximetrie, servicii de petrecere a timpului liber, astfel încât consumatorii să beneficieze de vacanţe, fără probleme.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218