REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Razie pe ruta Constanţa-Năvodari: microbuzele lui Babinciuc şi Tucan, trase pe dreapta

Razie pe ruta Constanţa-Năvodari: microbuzele lui Babinciuc şi Tucan, trase pe dreapta

Replica API 19 noiembrie 2011 | 00:00 184

Şeful Registrului Auto Român (RAR)-Reprezentanţa Constanţa, Tudorel Calapod, le declară război şoferilor-kamikaze de pe şosele constănţene. Astfel, subalternii şefului RAR, ajutaţi de colegii de la Poliţia Rutieră, au acţionat, vineri, în forţă atât pe ruta Valu lui Traian-Constanţa, cât şi pe traseul Constanţa-Mamaia-Năvodari, iar concluzia a fost că: "în goana după bani, unii şoferi de microbuze ce efectuează regulat curse de călători pe şoselele constănţene nu mai ţin cont de faptul că transportă pasageri şi că principala lor preocupare ar trebui să fie siguranţa acestora".

Trei microbuze, aparţinând firmei de transport persoane Grup Media Sud (GMS), controlată de Cameliu Babinciuc, şi unul de la JTA Trans Group, firmă deţinută de familia liderului PNL Năvodari, Jean Paul Tucan, au fost trase pe dreapta şi trimise direct în service. Calapod spune că în cazul respectivelor mijloace de transport verificate a fost nevoit să suspende certificatele de înmatriculare din cauza gravelor defecţiuni tehnice. Şeful RAR susţine că respectivele microbuze nu vor mai avea voie să iasă pe traseu până când deficienţele constatate nu vor fi remediate. "Au fost verificate 11 mijloace de transport în comun ce aparţin firmelor JTA Trans Group, GMS şi Trans Tours. Au fost reţinute 6 certificate de clasificare pe stele, iar 4 certificate de înmatriculare au fost suspendate de la transportatorii GMS şi JTA pentru defecţiuni grave la sistemul de direcţie, frânare, semnalizare şi iluminare, iar până când deficienţele constantate nu vor fi remediate nu mai au voie să iasă în trafic", a declarat, pentru "Replica", Tudorel Calapod, şeful RAR Constanţa. Facem precizarea că respectivele microbuze aveau un grad avansat de uzură şi nu erau dotate cu stingătoare, truse de prim ajutor, ciocane de intervenţie în caz de pericol, cotiere, iar configuraţia scaunelor era modificată. "Trebuie să recunosc că la GMS am găsit şi două microbuze noi, B-32-WZM şi B-32-WZL, care întruneau toate condiţiile din punct de vedere tehnic, însă problema a reprezentat-o numărul mult prea mare de persoane pe care le transporta şoferii faţă de capacitatea vehiculelor. Deşi microbuzele erau prevăzute cu 19 locuri, şoferii transportau 28 sau 30 de pasageri şi au fost amendaţi de către poliţişti", a mai spus şeful RAR. Transportatorii s-au declarat revoltaţi de controalele inspectorilor şi sunt de părere că acestea au fost unele "cu dedicaţie". "Cei de la RAR şi-au început controalele după ora 18.00. Clar au fost cu dedicaţie. Lucrez de mulţi ani la GMS şi ştiu cum stau lucrurile. Verificările de acest gen se desfăşurau în timpul zilei", a declarat unul dintre şoferii de la GMS. Calapod spune însă că verificările s-au făcut ca urmare a unui protocol încheiat între Ministerul Transporturilor (MT) şi Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). "După ce şoferii transportă pasageri cu maşinile cele mai praf, tot ei sunt nemulţumiţi? Nu discutăm de nici un control cu dedicaţie. Acţiunea se desfăşoară cu angajaţii RAR şi cei ai Poliţiei Rutiere în baza unui protocol încheiat între MT şi MAI şi vizează toate tipurile de vehicule transport urban şi interurban. Până pe 25 noiembrie a.c. vom fi în teren pentru că vrem să vedem dacă se respectă condiţiile de clasificare pe stele şi categorii, iar din vehiculele verificate vom face şi o statistică să vedem câte sunt echipate în mod corespunzător cu anvelope de iarnă", a declarat Calapod.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614