REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Razii în Constanța: a plouat cu amenzi

Razii în Constanța: a plouat cu amenzi

Virgil STOIAN 26 ianuarie 2023 | 00:00 2913

La data de 24 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii încălcării normelor rutiere în ceea ce privește viteza de deplasare, precum și depistarea celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Razii in Constanta: a plouat cu amenziÎn urma activităților, polițiștii au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.000 de lei, dintre care 40 pentru depășirea limitei de viteză.
Totodată, a fost reținut, în vederea suspendării, un permis de conducere.

La data de 24 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, respectiv prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
În urma activităților, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 2.700 de lei.
Totodată, a fost reținut, în vederea suspendării, un permis de conducere, pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune).
În plus, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
De asemenea, polițiștii rutieri au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier, ambele pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, fiind întocmite dosare de cercetare penală.
Exemplu:
La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 20.15, polițiștii au identificat un bărbat, de 25 de ani, care a condus o autoutilitară pe DN 39, în localitatea Agigea, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În perioada 16-22 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu cei ai Biroului Rutier Constanța și ai celorlalte formațiuni rutiere din județul Constanța au desfășurat acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.
Astfel, au fost aplicate 848 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 288.000 de lei.
Dintre acestea, cele mai multe (281) au fost aplicate șoferilor care au depășit limita legală de viteză, 167 au fost aplicate pietonilor care au traversat strada prin loc nepermis, 95 au fost aplicate conducătorilor auto care au fost surprinși fără centura de siguranță și alte 20 de sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil.
De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, 76 de permise de conducere, dintre care 26 pentru depășirea, cu peste 50 km/h, a vitezei legale, 15 pentru neacordarea de prioritate pietonilor și 4 pentru depășirea neregulamentară.
Totodată, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
replica,de ce p motii stergi comenturile? g****i,de ce nu luati taloanelor rablelor afumatoare?se vad usor,alea care scot fum si au spatele n***u.nesim titii care le conduc nu vad.nici ttiganii boschetari!
2
0
Totusi pare a fi bataie de joc sa fie amendati cei care traverseaza prin loc nepermis intr-un oras cu trotuare si carosabil distrus si nu cei care de ex.blocheaza trotuarul pe str.Mihai Viteazu al Teatrului Fantasio (obligand pietonii sa mearga pe carosabil cu carucioare de copii),pe cei care parcheaza masinile blocand totuarele la toate colturile strazilor cu Bd Tomis -intre Capitol si Posta ( obligand pietonii sa iasa in carosabil )si alte asemenea ....
1
1
de ce nu faceti zilnic astfel de controale? clienti vad ca sunt. sau e greu si faceti din an in paste doar pentru imagine, dati la ziar 3 randuri si gata, ne vedem la anu.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369