REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

RAZII în Constanța: polițiștii rutieri controlează cauciurile de iarnă! Au curs amenzile

RAZII în Constanța: polițiștii rutieri controlează cauciurile de iarnă! Au curs amenzile

Replica API 24 februarie 2018 | 00:03 855

Mare atenție, șoferi! Polițiștii rutieri din Constanța efectuează controale în trafic, inclusiv în ceea ce privește dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă. Și cum a nins puternic în județul Constanța…, se pare că mai mulți șoferi au fost luați prin ”surprindere”. Astfel, sancțiunile au curs.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 22 februarie a.c., au continuat activitatea de prevenire a accidentelor rutiere, aceștia acționând cu precădere în zonele cu marcaj pietonal, din municipiul Constanța. De asemenea, ținând cont și de condițiile meteorologice nefavorabile, oamenii legii au verificat și starea anvelopelor de iarnă. Pe parcursul activității, polițiștii rutieri au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.790 de lei, și au reținut 17 permise de conducere. Polițiștii constănțeni vor continua acțiunile. Potrivit normelor aflate în vigoare, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscripționate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons”. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prevede, la art. 102, alin(1), pct. 28, sancționarea conducerii autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea sã fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, nefăcându-se referire la o anumită perioadă a anului. Amenda pentru fapta menționată mai sus este prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă), iar sancțiunea contravențională este însoțită și de măsura reținerii certificatului de înmatriculare.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu am propus vineri in sedinta sa bagam si caucicuri de primavara si de toamna. am o firma de import si vreau sa imi mearga bine dau si la partid ceva. mai fac si gaborii o spaguta adica le marim salariile
5
0
in primul rind se sa faca drumurile bune sa nu mai stricam masinile
3
1
saptamana trecuta am vazut un echipaj d-asta vigilent de cartier la ora 2100 pe aurel vlaicu fara faruri cu un cauciuc pe 16 restul pe 15. sarea sarmele din ele cred .In orice caz suntem patetici ca tara ,ca popor noi ne dam in cap intre noi la constanta ne uram d moarte si dorim moartea copiilor .Ne autodistrugem
3
1
F bine punctat sofer CT ....oamenii legii isi fac treaba , insa mai putin pe partea cu administratia drumurilor, ptr ca nu vor sa deranjeze mai marii functionari si cand te gandesti ca totul pleaca de la sefi.....
5
1
indiferent de marca anvelopei esti in kkat.acolo e marea problema,NU SE ACTIONEAZA pentru prevenirea accidentelor si NU SE DA CU MATERIAL ANTIDERAPANT.dar banii se papa si nu-s putini.amintiti-va de zecile de tamponari de la ultima ninsoare in C-ta.
4
1
bai !dobotocilor atrecut iarna cind faceti control la cauciucuri de primavara??? va intreb ?
7
5
Faurk Mutalap: sunt un cioban , pe oriunde ma duc las pozitia aprinsa ca sa dea bine ... sa fiu vazut , asa imi place mie de mic copil nu am avut nimic am crescut un pic mai "mare" si am audi a7 si daca nu ma vedeti prin oras paracat cu pozitia aprinsa inseamna ca nu sunt eu e Marcela undercover, Marcela: chiria la miraj in mamaia cand o platesti? La masina ai platit pe luna asta ? Miltia Zafer Mutalap cu Q7 are folie pe toate geamurile cum facem? incalcam legea fara sa platim ???
3
5
Eu intotdeauna merg cu cauciucuri standard.Ar trebui sa se dea amenzi si pentru cei care merg cu cauciucuri de iarna cand temperatura aerului este mai mare de 14 grade celsius.
5
4
De starea si tipul cauciucurilor vad ca au grija, dar cand or face memorii catre Drumuri, Poduri si autostrazi sa mai faca ceva la infrastructura, macar reparatii daca nu dezvoltare?!
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218