REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Răzvan Cuc: Regret că s-a ajuns la un protest al instructorilor auto autorizați

Răzvan Cuc: Regret că s-a ajuns la un protest al instructorilor auto autorizați

Replica API 27 iulie 2017 | 03:17 401

Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, a solicitat, în aceasta dimineață, o întrevedere cu reprezentanții instructorilor auto autorizați, care protestează în fața Guvernului, în încercarea de a detensiona situația actuală. Alături de Gabriel Petrea, Ministrul consultării publice și dialogului social, Răzvan Cuc le-a transmis reprezentanților protestatarilor că este vorba de un Ordin elaborat in 2013, care a parcurs toate procedurile legale de transparență decizională și care a fost contestat în instanță în 280 de procese formulate de instructori, procesele fiind pierdute.

Ministrul Transporturilor a precizat delegației protestatarilor: „Regret ca sunteți în aceasta situație, dar aceasta este legislația pe care trebuie să o respectăm cu toții, indiferent de categoria profesională. Vă propun să înființăm un Grup de lucru cu experți din cadrul ministerului care alături de instructori și reprezentanți ai școlilor de șoferi să discute, la începutul lunii august (în săptămâna 7 – 11 august), cu toate documentele pe masă, situația dumneavoastră și a tuturor școlilor auto autorizate. Mi-aș dori să putem dialoga, dar fără tensiune și orgolii inutile. Vreau concurență loială, transparentă și vreau aplicarea legii”.

Gabriel Petrea le-a declarat celor prezenți: „Eu sunt aici sa mediez acest conflict și sunt sigur ca exista o soluție care sa clarifice aceste nemulțumiri. important e să avem deschiderea necesară. Haideți să facem fundamentări pe acte, nu pe vorbe. Ne vom revedea în august, când sper sa deblocăm situația”.

Ministrul Transporturilor a solicitat înființarea Grupului de lucru din care să facă parte experți din cadrul MT, ARR, scoli de șoferi și reprezentanții instructorilor auto autorizați.

Instructorii auto autorizați protestează față de Ordinul Ministerului Transporturilor nr. 731 din 2017 și cer abrogarea acestei decizii pe motiv că actul normativ îi obligă pe cei care lucrează ca PFA să îndeplinească condițiile de funcționare ca școală de șoferi, și implicit să-și asume pregătirea unitară a viitorilor conducători auto, de la 1 septembrie a.c., însă ordinul mai sus menționat nu face altceva decât să repună în vigoare OMT 733/2013, care a fost suspendat până la soluționarea definitivă a tuturor acțiunilor prin care s-a solicitat anularea acestuia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scoli de soferi de rahat - unde ati mai vazut scoala de soferi sa inregistreze profit? Va chinuiti sa dati carnet la toti retarzii parca nu ii vedeti ca nu au ce cauta la volan? Bine ca se va inregistra examenul ,ca sa va vad ce profit mai faceti.? Pana acum erati blat cu politia si prostul lua permis. Ati distrus si voi si politia tot ce inseamna traffic civilizat. Rusine!
0
0
E corect sa faci scoala cu un om pregatit, nu cu toti tractoristii ...
1
0
si eu regret cand intalnesc persoane fara coloana vertebrale,nespecialisti pe problemele ce le pastoresc, lipsiti de caracter, plini de importanta fara a avea un merit, imorali, ce mai doriti? Dta te incadrezi perfect aici. Era mai cinstit vanzator de ziare iar salariu functie de munca prestata iar acum nu mai aveai ce regreta, oricum timpul nu este trecut poti indrepta greseala de a accepta asa o functie, ai da , abia atunci, dovada de caracter
1
0
inseamna cel putin sa ai studii superioare de profil transporturi auto o vechime de minim 10 ani si 5 milioane de kilometrii cu fata si 1 milion in marsarier.. SI ASA PE DRUMURILE PATRIEI DUPA 1989 AU IESIT DOAR ZEBZECI.
2
0
tara de tot rahatul, distrugeti singura activitate economica unde nu exista evaziune fiscala.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218