REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Răzvan Dimoftache se plânge că i se dă carne de porc la masă, în penitenciar

Răzvan Dimoftache se plânge că i se dă carne de porc la masă, în penitenciar

Replica API 23 ianuarie 2022 | 23:11 11176

Afaceristul Răzvan Dimoftache a reușit să ”strângă”, până acum, ani de închisoare pentru diferite infracțiuni. Cunoscut, în special, pentru carnea vândută în magazinele sale, care data din anii 80, bărbatul își ispășește acum pedeapsa în Penitenciarul Tulcea. Ca orice deținut care se respectă, acesta a depus o contestație privind nerespectarea drepturilor de către administrația locului de deținere, fiind vorba despre Penitenciarul Poarta Albă, secția exterioară Valu lui Traian, fiind transferat la cel din Tulcea la data de 7 octombrie 2021. Printre drepturile de care se plânge că îi sunt încălcate se află și faptul că la masa i se servește carne de porc, cu toate că are recomandare de la cardiolog să evite carnea grasă.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au decis respingerea contestației lui Răzvan Dimoftache ca neîntemeiată. Sentința a fost dată pe 6 ianuarie 2002 și este definitivă.

Care sunt nemulțumirile lui Răzvan Dimoftache

Afaceristul are mai multe nemulțumiri privind traiul în penitenciar. Astfel, a reclamat faptul că nu i se ridică corespondența cu regim recomandat simplu, deși a formulat nenumărate cereri verbale, dar și în scris. În privința mesei, acesta susține că, deși are recomandare de la medicul cardiolog, i se dă în continuare carne grasă de porc. Nici de spațiu nu este mulțumit bărbatul, arătând că nu se respectă spațiul de 4 mp de persoană. Mai mult decât atât, Răzvan Dimoftache reclamă că există prea puțin timp alocat pentru duș, iar apa caldă este insuficientă, având la dispoziție doar 20 de minute la câteva zile. De asemenea, petentul a arătat și faptul că, dacă este prins în alte activități în cele 20 de minute alocate dușului, pierde posibilitatea de a face duș, iar lipsa căldurii îi afectează sănătatea, deoarece trebuie să se spele în frig.

Ce a spus Penitenciarul Poarta Albă

Penitenciarul Poarta Albă a răspuns reclamațiilor deținutului susținând că în regimul acestuia nu este specificat că nu are voie să mănânce carne de porc. În privința spațiului alocat, acesta a fost mutat în altă celulă unde se respectă spațiul de 4 mp de persoană. În ceea ce privește neridicarea corespondenței cu regim recomandat simplu, conform notei de relație coroborată cu extrasul din Registrul de predare corespondență petentul i-a fost ridicată corespondența în regim recomandat simplu și a primit confirmarea de primire. Pentru aceste considerente, judecătorul de supraveghere a constatat ca rămasă fără obiect plângerea persoanei private de libertate cu privire la încălcarea drepturilor sub aspectul nerespectării condițiilor de deținere de la camera E.10.5.2 din cadrul Secției Exterioare Valu lui Traian și a respins ca nefondată plângerea sub celelalte aspecte.

Cine este Răzvan Dimoftache

Răzvan Dimoftache a intrat în atenţia ofiţerilor Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ Constanţa şi în 2006 după ce, profitând de neatenţia unui consultant bancar, a înşelat o unitate creditoare cu peste un miliard şi jumătate de lei vechi. A fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru înşelăciune. Apoi în 2009 a fost condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpă după ce a accidentat mortal un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Năvodari, care traversa strada regulamentar pe trecerea de pietoni. Totuși a ajuns în atenția opiniei publice când, în urma unui control al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, autorităţile i-au închis „carmangeria”, după ce au constatat că marfa era stricată sau cu termen de valabilitate la limita expirării, existând carne procesată în anii 80.

Citește și Încă 7 ANI de ÎNCHISOARE pentru RĂZVAN DIMOFTACHE

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un monstru
1
0
unde esti mai sa vezi ce am ajuns!!!!!
2
0
din pwla carne de proc k au furato pe toata garda la poarta alba
4
2
Asa este in puscarie mai Razvane nu ai ce sa-i faci puscaria nu-i hotel;mai bine spune dece esti acolo.
9
2
Apa, paie si bataie. Atat merita astia!
12
2
ar putea cei de la puscarie sa faca un restaurant special"a la carte"si sa-i taxeze pe masura, de 10 ori decat in mod obisnuit
14
2
din rezerva lui "70! in rest munca in aer liber e cel mai bun remediu mai ales vara si iarna in rest toate bune!
24
2
Ii era frica sa nu-i de-a din carnea din 80. Stia el ceva... Altfel, e cam misto la parnaie, pe banii nostrii se vede.
31
2
prietenul lui epure penalul de la ovidius
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102