REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Răzvan Filipescu: Niculescu și Țuțuianu să mai iasă afară din birou! VIDEO

Răzvan Filipescu: Niculescu și Țuțuianu să mai iasă afară din birou! VIDEO

Replica API 9 aprilie 2020 | 00:00 2259

Zona de sud-est a României va fi puternic afectată de secetă, iar fermierii vor avea acum nevoie de ajutor mai mult ca niciodată. Răzvan Filipescu, membru PRO România, a cerut Instituției Prefectului și Consiliului Județean Constanța să acționeze urgent pentru limitarea acestor pagube.

Răzvan Filipescu

Stare de calamitate naturală

Fluctuația temperaturilor, în special înregistrarea unor temperaturi neobișnuit de scăzute pentru această perioadă a anului, deteriorează culturile de orz, rapiță și grâu. Culturile compromise nu afectează doar fermierii, ci și economia României. Dar această situație afectează în egală măsură și producția alimentară viitoare a României.

"O parte din fermieri am înțeles că au notificat deja Primăriile pentru a se constata starea de calamitate naturală. Îi rog pe prefectul Constanței și președintele CJC să realizeze vizite pe teren prin direcțiile de specialitate, să stabilească întâlniri cu fermieri și grupuri de fermieri, să prevadă deja procedurile, să inventarieze zonele de risc și să acționeze rapid pentru a declara calamitate naturală la aceste culturi, în zonele afectate.", a precizat Răzvan Filipescu.

prefectul Ion Niculescu

Vor fi despăgubiți fermierii?

Pentru ca fermierii să fie despăgubiți, instituțiile trebuie să fie parcurse câteva etape și inclusiv să fie declarată starea de calamitate naturală. În acest sens, Comitetul Național pentru Situații de Urgență trebuie înștiințat despre situația secetei din Județul Constanța ca și calamitate naturală.

Marius Horia Țuțuianu

"Trebuie să învățăm din greșelile trecutului, să nu mai fim luați pe nepregătite și să acționăm preventiv într-un domeniu cheie al economiei României, într-un domeniu vital pentru populație și pentru a asigura viitorul fermierilor, al producției agricole și industriei alimentare în țara noastră.", a mai precizat Filipescu.

Puteți afla mai multe detalii urmărind interviul de mai jos:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614