REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Răzvan Filipescu, Pro România: La ora actuală, Guvernul este EPUIZAT şi DEPĂŞIT de CRIZELE din SĂNĂTATE!

Răzvan Filipescu, Pro România: La ora actuală, Guvernul este EPUIZAT şi DEPĂŞIT de CRIZELE din SĂNĂTATE!

Replica API 19 noiembrie 2020 | 23:48 1587

Răzvan Filipescu este candidatul Pro România la Senat. Într-un interviu acordat cotidianului Replica de Constanța, acesta a vorbit despre proiecte, despre situația în care se află Constanța, despre ce trebuie făcut urgent. Mai multe subiecte de interes pentru cetățeni puteți urmări în materialul de mai jos.

„Să candidez la Senat este o continuare a candidaturii mele la alegerile locale, unde am tot spus, fiind locuitor al județului Constanța, am investit aici, sunt total nemulțumit de cum s-a dezvoltat județul Constanța, de fapt, nu s-a dezvoltat absolut deloc. A pierdut competiția cu toate celelalte județe la dimensiunea noastră, nu au existat proiecte majore. Nici în domeniul economic, nici în domeniul social și, cu atât mai mult, în domeniul sănătății și al educației, vedem ce se întâmplă acum. Consider că putem să facem mult mai mult. Am în spate o experiență profesională destul de diversificată și complexă. Am o echipă de oameni care au o expertiză în domeniul proiectelor cu fonduri europene, un domeniu în care județul Constanța nu a excelat absolut deloc pentru că s-au pierdut multe oportunități de finanțare. Nu avem oameni care să știe să-și atragă investitori, să dezvolte județul, să creeze locuri de muncă. Chiar acum am terminat un sondaj în rândul tinerilor din Constanța, am intervievat peste 120 de tineri, și spuneau că, deși sunt foarte mulți care vor să vină în Constanța, pentru că vor să studieze, în realitate, când ajung aici, își dau seama că nu sunt foarte multe locuri de muncă și sunt foarte prost plătite. Nu au ce să facă în timpul liber. La fel se vede și din locul părintelui, nu ai ce să faci în timpul liber. Nu avem unde să ieșim. Oferta educațională nu este foarte bine pusă la punct, spațiile verzi, locurile de recreere sunt deficitare. Sunt foarte multe lucruri care lipsesc județului Constanța. Tocmai de aceasta candidez.”

”Toți sunt, deodată, preocupați că s-au închis piețele”

A început campania electorală și, odată cu ea, se pare că și vechile obiceiuri.

”Văd că deja foarte mulți dintre contracandidații noștri și din partidele cu care noi ne-am luptat pentru locale, au început să-și însușească o parte din anumite proiecte ale noastre. I-am văzut pe cei de la PSD vorbind de spitalul de pediatrie, uitând că ei au condus județul și nu fost în stare să scoată un certificat de urbanism sau măcar să pună piatra de temelie a acestui spital de pediatrie. Lucrurile merg în alte județe. Este o ipocrizie fără margini ceea ce se întâmplă în județul Constanța. Această triadă PSD-PNL-PMP, care au avut consilieri județeni, care au fost la conducerea Consiliului Județean, inclusiv, având funcții de vicepreședinti, nu au făcut absolut nimic. Mai nou, vorbesc despre problema producătorilor agricoli. Toți sunt, deodată, preocupați că s-au închis piețele. Eu sesizez, de câteva luni de zile, prin vizitele mele pe teren, că în târgurile și oboarele adiționale unde se strâng mii de comercianți, în fiecare weekend, din județul Constanța, nu s-a investit absolut deloc. Patru ani de zile nu au băgat un leu în târgul de la General Scărișoreanu, nu au făcut un târg. Toată lumea vrea să acapareze acest domeniu și să facă o propagandă electorală, ieftină, în care să-ți arate preocupare la adresa județului Constanța. Cum să apari în fața publicului și să le ceri să te voteze? De asta și candidez, pentru că vreau să scot la iveală această ipocrizie, fără margini, a oamenilor care candidează și care au condus acest județ. Nu văd pe nimeni să discute despre faptul că nu s-au mărit locurile la ATI, în aceasta perioadă de izolare. Au fost tot felul de promisiuni, că se vor face, că se vor suplimenta numărul de paturi, că vor investi în spitale... Nu am văzut așa ceva! Eu cred că, prin prezența noastră, vom împinge foarte mult lucrurile. Vom contribui la dezvoltarea județului Constanța”, a declarat Răzvan Filipescu, candidat Pro România la Senat.

”Vom milita pentru deschiderea școlilor”

”Proiectele sunt foarte multe pentru că problemele sunt foarte multe la nivelul județului Constanța. În continuare ne vom axa pe domeniile pe care le considerăm prioritare pentru dezvoltarea județului și pentru creșterea nivelului de bunăstare al locuitorilor județului Constanța. În primul rând, vorbim despre domeniul sănătății, vom lupta în continuare să implementăm și să punem piatra de temelie a proiectului legat de spitalul de pediatrie. Vedem presiunea care este supusă pe sistemul de sănătate la ora actuală, în județul Constanța, inclusiv din cauza Covid-ului. Sistemul de sănătate cedează, nu mai face față. Este clar că toți copiii trebuie să fie tratați în sistem diferențiat de adulți. Avem un proiect susținut de colega noastră, Loredana Batarigă, pentru crearea unui centru multifuncțional pentru copii cu nevoi speciale. Ne vom axa pe proiectele de turism și de agricultură, să susținem în continuare inițiativele referitoare la acordarea voucherelor de vacanță.

După cum vede toată lumea, au susținut această industrie în anul 2020. Un an de mare încercare pentru industria HORECA. Pentru agricultori, ne vom lupta, în continuare, să le susținem interesele, pentru că suntem singurul partid care facem acest lucru. Le aduc aminte că tot noi am inițiat aceste proiecte. Vom continua cu partea de educație, vom milita pentru deschiderea școlilor pentru că trebuie să fie o problemă arzătoare, modul în care afectează o generație. Vorbim despre părinți care au copil în clasa 0, clasa întâi, cu o problemă de matematică o mai rezolvi, dar bazele educației, scrisul, nu ai cum să-l faci online. La ora actuală, Guvernul este epuizat, depășit de crizele din sănătate. Milităm pentru un program de vaccinare, fie prioritizați inclusiv, profesorii. Să se facă teste periodice, săptămânale sau bilunare. Pentru că nu poți să deschizi școlile fără să testezi înainte copiii. Vom continua să ne gândim la comunitățile care trăiesc în zona riverană a Dunării. Și acolo au fost foarte multe oportunități de finanțare, nu s-a făcut absolut nimic. Am uitat de partea de tradiții, de partea de istorie, partea de cultură, am uitat de partea de meșteșugit”, a relatat Filipescu.

”Constanța se luptă pentru o notă de trecere”

Pe o scară de la 1 la 10, unde se află Constanța? ”Suntem la o notă de trecere. Suntem acolo, ne luptăm la o notă de trecere. Din păcate, nu a existat o preocupare serioasă pentru dezvoltarea județului. Nu a existat o preocupare pentru atragerea de investitori. Noi nu avem un parc agricol precum cel din județul Ialomița. Este inadmisibil ca un județ de nivelul nostru, oraș port, cu centru universitar, cu turiști în vârf de sezon, cu șantiere navale, cu platforme petroliere, cu câmp de eoliene, cu centrală nucleară, cu baze militare, cu aeroport, să ne comparăm cu județe mult mai mici decât noi”, a spus candidatul la Senat de la Pro România.

Partea de dezvoltare economică este 0

Întrebat dacă fosta administrație a făcut treabă, Filipescu a răspuns: ”Eu nu pot să vă zic ce au făcut ei. Eu pot să vă zic că nu și-au făcut treaba. Lucrurile sunt foarte clare, partea de dezvoltare economică este 0, atrageri de investitori 0, dezvoltarea de spații verzi nu a existat. Nu s-au creat atracții”.

Mai multe detalii despre situația fermierilor, despre proiecte, despre mesajul transmis alegătorilor, dar și alte subiecte de interes, puteți urmări în materialul video de mai jos:

Video:

CMF 11200008

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367