REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Răzvan Filipescu: Situația actuală demonstrează ipocrizia

Răzvan Filipescu: Situația actuală demonstrează ipocrizia

Replica API 24 noiembrie 2020 | 10:57 1089

Candidatul la Senat din partea PRO România, Răzvan Filipescu, spune că decizia de a carantina localitățile una după alta și de la o zi la alta creează panică și haos în lipsa unor măsuri concrete de relansare economică și de sprijin a populației.

"Mai mult de jumătate din populația județului este carantinată, iar noi ar trebui să înțelegem că situația e sub control? Orban iși bate joc de noi!"

Acesta mai arată că nu se explică ce anume va reduce numărul îmbolnăvirilor, din moment ce singura soluție, după ce se depășește rata de contaminări de 3 la mie, este închiderea localităților și acordarea de amenzi, fără testare în masă, fără alte măsuri concrete.

"De data aceasta, închiderea economiei este mascată de aceste carantinări decise haotic, dar cei de la guvernare nu vin cu soluții pentru afacerile care nu mai pot funcționa în comerț, turism, transporturi și toate celelalte domenii afectate. Nimeni nu știe ce să facă, ce va fi în viitor, dacă se vor prelungi măsurile, așa cum se întâmplă la Ovidiu, unde s-a prelungit cu încă două săptămâni carantina, fiind clar că nu se poate reveni la sub 3 la mie nici în următoarele două săptămâni. Poate nici într-o lună. Totul e o manipulare prin care Orban vrea să facă alegeri, cu prețul vieții românilor, pentru a-și asigura guvernarea, ca apoi să ne închidă. Semnalele sunt clare că va urma o închidere totală, dar, în mod ipocrit, PNL și USR ne spun că totul merge în direcția bună", spune Răzvan Filipescu.

"Deciziile de carantinare, luate pe genunchi, fără nicio logică, au făcut și fac ravagii. Oamenii nu știu ce să facă și mulți se panichează. Nimeni nu mai înțelege nimic, cum să facă cu locul de muncă, cu copiii, cu școala, iar criteriile pe baza cărora se iau aceste decizii nu sunt aceleași în toată țara. Cu toții simțim nevoia unor clarificări, pentru a știi ce facem pe viitor, cum ne păstrăm angajații, cum ne educăm copii, și cum vom avea acces la sistemul de sănătate. Uitându-ne la ce se întâmplă în spitale, este clar că lucrurile nu funcționează și că guvernanții ne mint doar pentru a mai slava niște voturi. Nu-i interesează de oameni, doar de guvernul lor", mai spune Răzvan Filipescu.

CMF 11200008

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614