REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Răzvan Filipescu VREA să MODERNIZEZE târgurile şi oboarele! VIDEO

Răzvan Filipescu VREA să MODERNIZEZE târgurile şi oboarele! VIDEO

Replica API 19 septembrie 2020 | 21:05 1464

O conferinţă de presă a fost organizată de Pro România Constanţa vineri, 18 septembrie, pentru a-şi prezenta sursele de finanţare ce vor fi utilizate pentru realizarea tuturor proiectelor prezentate de-a lungul campaniei electorale. În principal, banii vor veni din fonduri europene, dar la implementarea proiectelor va contribui şi administraţia publică locală.

La conferinţă au participat, ca de obicei, Mircea Dobre, candidat la funcţia de primar al municipiului Constanţa şi Răzvan Filipescu, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Aceştia au declarat că proietele ce vor fi realizate în judeţ pot fi finanţate prin Axa prioritară 3 care vizează oraşele prietenoase cu mediul şi Axa prioritară 4 care are în vedere crearea unor regiuni mai accesibile.

52 de milioane de euro vor fi destinaţi spaţiilor verzi

În ceea ce priveşte amenajarea unui oraş prietenos cu mediul, echipa Pro România intenţionează să investească peste 52 de milioane de euro în amenajarea spaţiilor civice, astfel încât cetăţenii să aibă locuri unde să se relaxeze, iar copiii să beneficieze de locuri de joacă. De asemenea, şi în localităţile din judeţ se doreşte amenajarea unor zone de agrement, finanţate din bugetul Consiliului Judeţean. Legat de dezvoltarea satelor din judeţul Constanţa, mai exact a satelor pescăreşti care reprezintă o sursă alternativă de dezvoltare a comunităţilor locale, Răzvan Filipescu a declarat că vor fi accesate fonduri în perioada următoare. “Pentru acest proiect nu s-a făcut niciun demers. Un alt proiect pe care dorim să-l implementăm este cel al amenajării tărgurilor şi oboarelor. Considerăm că trebuie să fie modernizate. Eu nu ştiu dacă contracandidaţii mei s-au simţit în siguranţă şi dacă au fost multumiţi de aspect şi de modul de desfăşurare a activităţii, atunci când au fost la aceste târguri. Nu se respectă normele sanitare, iar produsele sunt amestecate, se vând pe stradă”, a declarat Răzvan Filipescu.

Peste 5.000 de noi locuri de parcare vor fi amenajate

Pentru a realiza o regiune mai accesibilă, echipa Pro România va investi şi în infrastructură. Peste 35 de milioane de euro vor fi distribuiţi către realizarea bretelei ce leagă bulevardul Aurel Vlaicu de zona Eden şi pentru lărgirea la 4 benzi a străzii Ştefăniţă Vodă. Cât despre reorganizarea transportului public din Constanţa şi pentru amenajarea nodului intermodal de la Gară, echipa Pro România a declarat că 20 de milioane de euro vor fi alocaţi acestui proiect. În plus, administraţia locală va investi 28 de milioane de euro pentru amenajarea a peste 5 mii de noi locuri de parcare.

Printre proiectele pe care echipa Pro România doreşte să le implementeze în Constanţa, dacă va câştiga alegerile, se numără şi construirea de baze sportive şi amenajarea unor staţii de autobuz care prevăd o zonă de siguranţă pentru călători. “Din vizitele pe teren din ultimii 2 ani de zile, ne-a atras atenţia lipsa bazelor sportive şi ne dorim să dezvoltăm astfel de obiective în zonele în care nu există terenuri sportive. Valoarea unui astfel de contract ajunge la 120 de mii euro. Despre staţiile de autobuz care prevăd acea zonă de siguranţă care să protejeze călătorii de riscurile la care sunt expuşi, vă putem spune că 12 mii euro este valoarea unei staţii”, a mai explicat Filipescu. Acesta a oferit asigurări că echipa Pro România se va implica activ în realizarea acestor proiecte.

VIDEO:

Cod mandatar financiar: 21200010

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920