rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Răzvan Lucescu e categoric: „Poate-n România mă întorc, dar niciodată la națională!”

Răzvan Lucescu, 50 de ani, a povestit ce impact are succesul uriaș de la PAOK Salonic asupra lui ca om, ca antrenor și cum vede țara natală și viitorul personal.

Răzvan este Lucescu care acum e pe culmile gloriei în familie! Mircea Lucescu, alături de soția sa Neli, își joacă rolul de străbunic și-l plimbă pe Lucio, un an și 5 luni, cu căruciorul sau îl dezmiardă. Cu toate că se vede, clar!, Il Luce resimte lipsa fotbalului. Nu vrea să fie fotografiat la Salonic, doar dacă vrei o poză de colecție personală, dar și atunci e atent la cum pică lumina, cum se vede cadrul. Asta înainte de a aranja niște scaune la o masă, perfecționist, cu toată că terasa era aproape goală.

Răzvan speră să se mai bucure câteva ore, poate zile, de ceva timp de calitate alături de soția sa, Ana, pe care o vede din an în Paști și care, oricum, în ciuda vârstei și a look-ului, este bunică și are un rol important în educația nepoțelului venit într-o scurtă vacanță. Ana este esențială pentru "General", așa cum îl alintă grecii pe Răzvan - evită să iasă în lumina reflectoarelor, Lucescu este foarte, foarte atent la viața privată -, dar a jucat un rol uriaș în susținerea bărbatului ei, proaspăt campion cu PAOK Salonic în Grecia.

- Domnule Lucescu, titlul cu PAOK...

- Au fost și "sfertul", și Cupele României... Voi aveți job-ul vostru, le vedeți într-un fel. La mine contează secvențele, experiențele. Poate tata ți-ar răspunde altfel. Adică: iau o decizie, am plecat pe ea, nu mă mai gândesc să mai stau s-o disec. Nu pot să-ți compar, te rog! Eu am plecat de la Rapid atunci după o superperformanță europeană și după două Cupe ale României luate consecutiv și m-am dus la o echipă ce terminase pe locul 11 în liga a doua. De la posibilitatea de a merge undeva foarte bine m-am dus la Xanthi, care era atunci pe loc retrogradabil și tocmai jucase în play-out pentru a rămâne în prima ligă. Și le-am ridicat pe toate, da?

- Vă considerați extravagant sau cum ar trebui să vă interpreteze lumea fotbalului?

- Nu, nu, sunt eu și atât. De ce trebuie să fiu interpretat? Toate situațiile astea m-au ajutat. Eu nu sunt disperat să fiu sclavul fotbalului! Și acum dacă e, pot spune "gata" fotbalului și plec cu soția mea să ne trăim viața, că și așa am fost puțin împreună și ne-am bucurat prea puțin unul de altul. Hai că sar de la una la alta, dar poate peste 10-15 ani nu voi mai fi antrenor.

"Eu nu caut aprecierea oamenilor, sunt natural și atât"

- Credeți că acum sunteți mai apreciat de către români, după titlul luat în Grecia?

- Nici asta nu are nicio importanță pentru mine. Am simțit o susținere imensă în această perioadă că așa e la succes, lumea ține aproape de tine! Eu nu sunt genul care să caute aprecierea oamenilor. Vezi, ți-am mai povestit, de aceea și iubesc animăluțele mele din București și din Grecia. A devenit pasiunea mea. Înțeleg spiritul oamenilor, că fiecare e într-un fel, le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, dar știu că asta se întâmplă când ești sus, învingător. Și atunci... Serios, nu e extravaganță, să-mi termin treaba bine și-am plecat, nu stau în petreceri, balamuc. Adică am plăcere după o experiență, apoi trec la alta.

- Nu vă vedeți antrenând, precum Mircea Lucescu, și după 70 de ani?

- Pfff, nu poți să știi. Văd eu viitorul sau tu? Am trăiri de moment, așa sunt eu conceput. Așa, și la echipă, unii spun că sunt prea bun, alții că sunt prea rău. Așa sunt eu, natural, cu absolut toată lumea, cu femeia de la bucătărie, cu cel care îngrijește terenul, mă cobor la nivelul lor sau îi ridic pe ei. Și toți se simt respectați. Eu acord respect muncii și tuturor. Îmi place să știu tot ce se întâmplă, dar știu să ascult sfatul oricui în domeniul în care el este. De aceea atmosfera e plăcută cu Răzvan Lucescu antrenor. Ăsta e felul meu.

"Poate că aș fugi pe o insulă pustie, dar mi-ar lipsi adrenalina fotbalului"

- V-ar prinde o viață mai liniștită?

- Vorbeam cu team managerul meu de la PAOK, Pantelis, care a fost jucător și la PAOK, și la Panathinaikos, internațional grec, un băiat senzațional și de o loialitate extraordinară. Ai văzut că stăteam împreună în bus-ul deschis, la sărbătoare, și lumea trepida lângă noi. Mi-a zis: "Și eu gândesc ca tine, Răzvan, și eu aș pleca pe o insulă pustie, dar dintre noi doi, tu nu ai putea s-o faci în final! Tu ai nevoie de adrenalina asta". Asta-mi spunea. N-am știut ce să-i răspund. Poate că așa zic și gândesc, că aș vrea o viață ușurată, relaxată, dar mi-ar lipsi adrenalina fotbalului, care este incredibilă și te împinge către situații pe care un om normal nu le poate înțelege.

- Când luați în calcul să reveniți în fotbalul românesc?

- Nu știu ce-mi oferă viața. Acum nu poate fi vorba, cel puțin un an cât mai am cu PAOK. Nu știu dacă mă întorc peste un an, doi, zece.

- Dar ca selecționer, poate o revanșă?

- Pentru echipa națională, subiectul este închis total. Niciodată! Și știi că eu de obicei nu sunt categoric, dar îți zic "niciodată". Nu vorbesc doar de echipa națională a României, ci în general orice selecționată (pe fundal se aude vocea lui Mircea Lucescu, culmea!, povestind prietenilor că Răzvan a început să aibă părul grizonant de la ultimii ani din fotbal). Nu e plăcerea mea să fiu selecționer, nu pot transmite eu tot ce am. Depinzi de prea multe conjuncturi. Mai ales în România! N-ai multe variante. Ori nu joacă unde sunt la cluburile lor, ori se accidentează. Mă uitam și la taică-meu, în Turcia, a suferit enorm. El, care e obișnuit să-i educe pe teren! Așa sunt și eu, lucrez la detalii, în profunzime, la mentalitatea și seriozitatea puternică a grupului. Nu pe stilul dictatorial, ci pe mentalitate.

Antrenor sau bunic?

- Dar visați să vă întoarceți la Rapid București să luați campionatul în România? Prietenul dumneavoastră, Dani Coman, așa spera sau spunea că ar vrea.

- Dani e un sufletist, un om fantastic, are un echilibru incredibil. Mi-ar plăcea să lucrez cu el! Acum, unde, cum, vedem. Rapid face parte din viața mea, cu trăiri incredibile, dar la momentul acesta... M-aș putea întoarce oriunde în țară când va sosi clipa. Sau poate nu va veni niciodată clipa să mă întorc în România.

- Copil fiind, țineați cu Dinamo, mai ales că Mircea Lucescu a făcut istorie acolo. Își va reveni acest club, se va bate la anul la titlu, așa cum se promite?

- Mircea Rednic are o experiență uriașă, are mentalitatea victoriilor, are atuuri să reușească la Dinamo. Totul e să fie susținut de un management puternic. Fără așa ceva, oricât de bun ar fi tehnicianul, nu poate reuși! Sunt mulți antrenori foarte buni care nu au șansa să aibă succes din cauza lipsei unui management puternic.

- Ce e mai greu: să fii un antrenor foarte bun sau un bunic exemplar?

- Hai că m-ai făcut să râd! Asta cu bunicul e incredibil de greu. (către Lucio, care stă cu restul familiei) Da, iubitule, de tine vorbesc. Și mai e și Zoe, nepoțica, născută Crăciunul trecut. Cel puțin perioada asta, până la 2 ani, este cumplită. Fac kilometri întregi prin casă, cu cei mici, cu toate că-i văd foarte rar. Eu sunt la Salonic, nepotul e în Africa de Sud, îl văd doar în scurte vacanțe, cea mică e la București. Poate că în vreo doi ani să-mi intru cu adevărat în rolul de bunic. Te "distruge" dacă vrei să fii perfect. Am simțul datoriei și de aceea intru profund în orice. Dacă trebuie să stau cu fiecare dintre nepoți o oră, atunci chiar stau, sunt dedicat! Sunt focusat doar pe ei. Nu vin și mă ocup superficial.

"Să alerg în Cișmigiu, să ies cu Ana la o cină romantică"

- Cum visați să vă relaxați după un sezon încărcat și în care puteți face eventul în Grecia?

- Simplu, la casa mea, cu soția mea, să alerg dimineața în Cișmigiu, să merg cu Ana la o cină romantică... Vreau o viață liniștită, tihnită.

- La Salonic nu vă puteți relaxa?

- Nu, nu te lasă meseria. N-am timp să ies pe stradă. E un flux continuu de meciuri. Știi că-mi place să alerg pe faleză aici, nu cred că am reușit de două sau de trei ori în 2019. Ce reușesc să respect e o chestie a noastră, cu Iorgos, Dimitris și Pantelis, ai mei, să ieșim la masă cu două zile înainte de meci. Avem un loc anume, de un an și jumătate, ieșim la acel restaurant mereu, cu strictețe.

34 de ani au trecut de la precedentul titlu câștigat de PAOK Salonic, clubul având alte două titluri de campioană în palmares. Plus alte 6 Cupe ale Greciei, una fiind câștigată de Răzvan în 2018

"La PAOK s-a câștigat prin faptul că avem mare încredere unii în alții, de aceea s-a ajuns la situația ca din noiembrie 2017 în prezent să avem o singură înfrângere în campionat. Nu poți să le pui pe cele de la "masa verde" în calcul! Nu va trece niciodată frustrarea de anul trecut"

"Salonicul trăiește aceste clipe fantastice datorită lui Ivan Savvidis, este artizanul acestei creșteri și al faptului că PAOK e puternică. Nicăieri în Grecia nu se găsește o pasiune, o obsesie pentru un club precum la PAOK"

"Am doi prieteni aici, Iorgos și Dimitris, care m-au adus în Grecia și s-au ocupat de mine, au suferit și au trăit lângă mine, mai intens decât am trăit eu lângă mine, dar tot eu stau cu stresul ca totul să fie la linie, perfect"

"Mi-e dor de animăluțele mele, răspândite în România și în Grecia, pentru ele mi-aș dori să am meseria de doctor veterinar!"

Lucescu JR. la naționala României

Selecționer în perioada 29 aprilie 2009 - 4 iunie 2011

21 de meciuri, 7 victorii, 7 remize, 7 eșecuri

Răzvan Lucescu și performanțele lui:

Campion cu PAOK (2019) și-n cursa pentru finala Cupei, Cupa Greciei în 2018 cu alb-negrii

Finala Cupei Greciei cu Xanthi (2015)

Qatar Stars Cup cu El Jaish (2013)

Sfert de finală a Cupei UEFA cu Rapid (2006) și două Cupe ale României (2006, 2007) cu giuleștenii

Campion al României cu Rapid (2003), el din postura de vicepreședinte, cu Mircea Rednic antrenor.

sursa: gsp.ro

miercuri, 24 aprilie 2019583
Comentarii

01Nu te vrem(25 apr 01:53)
Razvanele, cand nationala de fotbal avea un meci amical in Chile, tu ai plecat, nevrand sa parcurgi atata distanta cu avionul. Acel meci amical din Chile, conta totusi pentru ramanarea in grupa a 2-a valorica mondiala. AM pierdut meciul cu Chile, si am cazut in grupa a 3-a valorica, de unde ne este mult mai greu sa ne calificam. Asadar, iti multumim si tie ca acum ne este mult mai greu sa ne calificam. Razvanele, nas stramb, stai departe, nu vrem prefacuti ca tine. Nu am uitat ca ai luat si apararea sefului tau cand a intrat inarmat pe teren.
02Mircea(24 apr 20:28)
stai acolo , nimeni nu te cheama ,eventual pleci in India
mai mult...SPSportRT
19 noi 00:00SportCosmin Contra a fost DEMIS de la naționala de fotbal

După meciul pierdut cu 0-5 de România în Spania, Cosmin Contra a confirmat la interviurile de la zona mixtă că nu...591

19 noi 00:00SportMichel Platini, despre sistemul VAR: ”E un rahat!”408
19 noi 00:00SportDănuț Lupu, necruțător cu Ianis Hagi: „Dacă nu joci acum, când joci?”553
19 noi 00:00SportMihaela Buzărnescu a dat în judecată WTA! De unde a plecat scandalul: „Nu vreau să facem valuri”

Mihaela Buzărnescu (31 de ani, locul 110 WTA) a dat în judecată Asociația de Tenis Feminin (WTA) și cere...502

19 noi 00:00SportLudovic Orban: În 2014 ne-am angajat să organizăm EURO-2020, dar în 4 ani nu s-a făcut aproape nimic200
19 noi 00:00SportClasamentul WTA - Salt de 14 locuri pentru Ana Bogdan181
19 noi 00:00Sport”O finală magnifică”, a spus Tsitsipas după victoria de la Turneul Campionilor

Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas a obţinut duminică cel mai important succes din cariera sa, impunându-se în...191

18 noi 02:00SportRezultate în Liga a II-a: Turris – Universitatea Cluj, scor 1-1; Metaloglobus – UTA 1-1505
18 noi 02:00SportPortugalia s-a calificat la Campionatul European559
18 noi 00:00SportIon Țiriac și Simona Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Ion Țiriac a dezvăluit două dialoguri deloc prietenoase avute în ultima vreme cu Simona Halep (4 WTA, 28 de ani)....1056

18 noi 00:00SportHagi l-a ghicit: Contra face jocurile Anamariei Prodan1693
18 noi 00:00SportOlympiakos Pireu ameninţă cu retragerea din campionatul Greciei, pe care îl consideră "aranjat"425
Vremea
16.9°16.9° - 18.2° marţi, 19 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 71%
Vânt: 4.04 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/4961115173349
5/402819293839
joker12252838414
Horoscop
mai mult...Replica
19 noi 12:07ReplicaAcțiune de amploare în centrul Constanței: o familie numeroasă a fost evacuată dintr-un imobil de pe strada Mercur

O familie din Constanța a rămas fără acoperiș deasupra capului, în prag de iarnă. Aceasta a rămas fără casă,...349

19 noi 11:47ReplicaTRAGEDIE! BEBELUȘ GĂSIT MORT, la TOPRAISAR!

Nenorocirea s-a petrecut în dimineața de marți, 19 noiembrie, când mama s-a dus la copil. Era în jur de ora 8.00,...293

19 noi 00:00ReplicaBloc cu 8 etaje în Mamaia, pe locul unei parcări!

Stațiunea Mamaia s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani. S-a construit mult și încă se investește în cea mai...1719

19 noi 00:00ReplicaCentru pentru persoane fără adăpost la Constanţa: cine ia 100.000 de euro să le construiască

Primăria Constanța va cheltui peste 100.000 de euro pentru amenajarea unui centru pentru persoanele fără adăpost,...760

Local
19 noi 11:31LocalPoliţist local din Cobadin, bătut cu un lanţ. Agresorul, condamnat

În urmă cu câteva luni, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, un polițist local din Cobadin...772

19 noi 03:13LocalEveniment cultural religios organizat de Muftiatul Cultului Musulman, „Săptămâna Nașterii Profetului Muhammed“. VIDEO

Muftiatul Cultului Musulman din România în colaborare Ataşatul pentru Servicii Religioase și Consulatul General al...615

19 noi 03:12LocalVârstnică accidentată cu mașina de un șofer care efectua manevra de mers cu spatele

Un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Tulcea, la data de 18 noiembrie, în timp ce conducea o autoutilitară pe...431

19 noi 03:01LocalATENȚIE! Poliţia Română a declanșat acţiunea 'Foc de artificii'

Și în acest an sunt continuate activitățile la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi...336

19 noi 02:58LocalRAZII în Constanța: mașini controlate și persoane conduse la Secția 2 Poliție!

Polițiști din cadrul Secției 2, la data de 16 noiembrie a.c., în intervalul orar 22.00 - 06.00, au desfășurat o...1386

19 noi 03:10LocalPolițiștii constănțeni, controale în trafic: mai mulți șoferi au rămas pietoni!

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia, la data de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 01.10, au depistat un...1761

19 noi 03:11LocalSurprize plăcute pentru seniorii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța!

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a transformat căminul pentru...356

19 noi 03:10LocalSCANDALURI la Constanța: femei AGRESATE și date afară din casă de către soți și copii!

Polițiști din cadrul Secției 5, la data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 21.30, au fost sesizați de către o...476

19 noi 03:08LocalAccident rutier în Constanța: un pieton a fost rănit!

Un accident rutier a avut loc în dimineața zilei de luni,18 noiembrie a.c., în Constanța, mai exact la trecerea de...597

18 noi 00:00LocalUrmează alegerile! Verificaţi-vă valabilitatea cărţii de identitate!

Dreptul de vot se exercită în baza unui act de identitate valabil, emis de statul român. În acest context, Direcţia...466

Politică
19 noi 00:00PoliticăOrban: La Congresul PPE susţinem candidatura lui Tusk la funcţia de preşedinte şi a lui Mureşan la cea de vicepreşedinte

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii îi susţin la Congresul Partidului Popular...131

19 noi 00:00PoliticăPNL a sesizat BEC cu privire la distriburea de către PSD a unor broşuri cu informaţii 'false'

PNL a sesizat Biroul Electoral Central cu privire la distribuirea de către PSD a unor broşuri, pe motiv că acestea...163

19 noi 00:00PoliticăOrban: Prezenţa la vot va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform analizelor PNL

Prezenţa la vot în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform...126

19 noi 00:00PoliticăIohannis, despre renunţarea la imunitate: Când ajungem la schimbarea Constituţiei, voi relua această temă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Ploieşti, că imunitatea preşedintelui este prevăzută în...130

19 noi 03:13PoliticăIohannis, întrebat ce se va întâmpla dacă vine Dăncilă la dezbatere: Nu va fi primită

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Viorica Dăncilă nu va fi primită la dezbaterea organizată marţi, de...620

19 noi 03:14PoliticăMAE a finalizat expedierea materialelor pentru votul în străinătate la turul al doilea

Ministerul Afacerilor Externe a finalizat luni expedierea către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale...234

19 noi 03:12PoliticăOrban, despre dezbateri: Nu ne convoacă pe noi PSD, nu ne stabileşte nouă programul PSD

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni, cu privire la invitaţiile la dezbateri lansate de foşti...432

19 noi 03:09PoliticăContinuă lucrările de modernizare a bulevardului Tomis!

Confort Urban SRL a demarat luni procesul de reabilitare a trotuarelor pe bulevardul Tomis, tronsonul delimitat de...730

19 noi 03:12PoliticăOrban - vizită la stadioanele pentru EURO-2020: Guvernul va urmări ca antreprenorii să aibă tot ce au nevoie ca să finalizeze lucrările

Guvernul va urmări ca antreprenorii care efectuează lucrările de construcţie sau modernizare la stadioanele Steaua,...286

19 noi 03:09PoliticăMembrii birourilor electorale ale secțiilor de votare din Constanța își vor primi indemnizațiile la sfârșitul acestei săptămâni

Primăria Municipiului Constanța informează că, miercuri, joi și vineri, va efectua plata indemnizațiilor membrilor...752

Monden
19 noi 00:00MondenAlex Bodi și Bianca Drăgușanu vor divorța la începutul lunii decembrie. „Va fi definitiv, indiferent de alte discuții”

Alex Bodi și Bianca Drăgușanu nu mai pot forma un cuplu. Se pare că cei doi au ajuns la această concluzie, în...244

19 noi 00:00MondenȘtefan Bănică Jr. a vorbit despre relația cu fiica lui, Violeta. „Nu înseamnă că nu sunt un tată bun”

Ștefan Bănică Jr. a dezvăluit recent, cât de importantă este relația cu cei doi copii pe care îi are din...337

19 noi 00:00MondenLa nici 21 de ani, Nicole Cherry face tratamente pentru celulită

În mod normal, Nicole Cherry, care pe 5 decembrie va împlini 21 de ani, nu ar trebui să se gândească la celulită....212

19 noi 18:08MondenDiana Dumitrescu a slăbit 12 kg în două luni! A renunțat la obiceiul de a mânca seara și face sport

Diana Dumitrescu a devenit mamă, pentru prima oară, în septembrie, când l-a adus pe lume pe Carol Anton. Kilogramele...280

19 noi 00:00MondenCezar Dometi concurează la America’s Got Talent pentru un milion de dolari

Simpaticul solist care a făcut furori la „Vocea României” (PRO TV) şi a trecut şi pe la „X Factor” (Antena...184

19 noi 00:00MondenLara Fabian și-a amânat concertele din Craiova şi Bucureşti. Când au fost reprogramate

Concertele Larei Fabian din Craiova şi Bucureşti au fost amânate din cauza unei boli cu care artista a fost...185

19 noi 00:00MondenMacaulay Culkin face reclamă la ciorapi

Devenit celebru datorită rolului din cea mai frumoasă comedie de Crăciun din istorie, „Singur acasă”, Macaulay...224

19 noi 00:00MondenSir Elton John a dezvăluit că a învăţat să meargă din nou după ce a fost la un pas de moarte

Muzicianul britanic Elton John a dezvăluit că a fost speriat la gândul că nu va supravieţui pentru a-şi vedea...193

19 noi 00:00Monden'Joker', primul film de categorie 'R' care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

Lungmetrajul "Joker", dedicat unui personaj inspirat din universul benzilor desenate, a depăşit weekendul trecut...182

19 noi 00:00MondenMarilyn Manson îl va însoţi pe Ozzy Osbourne în turneul acestuia din America de Nord

Marilyn Manson i se va alătura lui Ozzy Osbourne în turneul cântăreţului britanic din America de Nord de anul...162

Mapamond
19 noi 00:00MapamondUE: Escaladarea violenţelor în Hong Kong este inacceptabilă

Comisia Europeană a avertizat luni că violenţa ca răspuns la escaladarea protestelor din Hong Kong este...161

19 noi 00:00MapamondPremierul Republicii Moldova îşi anunţă vizita la Moscova

Noul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, a anunţat luni că va efectua în cursul acestei săptămâni o...175

19 noi 00:00MapamondÎnaintea summitului de la Paris, Moscova anunţă returnarea a trei nave militare ucrainene, sechestrate acum un an în Marea Neagră

Moscova a predat luni Ucrainei cele trei nave de război pe care le capturase anul trecut în urma unui incident naval...156

19 noi 00:00MapamondSpania: Liderul separatist Quim Torra, judecat pentru nesupunere

Procesul în care liderul regional separatist catalan Quim Torra este inculpat pentru nesupunere, după ce a refuzat să...158

19 noi 00:00MapamondRegatul Unit: Conservatorii au un avans de 14 puncte procentuale faţă de laburişti

Conservatorii premierului britanic Boris Johnson au un avans de 14 puncte procentuale faţă de opoziţia laburistă în...161

19 noi 00:00MapamondConvorbire telefonică între premierul bulgar şi secretarul general al NATO, în perspectiva summitului Alianţei de la Londra

Premierul bulgar Boiko Borisov şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au avut o convorbire telefonică, în...154

19 noi 00:00MapamondPapa a luat prânzul alături de 1.500 de persoane nevoiaşe

Papa Francisc a găzduit 1.500 de persoane fără adăpost şi nevoiaşe la masa de prânz de duminică, în contextul...171

19 noi 00:00MapamondUn pod construit cu aproape un secol în urmă şi renovat s-a prăbuşit în sudul Franţei: cel puţin un mort

Cadavrul unui adolescent de 15 ani a fost recuperat din râul Tarn din sudul Franţei după ce un pod s-a prăbuşit în...188

19 noi 00:00MapamondSUA: Patru morţi şi şase răniţi într-un atac armat în California, anunţă poliţia

Patru bărbaţi tineri au fost ucişi şi alte şase persoane au fost rănite duminică seară într-un "atac armat în...160

19 noi 00:00MapamondFranţa: Justiţia a identificat 250 de potenţiale victime ale unui fost chirurg acuzat de pedofilie

Justiţia franceză a identificat 250 de potenţiale victime ale unui chirurg pensionar, acuzat de violuri şi agresiuni...166

Sănătate
18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...555

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...703

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1539

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...732

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...1037

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5229

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...952

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1069

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1317

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9646