rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Răzvan Lucescu e categoric: „Poate-n România mă întorc, dar niciodată la națională!”

Răzvan Lucescu, 50 de ani, a povestit ce impact are succesul uriaș de la PAOK Salonic asupra lui ca om, ca antrenor și cum vede țara natală și viitorul personal.

Răzvan este Lucescu care acum e pe culmile gloriei în familie! Mircea Lucescu, alături de soția sa Neli, își joacă rolul de străbunic și-l plimbă pe Lucio, un an și 5 luni, cu căruciorul sau îl dezmiardă. Cu toate că se vede, clar!, Il Luce resimte lipsa fotbalului. Nu vrea să fie fotografiat la Salonic, doar dacă vrei o poză de colecție personală, dar și atunci e atent la cum pică lumina, cum se vede cadrul. Asta înainte de a aranja niște scaune la o masă, perfecționist, cu toată că terasa era aproape goală.

Răzvan speră să se mai bucure câteva ore, poate zile, de ceva timp de calitate alături de soția sa, Ana, pe care o vede din an în Paști și care, oricum, în ciuda vârstei și a look-ului, este bunică și are un rol important în educația nepoțelului venit într-o scurtă vacanță. Ana este esențială pentru "General", așa cum îl alintă grecii pe Răzvan - evită să iasă în lumina reflectoarelor, Lucescu este foarte, foarte atent la viața privată -, dar a jucat un rol uriaș în susținerea bărbatului ei, proaspăt campion cu PAOK Salonic în Grecia.

- Domnule Lucescu, titlul cu PAOK...

- Au fost și "sfertul", și Cupele României... Voi aveți job-ul vostru, le vedeți într-un fel. La mine contează secvențele, experiențele. Poate tata ți-ar răspunde altfel. Adică: iau o decizie, am plecat pe ea, nu mă mai gândesc să mai stau s-o disec. Nu pot să-ți compar, te rog! Eu am plecat de la Rapid atunci după o superperformanță europeană și după două Cupe ale României luate consecutiv și m-am dus la o echipă ce terminase pe locul 11 în liga a doua. De la posibilitatea de a merge undeva foarte bine m-am dus la Xanthi, care era atunci pe loc retrogradabil și tocmai jucase în play-out pentru a rămâne în prima ligă. Și le-am ridicat pe toate, da?

- Vă considerați extravagant sau cum ar trebui să vă interpreteze lumea fotbalului?

- Nu, nu, sunt eu și atât. De ce trebuie să fiu interpretat? Toate situațiile astea m-au ajutat. Eu nu sunt disperat să fiu sclavul fotbalului! Și acum dacă e, pot spune "gata" fotbalului și plec cu soția mea să ne trăim viața, că și așa am fost puțin împreună și ne-am bucurat prea puțin unul de altul. Hai că sar de la una la alta, dar poate peste 10-15 ani nu voi mai fi antrenor.

"Eu nu caut aprecierea oamenilor, sunt natural și atât"

- Credeți că acum sunteți mai apreciat de către români, după titlul luat în Grecia?

- Nici asta nu are nicio importanță pentru mine. Am simțit o susținere imensă în această perioadă că așa e la succes, lumea ține aproape de tine! Eu nu sunt genul care să caute aprecierea oamenilor. Vezi, ți-am mai povestit, de aceea și iubesc animăluțele mele din București și din Grecia. A devenit pasiunea mea. Înțeleg spiritul oamenilor, că fiecare e într-un fel, le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, dar știu că asta se întâmplă când ești sus, învingător. Și atunci... Serios, nu e extravaganță, să-mi termin treaba bine și-am plecat, nu stau în petreceri, balamuc. Adică am plăcere după o experiență, apoi trec la alta.

- Nu vă vedeți antrenând, precum Mircea Lucescu, și după 70 de ani?

- Pfff, nu poți să știi. Văd eu viitorul sau tu? Am trăiri de moment, așa sunt eu conceput. Așa, și la echipă, unii spun că sunt prea bun, alții că sunt prea rău. Așa sunt eu, natural, cu absolut toată lumea, cu femeia de la bucătărie, cu cel care îngrijește terenul, mă cobor la nivelul lor sau îi ridic pe ei. Și toți se simt respectați. Eu acord respect muncii și tuturor. Îmi place să știu tot ce se întâmplă, dar știu să ascult sfatul oricui în domeniul în care el este. De aceea atmosfera e plăcută cu Răzvan Lucescu antrenor. Ăsta e felul meu.

"Poate că aș fugi pe o insulă pustie, dar mi-ar lipsi adrenalina fotbalului"

- V-ar prinde o viață mai liniștită?

- Vorbeam cu team managerul meu de la PAOK, Pantelis, care a fost jucător și la PAOK, și la Panathinaikos, internațional grec, un băiat senzațional și de o loialitate extraordinară. Ai văzut că stăteam împreună în bus-ul deschis, la sărbătoare, și lumea trepida lângă noi. Mi-a zis: "Și eu gândesc ca tine, Răzvan, și eu aș pleca pe o insulă pustie, dar dintre noi doi, tu nu ai putea s-o faci în final! Tu ai nevoie de adrenalina asta". Asta-mi spunea. N-am știut ce să-i răspund. Poate că așa zic și gândesc, că aș vrea o viață ușurată, relaxată, dar mi-ar lipsi adrenalina fotbalului, care este incredibilă și te împinge către situații pe care un om normal nu le poate înțelege.

- Când luați în calcul să reveniți în fotbalul românesc?

- Nu știu ce-mi oferă viața. Acum nu poate fi vorba, cel puțin un an cât mai am cu PAOK. Nu știu dacă mă întorc peste un an, doi, zece.

- Dar ca selecționer, poate o revanșă?

- Pentru echipa națională, subiectul este închis total. Niciodată! Și știi că eu de obicei nu sunt categoric, dar îți zic "niciodată". Nu vorbesc doar de echipa națională a României, ci în general orice selecționată (pe fundal se aude vocea lui Mircea Lucescu, culmea!, povestind prietenilor că Răzvan a început să aibă părul grizonant de la ultimii ani din fotbal). Nu e plăcerea mea să fiu selecționer, nu pot transmite eu tot ce am. Depinzi de prea multe conjuncturi. Mai ales în România! N-ai multe variante. Ori nu joacă unde sunt la cluburile lor, ori se accidentează. Mă uitam și la taică-meu, în Turcia, a suferit enorm. El, care e obișnuit să-i educe pe teren! Așa sunt și eu, lucrez la detalii, în profunzime, la mentalitatea și seriozitatea puternică a grupului. Nu pe stilul dictatorial, ci pe mentalitate.

Antrenor sau bunic?

- Dar visați să vă întoarceți la Rapid București să luați campionatul în România? Prietenul dumneavoastră, Dani Coman, așa spera sau spunea că ar vrea.

- Dani e un sufletist, un om fantastic, are un echilibru incredibil. Mi-ar plăcea să lucrez cu el! Acum, unde, cum, vedem. Rapid face parte din viața mea, cu trăiri incredibile, dar la momentul acesta... M-aș putea întoarce oriunde în țară când va sosi clipa. Sau poate nu va veni niciodată clipa să mă întorc în România.

- Copil fiind, țineați cu Dinamo, mai ales că Mircea Lucescu a făcut istorie acolo. Își va reveni acest club, se va bate la anul la titlu, așa cum se promite?

- Mircea Rednic are o experiență uriașă, are mentalitatea victoriilor, are atuuri să reușească la Dinamo. Totul e să fie susținut de un management puternic. Fără așa ceva, oricât de bun ar fi tehnicianul, nu poate reuși! Sunt mulți antrenori foarte buni care nu au șansa să aibă succes din cauza lipsei unui management puternic.

- Ce e mai greu: să fii un antrenor foarte bun sau un bunic exemplar?

- Hai că m-ai făcut să râd! Asta cu bunicul e incredibil de greu. (către Lucio, care stă cu restul familiei) Da, iubitule, de tine vorbesc. Și mai e și Zoe, nepoțica, născută Crăciunul trecut. Cel puțin perioada asta, până la 2 ani, este cumplită. Fac kilometri întregi prin casă, cu cei mici, cu toate că-i văd foarte rar. Eu sunt la Salonic, nepotul e în Africa de Sud, îl văd doar în scurte vacanțe, cea mică e la București. Poate că în vreo doi ani să-mi intru cu adevărat în rolul de bunic. Te "distruge" dacă vrei să fii perfect. Am simțul datoriei și de aceea intru profund în orice. Dacă trebuie să stau cu fiecare dintre nepoți o oră, atunci chiar stau, sunt dedicat! Sunt focusat doar pe ei. Nu vin și mă ocup superficial.

"Să alerg în Cișmigiu, să ies cu Ana la o cină romantică"

- Cum visați să vă relaxați după un sezon încărcat și în care puteți face eventul în Grecia?

- Simplu, la casa mea, cu soția mea, să alerg dimineața în Cișmigiu, să merg cu Ana la o cină romantică... Vreau o viață liniștită, tihnită.

- La Salonic nu vă puteți relaxa?

- Nu, nu te lasă meseria. N-am timp să ies pe stradă. E un flux continuu de meciuri. Știi că-mi place să alerg pe faleză aici, nu cred că am reușit de două sau de trei ori în 2019. Ce reușesc să respect e o chestie a noastră, cu Iorgos, Dimitris și Pantelis, ai mei, să ieșim la masă cu două zile înainte de meci. Avem un loc anume, de un an și jumătate, ieșim la acel restaurant mereu, cu strictețe.

34 de ani au trecut de la precedentul titlu câștigat de PAOK Salonic, clubul având alte două titluri de campioană în palmares. Plus alte 6 Cupe ale Greciei, una fiind câștigată de Răzvan în 2018

"La PAOK s-a câștigat prin faptul că avem mare încredere unii în alții, de aceea s-a ajuns la situația ca din noiembrie 2017 în prezent să avem o singură înfrângere în campionat. Nu poți să le pui pe cele de la "masa verde" în calcul! Nu va trece niciodată frustrarea de anul trecut"

"Salonicul trăiește aceste clipe fantastice datorită lui Ivan Savvidis, este artizanul acestei creșteri și al faptului că PAOK e puternică. Nicăieri în Grecia nu se găsește o pasiune, o obsesie pentru un club precum la PAOK"

"Am doi prieteni aici, Iorgos și Dimitris, care m-au adus în Grecia și s-au ocupat de mine, au suferit și au trăit lângă mine, mai intens decât am trăit eu lângă mine, dar tot eu stau cu stresul ca totul să fie la linie, perfect"

"Mi-e dor de animăluțele mele, răspândite în România și în Grecia, pentru ele mi-aș dori să am meseria de doctor veterinar!"

Lucescu JR. la naționala României

Selecționer în perioada 29 aprilie 2009 - 4 iunie 2011

21 de meciuri, 7 victorii, 7 remize, 7 eșecuri

Răzvan Lucescu și performanțele lui:

Campion cu PAOK (2019) și-n cursa pentru finala Cupei, Cupa Greciei în 2018 cu alb-negrii

Finala Cupei Greciei cu Xanthi (2015)

Qatar Stars Cup cu El Jaish (2013)

Sfert de finală a Cupei UEFA cu Rapid (2006) și două Cupe ale României (2006, 2007) cu giuleștenii

Campion al României cu Rapid (2003), el din postura de vicepreședinte, cu Mircea Rednic antrenor.

sursa: gsp.ro

miercuri, 24 aprilie 2019569
Comentarii

01Nu te vrem(25 apr 01:53)
Razvanele, cand nationala de fotbal avea un meci amical in Chile, tu ai plecat, nevrand sa parcurgi atata distanta cu avionul. Acel meci amical din Chile, conta totusi pentru ramanarea in grupa a 2-a valorica mondiala. AM pierdut meciul cu Chile, si am cazut in grupa a 3-a valorica, de unde ne este mult mai greu sa ne calificam. Asadar, iti multumim si tie ca acum ne este mult mai greu sa ne calificam. Razvanele, nas stramb, stai departe, nu vrem prefacuti ca tine. Nu am uitat ca ai luat si apararea sefului tau cand a intrat inarmat pe teren.
02Mircea(24 apr 20:28)
stai acolo , nimeni nu te cheama ,eventual pleci in India
mai mult...SPSportRT
21 sep 22:36SportGaz Metan - Craiova 2-3. Victor Pițurcă îl învinge pe Edi Iordănescu și bifează prima sa victorie pentru olteni

CS Universitatea Craiova a bifat prima victorie cu Victor Pițurcă la timonă, 3-2 pe terenul celor de la Gaz Metan,...459

21 sep 00:00SportScandal în Canada după o îmbrățișare între Justin Trudeau și Bianca Andreescu: „De ce atinge o adolescentă?”1155
21 sep 00:00SportContra a convocat 24 de stranieri pentru meciurile cu Feroe şi Norvegia, din preliminariile EURO 2020460
21 sep 00:00SportSelecţionerul echipei Under-21, Mirel Rădoi, a convocat 6 stranieri pentru partidele cu Ucraina şi Irlanda de Nord

Selecţionerul echipei Under-21 a României, Mirel Rădoi, a a apelat la şase jucători care evoluează în...471

21 sep 00:00SportRomânia va juca meciul cu Norvegia fără spectatori, după incidentele de la partidele cu Spania şi Malta351
21 sep 00:00SportSimona Halep, în turul al doilea la Wuhan, contra învingătoarei dintre Barbora Strycova şi Xiyu Wang407
21 sep 00:00SportKeşeru, cel mai bun jucător din prima etapă a grupelor Europa League

Atacantul român Claudiu Keşeru, autorul unui hat-trick pentru Ludogoreţ Razgrad, în meciul câştigat cu 5-1 în...361

21 sep 00:00SportMessi a lansat o colecţie de îmbrăcăminte inspirată din viaţa sa364
21 sep 00:00SportJaponia a învins Rusia, în meciul de deschidere al Cupei Mondiale 2019 de rugby372
21 sep 15:26SportFotbal: Ex-dinamovistul Dussaut a semnat pentru FC Viitorul

Fotbalistul francez Damien Dussaut a semnat, vineri, un contract valabil până în vara anului 2022 cu FC Viitorul, a...557

21 sep 15:26SportUEFA anunță SUSPENDAREA terenului pentru Națională, dar și o AMENDĂ uriașă pentru FRF, după actele huliganice de la meciurile cu Spania și Malta701
20 sep 00:00SportBilanț incredibil în prima seară din Europa League: 75 de goluri marcate. Dudelange a realizat marea surpriză809
Vremea
19.1°19.1° - 19.8° duminică, 22 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 38%
Vânt: 5.46 m/s
Presiune: 1018.8 milibari

Loto
6/4951819274347
5/4051231343728
joker6102135437
Horoscop
mai mult...Replica
22 sep 15:09ReplicaActivități sportive, bucurie și mișcare pe bulevardul Tomis! VIDEO!

Bulevardul Tomis pietonal, pentru o zi! Constanța s-a angrenat în activitatea desfășurată de Primăria Constanța,...258

22 sep 13:58ReplicaUn vagon plin cu combustibil a DERAIAT de pe șine, pe podul I.C. Brătianu. A treia oară în ultimele 3 luni!

Pericol de explozie! Autoritățile sunt în alertă după ce un vagon a deraiat de pe calea ferată duminică, 22...929

21 sep 00:09ReplicaȘoferi, nu uitați! Duminică se închide bulevardul Tomis

În contextul „Săptămânii Europene a Mobilității“, duminică, 22 septembrie, bulevardul Tomis va fi închis pe...1531

21 sep 16:54ReplicaUn camion a luat foc la ieșire din Techirghiol! Traficul rutier a fost OPRIT

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, sâmbătă, 21 septembrie, la ieșire din...1523

Local
21 sep 15:30LocalÎncepe programul de curățare de deșeuri a litoralului Mării Negre și a apelor din țară.

Cu ocazia Zilei Internaționale de Curățare a Zonelor de Țărmuri, începe prima acțiune de curățare de deșeuri a...443

21 sep 15:29LocalNava-școală Mircea acostează în orașul lui Jean Bart

Pentru a încheia seria evenimentelor organizate cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la intrarea în serviciul...485

21 sep 15:21LocalPolițiștii constănțeni, acțiuni în trafic: au explicat șoferilor noile reglementări privind folosirea telefonului la volan!

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Rutier...775

21 sep 15:31LocalȘoferi trași pe dreapta de polițiști: s-au ales cu dosare penale

Poliţiştii din cadrul Secției 4, la data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 7.40, au identificat un bărbat de 54...598

21 sep 00:33LocalCondamnat pentru mărturie mincinoasă, prins la Constanța

Poliţişti din cadrul Poliției orașului Hârșova, la data de 19 septembrie a.c., au depistat un bărbat de 26 de...676

21 sep 00:33LocalA traversat prin loc nepermis și a fost lovită de o mașină

O femeie de 44 de ani, vineri, 20 septembrie, în jurul orei 11.00, a condus un autoturism pe strada Unirii, dinspre...753

21 sep 00:33LocalAccident rutier din pricina unui TIR care a virat fără să se asigure

Un bărbat de 55 de ani, vineri, 20 septembrie, în jurul orei 9.15, a condus un ansamblu de vehicule format din cap...909

21 sep 00:32LocalElevii constănțeni, invitați la Dobrogea Interetnică, un proiect despre conviețuirea într-un spațiu multicultural

Elevii din județul Constanța vor avea posibilitatea să urmărească gratuit un spectacol multidisciplinar despre...506

21 sep 00:31LocalDosar legat de prejudicierea Casei Naționale de Pensii, în instanță!

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de...664

21 sep 00:24LocalCercetat după ce ar fi cultivat canabis în solar

Plante de canabis, semințe și dispozitive de cântărit, mărunțit și consum de droguri au fost descoperite joi, 20...761

Politică
21 sep 15:27PoliticăDupă ce a primit sentința că a colaborat cu Securitatea, Băsescu a ieșit să petreacă, la botezul fiicei Elenei Udrea

Elena Udrea și-a botezat fetița, vineri, la Mănăstirea Cașin, din Capitală, în ziua când copila a împlinit...976

21 sep 15:22PoliticăSărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene, la Pavilionul Expozițional Constanța

Sărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene are loc în perioada 20-22 septembrie a.c., în Constanța,...1361

21 sep 15:22PoliticăPreşedintele PMP îl apără pe Traian Băsescu, după verdictul de colaborare cu Securitatea: „Statul se întoarce împotriva lui însuşi“

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat, la RFI, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis că fostul preşedinte Traian...553

21 sep 15:27PoliticăTraian Băsescu recunoaște că a primit o lovitură grea: Este o amărăciune să primesc verdictul de colaborator după ce am condamnat comunismul

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat vineri la Digi24, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis ca a colaborat cu...752

21 sep 15:28PoliticăBugetul AEP pentru deplasări pe bani publici, de patru ori mai mare în 2018. Cum explică Constantin Buică

AEP a cheltuit, în 2019, suma de 582.757 lei pe deplasări ale angajaților, o sumă de patru ori mai mare față de...602

21 sep 15:28PoliticăAvocat: Băsescu riscă urmărirea penală și pierderea mandatului de europarlamentar

Avocata Maria Vasii a declarat vineri la Antena 3, dupa ce Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri că fostul...669

21 sep 15:22PoliticăTot mai puține cabluri pe bulevardul Mamaia

Bulevardul Mamaia va avea din ce în ce mai puține cabluri. Săptămâna aceasta operatorii de rețele de comunicații...461

21 sep 15:21PoliticăEmil Constantinescu a bătut palma cu PSD: mutare-surpriză în politică

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, s-a înțeles cu PSD: sistemul de alegere a președintelui...803

21 sep 00:34PoliticăVerdict CAB - Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Magistrații Curții de Apel Bucureşti au decis vineri că fostul presedinte Traian Basescu a colaborat Securitatea....815

21 sep 00:18PoliticăSecretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români: peste 2.200.000 de semnături

”Klaus Iohannis este candidatul pentru care au semnat cei mai mulţi cetăţeni ai Românei”, susține cu tărie...840

Monden
21 sep 00:00MondenFiica lui Adrian Minune a intrat în echipa lui Horia Brenciu la „Vocea României“

Al nouălea sezon al show-ului „Vocea României” (PRO TV) are o mulţime de surprize, iar printre acestea va fi...454

21 sep 00:00MondenReacția Iuliei Albu cu privire la rochia de botez a Elenei Udrea: „Păpușa Barbie a politicii românești“

Elena Udrea şi logodnicul său, cu 12 ani mai mic, Adrain Alexandrov, au fost în centrul atenției presei deoarece...439

21 sep 00:00MondenLegătura secretă dintre Antonia şi Monica Gabor. Aveau doar 19 ani și un trecut comun la Milano

În 2008, nimeni nu ştia de existenţa frumoasei Antonia, iar prezenţa ei în showbiz s-a produs “prin alianţă”...438

21 sep 00:00MondenElena Udrea și Adrian Alexandrov și-au creștinat fiica. Primele imagini de la botezul micuței

Fostul ministru Elena Udrea (45 de ani) și partenerul ei de viață, afaceristul Adrian Alexandrov (32 de ani), o...483

21 sep 00:00MondenSteven Tyler, gesturi tandre cu iubita mai tânără cu 12 ani decât propria fiică

Steven Tyler (70) este unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai genului rock şi solistul formaţiei Aerosmith, care...395

21 sep 00:00Monden"Strawberry Fields", grădina secretă a lui John Lennon, deschisă pentru public

Fanii trupei The Beatles vor putea de acum înainte să se plimbe prin grădina în care John Lennon obişnuia să se...361

21 sep 00:00MondenUn album postum al lui Leonard Cohen va fi lansat la 22 noiembrie

Cu voce gravă şi suflet de poet, spiritul lui Leonard Cohen retrăieşte în 'Thanks For The Dance', un album postum...334

21 sep 00:00MondenEnrique Iglesias va lansa albumul 'Greatest Hits,' o compilaţie a marilor sale succese

Enrique Iglesias va lansa la 4 octombrie albumul său 'Greatest Hits' care va cuprinde 16 dintre marile sale succese,...324

21 sep 00:00MondenPremiere cinematografice: 'Rambo', 'Downton Abbey' şi 'Ad Astra', filme pentru toate gusturile

Afişele cinematografelor americane din acest weekend sunt pline de noutăţi pe placul tuturor: de la filme de acţiune...349

21 sep 00:00MondenRapperul Dave a câştigat Mercury Prize 2019 pentru albumul ''Psychodrama''

Rapperul britanic Dave a câştigat joi seară, la Londra, prestigiosul Mercury Prize pentru albumul său...322

Mapamond
21 sep 00:00MapamondSUA: Primarul New York-ului, Bill de Blasio, se retrage din cursa pentru alegerile primare democrate

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, care nu a reuşit să ia avânt în sondajele de opinie, a anunţat vineri...315

21 sep 00:00MapamondPreşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni cu Donald Trump săptămâna viitoare

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni pentru prima dată cu omologul său american Donald Trump...416

21 sep 00:00MapamondCirca 130.000 de militari, în manevre multinaţionale în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat vineri în regiunea Orenburg (sud-vest) pentru a urmări pe poligonul...331

21 sep 00:00MapamondBrexit: Întâlnire Tusk-Johnson luni, pe marginea Adunării Generale a ONU

Prim-ministrul britanic Boris Johnson se va întâlni "luni după-amiază" cu preşedintele Consiliului European, Donald...335

21 sep 00:00MapamondSUA: Cel puţin un mort şi cinci răniţi într-un incident cu arme de foc la Washington

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte cinci au fost rănite joi seara într-un incident cu arme de foc pe...321

21 sep 00:00MapamondRusia: Un tribunal moscovit a dispus eliberarea tânărului actor Pavel Ustinov

Un tribunal din Moscova a decis vineri punerea în libertatea a lui Pavel Ustinov, un actor a cărui condamnare în...332

21 sep 00:00MapamondUn angajat al Facebook s-a sinucis aruncându-se pe fereastră de la etajul 4 al companiei

Un bărbat a decedat joi în ceea ce poliţia a calificat drept "o aparentă sinucidere", petrecută la sediul central...324

21 sep 00:00MapamondPeste 500 de îmbolnăviri în SUA legate de folosirea ţigărilor electronice

Epidemia de boli pulmonare legată de utilizarea ţigărilor electronice continuă în Statele Unite, au declarat joi...335

21 sep 00:00MapamondProducătorul american de arme Colt suspendă fabricarea puştilor pentru civili în Statele Unite

Producătorul american de arme Colt a anunţat joi că suspendă fabricarea puştilor de asalt, inclusiv modelul AR-15,...336

21 sep 00:00MapamondAustralia: Bărbat găsit vinovat de tentativă de a detona o bombă într-un avion spre Abu Dhabi

Un tribunal din Australia a găsit vinovat un al doilea bărbat în legătură cu o tentativă de a arunca în aer un...335

Sănătate
20 sep 15:18SănătateSalam și crenvurşti de la Lidl, inclusiv Constanța, PLINI de ADITIVI ALIMENTARI!

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România),...6399

16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2828

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...942

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...888

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1182

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...967

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1477

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1122

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1109

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1331