rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Răzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video

Analistul politic, Lect. univ. Răzvan Pantelimon, a fost prezent în studioul Replica, în cadrul emisiunii Replica Zilei. Discuția a fost despre conflictul militar dintre Rusia și Ucraina și cum ne afectează pe noi, românii. Totodată, au fost puse pe tapet și amănuntele din spatele războiului, a fost conturat și profilul lui Vladimir Putin, dar și care este posibilitatea ca România să se trezească ancorată într-un al treilea război mondial.

”E adevărat, foarte puțini se așteptau la această intervenție, mărturisesc că și eu, până în ultimul moment am crezut că nu se va întâmpla sau dacă va avea loc, va fi vorba despre o intervenție punctuală, așa cum a avut loc în 2014, în Crimeea. Orice persoană rațională nu-și închipuia că cineva își dorește un război de asemenea dimensiuni și tragedia pe care o trăim de mai mult de 3 săptămâni. Însă, din păcate, lucrurile au escaladat, sunt multe elemente care țin și de zona de propagandă, trebuie să înțelegem foarte clar încă de la început, încă din ultimii ani, încă din ultimele luni atunci când se trimiteau acele trupe la graniță a fost vorba despre un război informațional. Cred că, dincolo de războiul propriu-zis, cea mai importantă este partea de propagandă. Și pentru justificarea acestei intervenții s-a recurs foarte mult la propagandă, s-a pus, de asemenea, accentul pe faptul că Ucraina putea să devină membră NATO, iar NATO avea graniță directă cu Rusia, că puteau să fie aduse acolo rachete, s-a pus accentul pe caracterul nazist al unor grupuri, cred că toate acestea au condus la decizia lui Vladimir Putin de a începe acest război. De asemenea, cred că, asistăm la o repoziționare a sferelor de influență în lume, este clar că acest război, indiferent de cum se va termina sau de momentul în care se va termina, va duce la o modificare a acestor realități internaționale. Să nu uităm că paradigma în care ne aflăm este încă o paradigmă de sfârșit de Război Rece, de anii '90, în care aveam o lume unipolară, în timp ce, Rusia, spațiul ex-sovietic era cumva în criză și probabil că mulți știu situația anilor '90, atunci când am asistat la o cădere a economiei rusești, a nivelului de trai, etc. În acest context, președintele Putin, care a venit la putere în urmă cu 22 de ani și de atunci a rămas în diverse forme și, probabil, își mai propune să rămână, a început acest conflict, el nu este primul, vorbim de intervenția din Siria, cea din Crimeea, pentru a repoziționa Rusia pe plan internațional ca mare putere, în contextul în care se ridică și alte zone. Până la acest conflict, principalii actori internaționali erau Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană într-o anumită măsură, dar și China”, a spus Răzvan Pantelimon.

Putin își dorește să rămână la putere

”Să nu uităm că președintele Putin își dorește să rămână la putere, este într-o continuă campanie electorală, caută să-și formeze guvernul și în multe situații, un război care este văzut ca just de o parte importantă a populației poate să constituie un motiv de legitimare sau o formă de legitimare a guvernului. Dincolo de tragedia războiului este clar că o parte importantă a poporului rus gândește încă în acei termeni imperiali și atunci acestui public intern i se adresează Vladimir Putin. Am văzut o serie de proteste în Rusia, însă ele sunt reduse ca dimensiuni, iar toate sondajele spun că mare parte a populației este orientată către sprijinirea lui Vladimir Putin”, a spus analistul politic.

Propaganda vine din toate părțile

”Propaganda este prezentă în toate părțile și ceea ce am observat este o polarizare în urma acestei propagande foarte radicale, nu ești cu mine, ești împotriva mea, este foarte greu să încerci să ai o poziție neutră pentru că automat ești catalogat și considerat globalist. Această propagandă a dus la rupturi în societățile europene, chiar și cea americană”, potrivit lui Răzvan Pantelimon.

Se încearcă o revenire în sfera de influență

”Da, pe termen lung, până la urmă, cred că se încearcă o revenire în sfera de influență. Să nu uităm că și momentul cel mai fierbinte al Războiului Rece, fiind vorba despre criza rachetelor din Cuba, a început tot din cauza unei astfel de situații. Uniunea Sovietică ducea rachete către Cuba cu care puteau amenința SUA și atunci a fost acea declarație a lui Kennedy care putea duce la o escaladare. În urmă cu 3 săptămâni aș fi spus că nu, pentru că era absolut irațional intervenția la lucrurile pe care le vedem acum în Ucraina, însă, la cum evoluează evenimentele, orice lucru este posibil. O intervenție împotriva unui stat NATO ar schimba paradigma pentru că putem vorbi despre un Al Treilea Război Mondial. De altfel, cred că și pozițiile NATO din ultima perioadă, toate acele asigurări că sprijinim Ucraina, dar nu direct, nu le-au implementat pentru că asta ar însemna un război cu Rusia și atunci nimănui nu cred că-i convine. Dincolo de chestiile ce țin de principii, de tragedia pe care o trăiește poporul ucrainean, nimeni normal la cap nu-și permite să escaladeze un asemenea conflict. Orice este posibil, depinde foarte mult de evoluții. Am văzut că statele NATO încearcă să se poziționeze în afara conflictului pentru că pot să apară astfel de situații. Da, până la urmă Vladimir este un lider autocrat, care guvernează Rusia de mai bine de 22 de ani. Eu am tot văzut discuțiile care fac deliciul publicului, că e bolnav psihic, că are tot felul de boli. Eu nu cred în această discuție, este clar o persoană cu înclinații autoritare, vom vedea ce se va întâmpla și pe termen lung”, a spus Răzvan Pantelimon.

Se va pune Rusia cu NATO și are șanse să învingă?

”Este greu de spus, cred că în momentul în care NATO ar interveni nu mai putem vorbi despre învingători și pierzători. Dacă lucrurile escaladează și ajungem la un război, nu neapărat nuclear, cred că pierdem cu toții. În Ucraina este deja a 26-a zi și deja avem o țară semidistrusă, se vorbea în urmă cu câteva zile de pierderi enorme, iar lucrurile probabil se vor agrava. Pe mine nu mă va interesa că Rusia va fi înfrântă și capitulează, iar Putin este alergat pe străzile Moscovei, în condițiile în care am putea să avem o Românie rasă de pe fața pământului”, a răspuns analistul politic.

România ar putea fi atacată?

”Nu știu în ce măsură România este un obiectiv strategic pentru Vladimir Putin. Am văzut discuții și despre Republica Moldova, nu știu în ce măsură reprezintă un obiectiv, nu știu în ce măsură România, fără sprijin NATO ar putea rezista, vedem problemele pe care le are Armata Română. Putin blochează accesul Ucrainei la mare, este ultima zonă prin care Ucraina mai are acces la Marea Neagră, vedem că Putin obține ceea ce și-a dorit, a câștigat și Insula Șerpilor, nu văd ce ar câștiga din ocuparea României. Dacă începe un conflict în care țările NATO sunt antrenate, da, este posibil. Repet, nu cred că România reprezintă o țintă primară pentru Vladimir Putin. Este clar și rezultatul propagandei”, potrivit analistului politic, Răzvan Pantelimon.

Nu ar trebui să ne fie frică de război, ci de criza alimentară și economică

”Mă uitam și în zona media că este prezentat un discurs catastrofic, asta vinde, potrivit acestora. Din punctul meu de vedere, cred că ar trebui să ne temem nu de războiul direct, ci de problemele alimentare, creșterile prețurilor, vedem că am uitat de Covid, de facturile la energie, s-ar putea să avem clar și o criză alimentară foarte gravă, cred că asta ar trebui să ne îngrijoreze. Să vedem cum pot gestiona autoritățile române aceste probleme. Eu cred că deja am început să intrăm într-o criză în zona energetică, știm că încă din toamnă lucrurile au început să scape de sub control, uitați-vă la prețul combustibilului care se va reflecta clar în celelalte prețuri, alimentele de bază au început să crească, cred că începem să simțim aceste lucruri deja și nu cred că sunt șanse să se termine prea repede, deși mi-aș dori ca măcar partea militară să se finalizeze, să asistăm la o încetare a focului, pentru că e greu de crezut că mâine se va retrage armata rusă indiferent de ce va primi în cadrul negocierilor. Este clar că avem o propagandă din toate părțile, ce se întâmplă acum este un rezultat al dezvoltării tehnologiei. Dacă vorbim despre celebra chestiune cu acea filmare, cred că era dorința permanentă de a avea un breaking news, iar din dorința de a te clasa pe primul loc în tranșă arunci niște informații care sunt false. Acest lucru nu s-a întâmplat doar în România, avem exemple de la BBC, Bloomberg sau altele, avem instituții de media faimoase din lume de fake-news, e clar că asistăm la un război informațional și Ucraina îl câștigă. Rețelele de socializare ajută foarte mult la propagarea acestor fake news-uri pentru că acolo controlul este absolut 0 și oricine poate pune informații și imagini. Ceea ce mi se pare și mai straniu este ipocrizia pe care o trăim și în România în sensul că băieții buni și băieții răi sau propaganda bună și propaganda rea, în sensul că cea ucraineană e bună și cea rusă este rea. Propaganda este propagandă indiferent de felul în care este făcută. Uitați-vă și la criza refugiaților, răspunsul român a fost extraordinar, a fost o solidaritate la care cred că nimeni nu se aștepta în momentul în care a început acest val de refugiați, dar să nu uităm că în urmă cu 6 luni am avut o criză a refugiaților la granița Poloniei, cu mențiunea că aceia erau sirieni, erau oameni care au murit de frig pentru că nu erau lăsați să treacă. Atunci aveam o imagine negativă despre acești refugiați, acum pentru că e vorba despre creștini ca și noi, iată că-i acceptăm mult mai ușor. Trebuie să vedem lucrurile așa cum sunt ele, crima este o crimă indiferent de cine este comisă, nu se justifică omorârea unor oameni. Îmi este greu de crezut, cel puțin pe termen scurt, acest lucru, pentru că Putin este la putere de 22 de ani, gândiți-vă că a reușit să-și asigure în jurul lui o serie de oameni. Este greu de crezut că din cercul apropriat să apară cineva care să-l răstoarne. Până la urmă cred că cei care știau de acest conflict și-au asigurat o parte din bunuri prin alte bănci. Poate din zona armatei sau a serviciilor, deși și acolo este greu de crezut”, a spus analistul politic.

Ce urmează după Ucraina?

”Nu știu dacă urmează ceva, ne-am dori să nu mai urmeze și altceva. Rusia, până la urmă, joacă un joc foarte interesant, vizavi de propagandă, s-a vorbit și de faptul că în 2 zile ar fi trebuit să termine războiul, eu văd totuși o strategie și am spus-o încă de la începutul războiul, iar în timp ce toată lumea își îndrepta privirile către Harkov și Kiev, eu am spus că este doar o diversiune pentru că Rusia a pus accentul pe sud și pe est, iar Mariupol va cădea în scurt timp. Revenind la întrebare, nu trebuie să ne gândim că dacă aceste negocieri vor avea o finalitate, Rusia nu va mai trage. Rușii cer ceea ce au cerut și înaintea conflictului și anume neutralitate, demilitarizare, denazificare, garanția că Ucraina nu va intra în NATO, nu-mi este foarte clar ce doresc în zona aceea de Donbas, dacă doresc independența republicilor în teritoriu sau pe tot teritoriul administrativ, dacă doresc autonomie sau independență. Eu mă tem că aceste cerințe teritoriale, pe măsură ce va trece timpul, se vor extinde. Se vorbea inclusiv că în zona Herson se dorea să devină o republică populară după modelul Doneţk şi Lugansk, s-ar putea ca pe măsură ce războiul avansează, cerințele Rusiei să crească. Din păcate, timpul este în defavoarea Ucrainei pentru că vedem că, în ciuda eforturilor președintelui Zelensky de a implica forțele NATO direct în conflict, acestea nu au picat în plasa aceasta și nu au intrat în război și atunci Ucraina este singură. Acolo este problema, timpul este în defavoarea Ucrainei. Este greu de spus ceea ce ar fi putut să facă. Cred că președintele Zelensky, care și-a jucat foarte bine partea aceasta propagandistică, a primit niște asigurări din partea NATO și a Statelor Unite ale Americii, el s-a bazat pe aceste lucruri și de aici și disperarea cu care solicită în permanență să fie ajutat, a picat în această capcană din care este foarte greu să iasă. Opinia mea este că datoria ta, ca și lider, este datoria față de poporul tău, în primul rând”, potrivit lui Răzvan Pantelimon.

Mai multe detalii despre cele discutate puteți urmări în materialul video de mai jos:

Liliana IONIȚĂ

marţi, 22 martie 20221649
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Florin Piersic Jr., dezvăluire sfâșietoare: 'Între mine și tata e o ruptură!'
mai mult...Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...2696

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video1318
7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video3715
5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...1637

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video1877
16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video3126
16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4128

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit3346
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video3500
9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2361

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO6130
8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO11436
Vremea
11.2°11.2° - 12.9° vineri, 20 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 4.83 m/s
Presiune: 1025 milibari

Loto
6/496113217157
5/40282520212419
joker344224173915
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 mai 00:00SportFotbal: Liverpool s-a apropiat la un punct de Manchester City, înaintea ultimei etape din Premier League

Câştigătoarea titlului de campioană a Angliei la fotbal în acest sezon va fi decisă în ultima etapă, după ce FC...89

20 mai 00:00SportFotbal: FC Barcelona nu este dispusă să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Lewandowski

Clubul FC Barcelona nu este dispus să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Robert Lewandowski,...78

20 mai 00:00SportCiclism: Eritreeanul Biniam Girmay a câştigat etapa a 10-a a Turului Italiei

Ciclistul eritreean Biniam Girmay (Intermarche - Wanty) a câştigat surprinzător, marţi, la sprint, etapa a 10-a a...79

20 mai 00:00SportTenis: Feliciano Lopez a pus capăt unei serii de 79 de turnee de Mare Şlem consecutive

Spaniolul Feliciano Lopez, unul dintre "veteranii" circuitului profesionist de tenis, a pus capăt unei serii de 79 de...86

Local
20 mai 23:15LocalUrmărire ca-n filme pe Aurel Vlaicu: Un șofer a făcut pe zmeul!

La data de 19 mai a.c., în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au procedat la...476

20 mai 23:15LocalBărbat din Medgidia, reținut pentru furt calificat

Urmare a cercetărilor în 3 dosare penale care vizează săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, respectiv...345

20 mai 23:15LocalAccident rutier în zona Vivo, victima este un motociclist

484

20 mai 00:00LocalAlertă! O persoană a fost găsită moartă, la o ghenă de gunoi din Poarta 6. Video

Alertă în Poarta 6, după ce o persoană a fost găsită fără suflare la o ghenă de gunoi din apropierea pieței!...2869

20 mai 22:09LocalAccident rutier în Constanța: O motocicletă a derapat

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 19 mai, în Constanța, la intersecția...483

20 mai 23:15LocalAccident rutier în Constanța: victima, un biciclist

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină joi, 19 mai, la intersectia str. Renașterii cu...326

20 mai 23:16LocalPeste 70.000 de persoane au intrat miercuri în România

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a informat că, în cursul zilei de miercuri, la nivel naţional, prin...282

20 mai 23:16LocalRAJA a finalizat lucrările de remediere a avariei de pe conducta magistrală

Lucrările de remediere a avariei pe conducta magistrală de apă, cu diametrul de 800 mm, din incinta Sursei Cișmea 1C...334

20 mai 23:17LocalConcursul de rachetomodele şi aeromodele „Hermann Oberth”, în perioada 20 – 21 mai, la Tuzla

380

Politică
20 mai 00:00PoliticăPremierul portughez: Rusia să nu aibă nicio îndoială privind determinarea aliaţilor de a apăra teritoriul NATO

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, a declarat, joi, că războiul din Ucraina, provocat de Rusia, a generat...88

20 mai 00:00PoliticăIohannis: Realitatea actuală ne determină să consolidăm apărarea NATO în regiunea Mării Negre

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că realitatea actuală, determinată de războiul Rusiei împotriva...86

20 mai 00:00PoliticăCiucă: Prezenţa soldaţilor portughezi în România - demonstraţia vie că NATO este alături de toate statele membre

86

20 mai 22:45PoliticăGuvernul vrea TVA diferenţiat pentru diverse produse

Guvernul pregăteşte noi măsuri fiscale. Potrivit unor surse, Executivul ia în calcul recalcularea taxelor şi...303

20 mai 22:45PoliticăAcordul între România şi Portugalia privind cooperarea în domeniul apărării, semnat

Miniştrii Apărării român şi portughez, Vasile Dîncu şi Helena Carreiras, au semnat, joi, la Bucureşti, Acordul...283

20 mai 22:45PoliticăVirgil Popescu, gaură de 50 milioane de euro în bugetul Ministerului Energiei

445

Interviuri
16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4128

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3346

12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

3500

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...1637

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...1877

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3126

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2361

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța, este al doilea om în Primăria Constanța, după primarul...6130

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

11436

Monden
20 mai 00:00MondenŞuie Paparude, Paraziţii, Vama, Damian Drăghici, Taraf de Caliu vor cânta la prima ediție a festivalului MIEZ

Prima ediţie a Festivalului Miez se desfăşoară în perioada 20 - 22 mai, în Bucureşti, pe malul lacului...96

20 mai 00:00MondenAmber Heard se apără în faţa avocaţilor: 'Nu l-am agresat niciodată pe Johnny Depp!'

Amber Heard a respins ferm, marţi, acuzaţiile avocaţilor lui Johnny Depp care o acuză că a fost violentă,...84

20 mai 00:00MondenDiana Ross, cap de afiş la concertul dedicat reginei Elisabeta a II-a

87

20 mai 00:00MondenCum și-a propus Sânziana Buruiană să intre în Cartea Recordurilor? Multe femei consideră gestul bizar

Sânziana Buruiană își dorește cu ardoare să intre în Cartea Recordurilor, cu ajutorul unui obicei neașteptat!...91

20 mai 00:00MondenJohnny Depp este într-o relație cu avocata sa, Camille Vasquez?

Procesul dintre Johnny Depp și Amber Heard se desfășoară deja de mai bine de o lună, iar declarațiile actorilor...89

20 mai 00:00MondenCe bine arată fiul lui Cristiano Ronaldo! Cei doi au abdomenul identic

Ronaldo și-a încântat fanii, dar mai ales fanele, cu o fotografie într-un slip de modă veche. De această dată,...90

20 mai 00:00MondenCharlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat familiei 30 milioane de lire sterline

Charlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat soției și fiicei sale o avere de 30 milioane de lire...90

20 mai 00:00MondenKenneth Branagh îl va interpreta pe Boris Johnson în serialul 'This England'

Actorul şi regizorul nord-irlandez Kenneth Branagh îl va interpreta pe prim-ministrul britanic, Boris Johnson, în...84

20 mai 00:00MondenFestivalul de la Cannes a debutat cu vedete elegante, un film cu zombi şi puţine măşti sanitare

86

Mapamond
20 mai 00:00MapamondCoronavirus: 'Zero Covid' în Shanghai, dar măsurile de carantinare continuă

''Zero Covid'': Autorităţile din Shanghai au anunţat marţi că s-a încheiat epidemia de coronavirus (cu excepţia...97

20 mai 00:00MapamondCâteva sute de persoane au manifestat la Londra împotriva extrădării lui Julian Assange în SUA

Între 200 şi 300 de persoane au manifestat marţi la Londra pentru a cere guvernului britanic să refuze să-l...82

20 mai 00:00MapamondCoronavirus: Numărul cazurilor de COVID-19, în creştere în Americi

90

20 mai 00:03MapamondAmbasada Rusiei la București îi ia peste picior pe cei care vorbesc de boala lui Putin

Ambasada Rusiei la Bucureşti cataloghează drept „speculaţii” informaţiile privind starea de sănătate precară...319

20 mai 00:00MapamondRusia anunţă introducerea unei arme noi cu laser în dotarea forţelor sale armate

Rusia susţine că este aproape de a introduce în dotarea armatei sale un laser de mare putere pentru a doborî drone...87

20 mai 00:00MapamondTunel de jumătate de kilometru al traficanţilor de droguri descoperit sub frontiera americano-mexicană

Un tunel lung de 530 de metri care lega oraşul american San Diego, din California, de oraşul mexican Tijuana a fost...83

20 mai 00:00MapamondCoronavirus - Grecia: Măştile de protecţie nu vor mai fi obligatorii în avioane şi spaţii publice închise

Grecia a anunţat miercuri că de la 1 iunie măştile de protecţie în avioane şi în spaţii publice închise nu vor...91

20 mai 00:04MapamondProcuratura italiană: Berlusconi avea 'sclave sexuale' și era supranumit 'sultanul'

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, 85 de ani, avea "sclave sexuale" la petrecerile pe care le organiza în...632

20 mai 00:04MapamondTurcia a blocat negocierile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei

445

Sănătate
20 mai 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 117 persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

Ministerul Sănătăţii a informat că în unităţile sanitare de profil sunt internate 760 de persoane cu COVID-19,...91

20 mai 00:00SănătateIntervenţie dificilă de excizie a unei tumori de 12 kilograme, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mureș

O echipă de medici chirurgi din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU)...85

20 mai 00:00SănătateGuvernul a aprobat un proiect privind metodologia de raportare în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări

91

20 mai 00:00SănătateCum îți poate salva viața monitorizarea tensiunii arteriale

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, dar și în România, iar...95

20 mai 00:00SănătateBoala înfiorătoare care începe să îngrozească Europa: Zeci de cazuri de variola maimuței

După Marea Britanie, Spania şi Portugalia au anunţat la rândul lor, miercuri, că au identificat aproximativ...89

20 mai 00:00SănătateOamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID

Oamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID. Pe...82

20 mai 22:46SănătateAmenzi pentru medicii care nu declară cazurile de boli transmisibile

Guvernul României a aprobat miercuri o hotărâre care vizează conținutul și metodologia de colectare și raportare...401

20 mai 22:46SănătateAnularea certificatului digital COVID-19 la nivelul UE, dezbătută

18 europarlamentari, printre care și medicul român Tudor Ciuhodaru, au înaintat Parlamentului European o propunere de...452

20 mai 22:47SănătateRevoltă în sănătate împotriva DSU, condus de Raed Arafat

571

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT