REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

”Marți va fi grevă!” Elevii nu se întorc mâine la clase!

”Marți va fi grevă!” Elevii nu se întorc mâine la clase!

Mirela PASCAL 6 iunie 2023 | 00:00 1935

Greva profesorilor continuă! Este anunțul de ultimă oră al liderilor de sindicate din învățământ. Aceștia spun că, în continuare, nu au fost convinși de oferta Guvernului. În tot acest timp, părinții și elevii încearcă cu disperare să ia măsuri pentru susținerea examenelor naționale și de Bacalaureat.  

”Marti va fi greva!” Elevii nu se intorc maine la clase!

După ultima rundă de negocieri și majorările primite cu forța, cadrele didactice și-au luat angajamentul să anunțe, până marți, dacă renunță la grevă. S-au grăbit însă și au făcut marele anunț încă de duminică, potrivit antena 3: nu acceptă să revină la catedră. Aceștia cer ca Guvernul să adopte un act normativ prin care să fie siguri că salariul profesorului debutant va fi la valoarea celui mediu brut pe economie. Dacă Guvernul nu va face acest lucru până la finalul săptămânii, atunci vom asista la prelungirea anului școlar și la amânarea examenelor naționale.

Situația este tot mai gravă, iar părinții își pierd răbdarea. Mulți dintre cei care au susținut cadrele didactice întorc armele împotriva profesorilor. Sunt indignați că elevii au de suferit. Copiii pierd materia, iar părinții își pierd concediile. Unii deja și-au plătit vacanțe în care nu mai pot pleca atât timp cât nu se știe ce se întâmplă cu anul școlar. 

”Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase”

Între timp, premierul Nicolae Ciucă a transmis, luni, un mesaj de ultimă oră pentru profesorii greviști.

"Majorările salariale deja decise de Guvern sunt consolidate în noua grilă de salarizare. Am deblocat posturile în educație, pentru a nu afecta calitatea actului de învățământ din cauza numărului insuficient de profesori", le-a transmis premierul, luni, dascălilor.  Cadrele didactice însă nu cedează. ”Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase, schimbați-vă discursul și asumați-vă că educația va fi, începând de astăzi, prioritate națională și nu numai pentru noi, angajații din sistem, ci și pentru cei peste 3 milioane de elevi în spatele cărora vă ascundeți și pe care încercați, prin declarații, să-i întoarceți împotriva noastră", se arată într-un comunicat trimis de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ "Spiru Haret".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rusine sa va fie santajistilor ! Ne vor creste noua taxele si impozitele sa va mareasca voua salariile ! Masinile cu care veniti la servici cu ce bani le-ati cumparat daca nu va ajung salariile ?...
1
1
@Vacagrasa Verginica Da-i in plm de copii, eu vreau sa imi schimb masina anul asta. De asta nu mai pot eu de tantalaii tai. Fa Verginic-o, eu ii educ nu ii cresc!
3
2
Si cu copiii ce facem domnilor si doamnelor? Cum ramane cu educatia lor, sau doar banul conteaza. Profesorii de religie de ce nu protesteaza...se tem ca nu este Dumnezeu de partea lor? Rusine
8
3
Aduce-ti minerii sa zdrobim revolta intelectualilor! O tara educata si fara manele este o tara trista, Spune NU Educatie!
3
3
In somaj cu toti lache de profesopri si invatatori ca s-asa altceva nu-s in stare sa faca, sa vedeti cum se intorc cu coada intre picioare din greva perpetua in care se afla de la intrarea in sistem!
11
5
Atunci mergi la școală în uniformă sa fii remarcat și de alții,nu mergi că la discoteca îmbrăcat că un derbedeu de pe strada.
9
5
Pe toți profesorii din Ro și pe bagabontii numiți elevi din Ro.Daca ești elev în plmea mergi la școală cu uniforma.
4
9
Stati in greva pana crapati, cui ii pasa?? Nu realizati cat de inutili si dispensabili sunteti! DESFIINTAREA a cel putin 50% din catedre ar trebui sa fie prima masura luata de Guvern, atatea locuri de munca create artificial in sistem pentru toti neavenitii si incapabilii aflati 6 luni pe an in vacanta. Dispareti de pe fata pamantului inadaptailor, oricum inteligenta artificiala va va elimina curand din C.O.R.
9
5
sunt olimpic la manuela.
1
6
te frige, ai. Ai cotizat la meditatii un an intreg si uite ca n-ai scapat. Ghinion.
1
6
DEMISIA PROFESORILOR CARE PE 06.06.2023 nu lucreaza, declaratii de venit pentru cei cu meditatii , iar pentru incompetenti un sfat LA MUNCA!!! nu la cersit. SA SE PUBLICE LISTE CU CEI CE FAC GREVA PENTRU A FI IDENTIFICATI CEI CE FAC MEDITATII. TOTI ELEVII DIN ANII TERMINALI FAC MEDITATII SI II POT IDENTIFICA CU USURINTA
16
6
Cât ați fost în pandemie și ați mimat munca, de ce nu ați făcut grevă?
13
5
Mooie PNL
7
4
Baieti, eu cu 10 clase pe OnlyFans fac 8000/9000 pe luna si voi cu tone de facultati si mastere de abia faceti doua salarii minime pe economie. Nu are rost sa zicem de fetele din Bucuresti pe Onlyfans care fac acte 10000 euro pe luna...8-9 clase maxim. Concluzia...scoala romana este inutila iar profii" mananca bani degeaba din taxele noastre (si ale mele ca si eu...c***a cum sunt tot platesc taxe)
8
8
Actiuni de strada , profesori , sistem medical ,CFR isti etc toate sunt provocate de PSD !!! Dulapul de la Cotroceni s a prins si intoarce securea , cCiolacul nu va mai fi premier !!!!! PNL din nascare a fost c***a !!! de ceilalti nu se merita sa ii numesc , cel putin nu acum ! Raspuns la toate , ALEGERI ANTICIPATE SI STINGEM LUMINA , amin !
5
10
@Ing Prof Arogant 14000-15000?!? Mosule ce ai baut ca vreau si eu :))
11
4
Dragii mei, un debutant trebuie sa primeasca MINIM 7.000-9.000 lei net iar un profesor ce se aproprie de pensie MINIM 14.000-15.000 lei, altfel NU DISCUTAM! Cand o sa fim platiti bine atunci o sa pregatim elevii bine, pana atunci sa ii primiti mediocrii si sa ziceti mersi ca nu ii dam in suturi afara din clasa la cat DE p****i sunt!
9
17
La muncă, nu la întins mâna. Unu care sapă șanțuri toată ziua, în soare, ploaie, vânt, ger, are minim pe economie, adică cam 1900 lei. Un cadru didactic intrat în sistem cu nota 5, care are 18 ore pe săptămână, 15 elevi în clasă, concediu 3 luni pe an, vrea salariu mediu pe economiei net, adică cam 4300 lei. Iar la mulți dintre ei, rezultatele muncii lor sunt 0.
13
12
Comic, voi nu opritit sistemul ticalos de producere a absolventilor mediocrii ci doar il rasplatiti cu salarii mai mari. Poate nu gandesc eu corect la 13 ani dar din punct de vedere economic sa rasplatesti rezultate mediocre este impotriva logicii. Concediati toti din sistemul de stat si sa ramana doar invatamant privat
10
11
Încheiați situațiile elevilor…sa se respecte programul pentru examene. Vrem o programa școlară normala și civilizata. Vrem sa nu mai meditam copii de la clasa 0 pana la facultate pentru rezultate mediocre. Voi dragi dascăli puteți sa faceti asta?
15
8
Avea dreptate mama cand spunea "nu te face profesor ca o sa faci foamea". Noroc ca m-am facut gunoier, sunt platit mai bine si respectat in societate.
16
7
ma bucur mult ca mama nu m-a dat la scoala, altfel eram nevoit sa indur tigania asta.
15
2
Elevi Revoltati-va, astia isi bat joc de voi. Inainte sa le dati in mana bancnotele pentru meditati stergeti-va cu ele un pic la c*r. Macar asa sa simta profii ca au pus mana pe bani murdari
15
15
Ce pacat ca idiotii astia de pe forum au drept de vot.
15
14
Rusine sa va fie santajistilor ! Ne vor creste noua taxele si impozitele sa va mareasca voua salariile ! Masinile cu care veniti la servici cu ce bani le-ati cumparat daca nu va ajung salariile ?...
19
15
Nu va mai agitati jigodiilor, oricum primim ce dorim. Urinam cu bolta pe voi si pe prostii vostri din clasa.
10
20
NU LE DATI BANI PROSTILOR AI ASTEPTAM LA NOI LA SPALATORIE CA COLEGI DACA VOR BANI
14
8
In occident grevele si protestele se tin lant; de ce nu ar protesta si face greva si la noi cei nemultumiti ? pregatirea profesorilor tine de minister si nu are legatura cu greva; cine poate spune cat merita fiecare dupa pregatire si care trebuie sa fie diferenta dintre cel mai bine pregatit si cel mai slab pregatit din tara asta ? asta va fi un subiect vesnic de cearta si de-acum in 1000 de ani; adevarul e ca romania are cele mai polarizate venituri din ue deci cea mai mare diferenta intre cele mai mici venituri si cele mai mari raportate la marea masa a populatiei nu la ion tiriac si becali
6
10
Ai mare dreptate, Cătălin! Mama de elev olimpic, fără ajutorul profesorilor!
9
2
Acestia nu se pot numi profesori.In frunte cu lider sindicat "Alma Mater", un hot cu 7 terenuri,3 case,2 apartamente,600000 de lei in banca,si obligatiuni BCR de 1.3 milioane de lei.Din ce averea asta? Din salariul unui amarat de profesor? Asa sunt si profesorii cu masini,luxoase,se plang ca nu au cu ce se imbraca,mint.La perchezitie toti si averile lor.Mai mult de 1/2 fac meditatii,proiecte specialitati, romana,matematica,limbi straine, engleza etc toti fac bani negrii.Nu le pasa de examene.ii doare in c*r de elevi si examene.Daca le pasa erau la scoala in clase.Dati afara toti profesori desfaceti-le contractele. Fura si se plang de ani de zile ca nu au bani si salarii.Azi cei mai mari dusmani ai elevilor si viitorul lor sunt profesorii.Cu averi ilicite majoritatea, boicoteaza examenele elevilor.
16
6
Eu de fiecare data cand ies de la Lidl si vad un profesor pe jos cersind ii dau 2 lei pentru o paine ca sunt si ei oameni!
9
7
In caz ca nu ies protestele va astept la cules de sparanghel sau capsuni pe camp, singurul domeniu in care meritati sa lucrati ba TARANI ORDINARI
16
12
Dati afara toti profesorii ce au participat la protest si angajat tineret in locul lor
18
13
Personal, i-as concedia pe toti, sistemul trebuie refacut. Sistem privat este mai sigur, daca nu performeaza pot patronii sa ii concedieze foarte usor. Ministerul Educatiei este de fapt o adunatura de impostori si prostavani. Zici profesor la stat si tragi apa. Cu drag Catalin, actual olimpic FARA ajutorul Ministerului Educatiei.
19
15
Ciuca idiotule,johanis prostanacule,ciolacu p******a,toti cacatii cu salarii de zeci de mii de euro care ii furati de la prostime dati-va demisia acum animalele dracu!
16
8
Iar vor c*rvele bani pentru ZERO performanta
17
12
Da mai stati acasa pomanagiille, profesori de nota 4
20
13
PNL isi bate joc in continuare de voi, nu cedati. HUA PNL, HOTII
22
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218