REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Reabilitarea drumului dintre Ovidiu şi Poarta Albă, aproape de final

Reabilitarea drumului dintre Ovidiu şi Poarta Albă, aproape de final

Replica API 18 septembrie 2015 | 00:00 662

Cu fonduri europene

Cu fonduri europene

Lucrările la modernizarea drumului judeţean dintre Ovidiu şi Poarta Albă (DJ 228A) sunt aproape gata, proiectul Consiliului Judeţean Constanţa urmărind creşterea infrastructurii şi a mobilităţii populaţiei, bunurilor şi serviciilor din regiune. Potrivit constructorilor, reabilitarea DJ 228A Poarta Albă - Ovidiu va duce la fluidizarea traficului şi reducerea cu peste 15% a timpului de călătorie între cele două localităţi şi creşterea cu 10% a numărului de persoane care utilizează mijloacele de transport în comun.

„Prin implementarea acestui proiect se vizează creşterea calităţii vieţii şi a infrastructurii, a transportului şi a bunurilor şi serviciilor în polul de creştere Constanţa. Totodată, se doreşte stimularea economiei arealului Constanţei. Se doreşte scurtarea timpului de transport între localităţi şi stimularea cu 10% a numărului de persoane care utilizează transportul în comun. Beneficiarii sunt Consiliul Judeţean Constanţa, RAJDP şi, nu în ultimul rând, locuitorii celor două localităţi, Ovidiu şi Poarta Albă”, a spus managerul de proiect, Marius Orzaru. Potrivit constructorului, Oyl Company Holding AG, până acum s-au realizat 75% din lucrările din proiect.

„Drumul are o lungime de 14,495 km, iar pe o porţiune de 4,5 s-a adoptat o soluţie de refacere rutieră. Drumul are o lăţime de opt metri, 2X3 m parte carosabilă, 2X1 m acostamente, din care 25 cm benzi de încadrare, iar 75 cm acostament din piatră. Proiectul este executat în proporţie de 75%, urmând ca în restul celor două luni să îl finalizăm. Se lucrează la amenajări acostamente, drumuri laterale şi podeţe. (…) Suntem o firmă relativ nouă pe piaţa de construcţii , suntem din Slobozia. Mai avem un proiect în desfăşurare pe DN 2A, între Mihail Kogălniceanu şi Constanţa”, a spus reprezentantul societăţii, Dragoş Merliţă.

Valoarea totală a proiectului este de peste 23,143 milioane lei, din care s-a contribuit de la bugetul naţional cu peste 3,136 milioane lei, iar Consiliul Judeţean Constanţa a acordat peste 5,729 milioane lei. Beneficiarii sunt Consiliul Judeţean Constanţa, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, locuitorii, dar şi operatorii economici care vor fi selectaţi să asigure prestarea de servicii sau livrarea de produse. Proiectul trebuie să fie finalizat la 11 noiembrie a.c. DJ 228A se desfăşoară pe malul drept al Canalului Poarta Albă - Midia, fiind paralel cu acesta.

Drumul are o lungime de aproximativ 15 km, traversează comuna Poarta Albă, continuă prin oraşul Ovidiu şi se leagă în nodul rutier Ovidiu al şoselei de centură în curs de realizare. Proiectul mai presupune reabilitatea a şase podeţe existente şi executarea a zece podeţe noi. Totodată, constructorul asigură că vor fi executate lucrări de amenajare acostamente, şanţuri şi rigole pentru preluarea apelor pluviale şi executarea de drumuri laterale, pentru protejarea drumului existent.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Propunere de stire de presa: Modernizarea DJ 228A nu a adus nici un beneficiu locuitorilor din satul Nazarcea, situat pe aceasta cale rutiera; astfel, la peste 3 ani de la modernizarea ei, nu exista nici un mijloc de transport in comun care sa treaca prin sat. Mai mult, exista pericolul major ca drumul judetean sa fie distrus prematur de autocamioanele de mare tonaj care il tranziteaza si care nu respecta nici regimul de viteza si nici cel de greutate.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614