REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Reacţia constănţenilor la „legea supermarketurilor“: „Cum Dumnezeu îşi bat capul parlamentarii cu toate prostiile?“

Reacţia constănţenilor la „legea supermarketurilor“: „Cum Dumnezeu îşi bat capul parlamentarii cu toate prostiile?“

Replica API 14 mai 2015 | 23:32 111

Proiectul care vrea să închidă magazinele duminica, întâmpinat cu „huo!”

Proiectul care vrea să închidă magazinele duminica, întâmpinat cu „huo!”

Supermarketurile ar putea să nu mai fie deschise în week-end, asta dacă proiectul de lege iniţiat de mai mulţi parlamentari PNL va fi adoptat. Iniţiativa legislativă prevede, mai exact, interzicerea marilor magazine să funcţioneze duminica şi în zilele de sărbătoare legală, pe motiv că trebuie să existe o schimbarea în stilul de viaţă al românilor: cumpărături vineri după amiaza şi sâmbăta, iar duminica – „reorientare spre familie, mişcare în aer liber, cultură”. Populaţia s-a arătat indignată de această iniţiativă şi spune că parlamentarii n-ar trebui să fie interesaţi de modul în care şi când românii îşi fac cumpărăturile.

„De ce trebuie ca parlamentarii să se bage în gospodăria noastră?!“, a fost întrebarea care a stat pe buzelor tuturor constănţenilor intervievaţi în legătură cu subiectul închiderii supermarketurilor duminica. Legea iniţiată de senatorii liberali Nini Săpunaru, Tinel Gheorghe, Cristian Chirteş, Nechita-Stelian Dolha, George Scarlat, Costel Soptica, Vasile Iliuţă şi Dumitru-Verginel Gireada nu este văzută cu ochi buni de clienţii marilor magazine şi speră să rămână la stadiul de proiect, şi să nu ajungă să fie adoptat în Parlament. „Mă gândesc, cum Dumnezeu îşi bat capul cu toate prostiile, iar ceea ce trebuie nu fac?! Nu sunt de acord să le închidă. Sunt oameni care muncesc toată săptămâna, iar duminica fac piaţa. De ce trebuie ca parlamentarii să se bage în gospodăria noastră? Mai lipseşte să ne impună şi ce trebuie să cumpărăm”, a spus Eleonora Niţă. „Nu mi se pare normal să le închidă. De ce trebuie să ne impună guvernanţii, până şi când să ne facem cumpărăturile?! E problema fiecăruia când merge la piaţă!“, a spus, al rândul său, Ioan C. De asemenea, Nunuţa C. este de părere că Parlamentul nu va aproba o „nebunie“ ca asta şi speră ca aleşii să iniţieze legi care, într-adevăr, sunt benefice românilor. „Vi se pare o lege care vine în ajutorul nostru? Mie nu. Nu cred că Parlamentul va ajunge să adopte această nebunie, pentru că pe noi, românii, oamenii de rând, nu ne ajută cu nimic. Din contră, mai mult ne încurcă“, a spus femeia. Dacă cei mai mulţi s-au arătat, de-a dreptul revoltaţi de proiectul liberalilor, câţiva s-au gândit la binele angajaţilor. „Păi şi oamenii ăia au dreptul la o duminică în familie, nu?“, este de părere E. P., în timp ce Ecaterina L. consideră că „şi-aşa au salariile foarte mici, de ce să nu muncească mai puţin?!”.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614