REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Reacția DNA la OUG pe legile justiției - Ce avertisment transmite Anca Jurma

Reacția DNA la OUG pe legile justiției - Ce avertisment transmite Anca Jurma

Replica API 18 octombrie 2018 | 01:01 475

Într-un punct de vedere formulat către CSM, conducerea DNA susține că aplicarea retroactivă a noilor condiții de vechime prevăzute de OUG adoptată luni de Guvern intră în conflict cu prevederile constituționale și că, dacă acest lucru s-ar întâmpla, DNA ar pierde 34 de procurori. În documentul semnat de procurorul-șef, Anca Jurma, se arată că, dacă se va exclude din vechimea procurorilor și perioada în care aceștia au fost auditori de justiție în cadrul INM, atunci DNA va pierde alți 23 de procurori.

Astfel, după publicarea OUG în Monitorul Oficial, DNA va pierde 57 din 150 de procurori, adică aproape 40% din totalul lor, punctează G4Media.ro.

Guvernul a mărit de la 8 la 10 ani condiția de vechime pentru ca un procuror să poată activa în DNA.

Tot prin OUG s-a prevăzut la art VII că procurorii pot rămâne în DNA nu mai dacă îndeplinesc noile condiții prevăzute în legea de organizare judiciară.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Presedintele Johannis trebuie sa iasa, sa condamne comportamentul abuziv si penal al unui inculpat ca dracnea care duce tara in prapastie si foloseste bogatia tarii in mod partinic si personal numai ca sa scape el de puscarie. Dracnea este presedinte de partid, al unui partid corrupt, la fel de penal ca el, seful PSD. Klaus Johaniss este presedintele Romaniei si trebuie sa apere tara si cetatenii de asaltul penalilor la adresa democratiei!
0
0
Borfasii astia de-acum, dracnea si tariceanu, ca ei sunt actorii principali, ciordache este doar unealta lor,sa-si aduca aminte ca nici macar Dinu Patriciu sau S.O.Vantu cu toate televiziunile si trusturile lor de presa n-au reusit sa scape! Nici ei si nici alti HOTI ca ei nu vor scapa! Asta e LEGE.
2
0
Tudorel Toader, un fost procuror comunist cu trecut interesant intre 1986 si 1990 la Procuratura Panciu, impreuna cu o haita de infractori, distrug pana la os sistemul judiciar, in primul rand prin alungarea tinerilor magistrati.
3
1
ALICAM LEGEA SI RETROACTIV
1
3
f bune legile justitiei
1
3
Pai e normal sa aiba vechime, chiar mai mult de 10 ani. Pai ca sa devii un amarat de sef de birou iti trebuia 5 ani, sef de serviciu 8 ani daramite unul care decide soarta unor oameni nu trebuie sa aiba vechime, experienta, stiinta de carte, examene psihologice trecute cu succes, nu formale ?
3
3
caracter nepermis este acela ca puscariasul dragnea arunca cu buna stiinta , prin mana unor presuri ordinare precum tudorel, dorneanu, ciorbea carora din banii nostri celor care nu mai putem de atata saracie si nu stim cum sa intindem 1000 lei lunar intre medicamente, mancare, cheltuieli curente- ciorbea ridica intr-o luna cat luam noi trei ani cumulati. Unde gresecs replica- daca aveti logica si purtati cu dvs si o exploatati in toate situatiile va rog sa acceptati comentariu- altfel va condamn la tot ceea ce vom fi obligati sa suportam din cauza voastra: familii distruse, despartite- oamenii
7
5
Asta cu controlul medical psihologic sa fie si pentru parlamentari, primari, etc.
8
1
E normala o vechime de 15 ani. Sa munceasca bine,sa invete legislatia,sa apere statul dar si pe cetatean..nu ca oana acum. Si nu in ultimul rand,control medical psihologic eventual psihiatric.
4
8
Acest calau a croit o lege noua pe masura numarului de la pantofii lui Dragnea.Este pentru prima data in istoria Romaniei cand un condamnat,un puscarias isi inlatura acuzatorii,procurorii,modificand legea in favoarea lui.Justitia din Romania a fost ingenunchiata.Pe moment.Asta este inceputul sfarsitului PSD-ului.In curand PSD va iesi din istorie.A fost .
13
5
mergeti sa faceti experienta la munca de jos derbedeilor...
5
12

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218