REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Reacția Irinei Rimes după valul de ironii de pe Internet, legat de afirmațiile ei despre Brâncuși

Reacția Irinei Rimes după valul de ironii de pe Internet, legat de afirmațiile ei despre Brâncuși

Replica API 15 februarie 2020 | 00:00 571

Irina Rimeș

foto: Mediafax

Irina Rimes a fost desemnată ambasador onorific al Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi” 2020, iar afirmațiile ei din timpul conferinței de presă au stârnit un val de reacții în mediul online. Solista, care este și jurat la emisiunea "Vocea României", de la PRO TV, a reacționat cu o postare pe contul ei de Facebook.

„Nu mai citiţi toate articolele care circulă pe net cu titluri din cuvinte scoase din context. Mâine, după ce trece febra, vom vorbi şi noi despre lucruri relevante, cum ar fi evenimentul de pe 19 februarie la Muzeul Național de Artă. Noapte bună”, a reacționat Irina Rimes pe pagina de Facebook azi, 14 februarie.

Ce a declarat Irina Rimes despre Constantin Brâncuși

În conferinţa susţinută joi, la Muzeul Național de Artă, împreună cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, cântăreaţa originară din Republica Moldova a ţinut să facă mai multe precizări cu privire la sculptorul Constantin Brâncuşi şi la valorile româneşti. Declarațiile Irinei Rimes s-au rostogolit rapid în mediul online și au atras după sine o serie de ironii. Cea mai comentată a fost "Am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor".

- „Ştiu un lucru sigur: Noi, românii, avem o cultură cu care ne putem mândri. Pentru că ceea ce avem noi e ceva ce se cam pierde în Vest, dacă nu s-a pierdut de tot. Ţara noastră a fost pusă pe harta culturală a Europei de nişte personalităţi, genii despre care se vorbeşte de secole, între care şi Constantin Brâncuşi. Personalităţile astea au crescut cu aceleaşi valori cu care creştem şi noi”.

- „Imaginaţi-vă că eu am 28 de ani şi mama încă îmi trimite genţi cu mâncare. Eu mă duc de Crăciun acasă şi cânt colinde. Mergem să colindăm. Cântăm colinde vechi şi noi, cântece despre dor, despre dragoste, despre mamă şi ţară. Cântece care ne amintesc cine suntem şi de unde venim. Dorul nu are traducere mot a mot în altă limbă. E doar al nostru şi nu ni-l poate lua nimeni. Dacă ne pot lua Roşia Montană, petrolul, aurul, bogăţiile terestre, lemnul, pădurile, atunci cultura nu ne-o pot lua. Nu şi-o vor putea atribui niciodată”

- După ce a afirmat că îi cunoaşte îndeaproape viaţa şi creaţia, Rimes a spus că au fascinat-o lucrările lui Brâncuşi pentru că „nu reprezentau neapărat cum se numesc”.

- Despre o lucrare preferată din creaţia sculptorului, ea a spus: „Eu sunt mai mainstream, aşa. Când am văzut prima dată Coloana Infinitului, am avut impresia că mă întâlnesc cu ceva care nu era din lumea mea, dar mereu a fost în lumea mea”, scrie click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sictir, proast-o!
6
0
Eu credeam ca vrea s-o incaiere al' de-a desemnat-o!
4
0
de alde atarnache,suntem satui de hahalerele noastre
6
2
Vai de noi! Asta, soldoveanca asta, a fost desemnata ambasador onorific al Zilei Nationale Constantin Brancusi 2020 ...??!! Cine-i asta!?! Asta care nu stie bine limba romana, parasuta asta, reprezinta arta, cultura noastra ?? Asta vorbeste de Brancusi, asta de peste Praut !? Incredibil! Nu s-a gasit un roman adevarat, care chiar stie sa vorbeasca romaneste si care sa stie multe despre arta si cultura romaneasca ??
8
2
Ar trebui sa inveti si limba romana mai bine daca esti ambasador al culturii romanesti.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367