REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Reacția lui Florin Iordache, după răspunsul primit din partea Ambasadei Franței

Reacția lui Florin Iordache, după răspunsul primit din partea Ambasadei Franței

Replica API 30 decembrie 2017 | 00:24 537

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a reacționat la răspunsul dur al Ambasadei Franței în ceea ce privește textul tradus în limba engleza a celor trei legi care vizează domeniul Justiției.

„Fără îndoială este un răspuns. Noi le-am tradus în engleză. Nu puteam să traducem și în engleză, și în franceză, și în germană, șamd. Dar demersul pe care noi l-am inițiat a plecat de la reacția ambasadelor de acum o săptămână. Este incorect față de Parlamentul României, față de România, modul în care o serie de ambasadori, săptămâna trecută, au venit cu o scrisoare deschisă în care se prezentau total diferit legile justiției și ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul României. Noi, într-un mod transparent, am modificat cu toți partenerii la masă, cu toate asociațiile profesionale, cu mediul academic, trei legi care vizează sistemul judiciar din România. După modul în care erau prezentate că este un atac la adresa justiției, că se diminuează lupta împotriva corupției, am inițiat acest demers. Noi am considerat că este foarte bine să fie traduse și în limba engleză. (...) Acest text în limba engleză nu este adresat Ambasadei Franței. Avem și texte în limba română, dar nu puteam traduce în toate limbile de circulație internațională. (...) Cred că răspunsul Ambasadei Franței spune altceva. Nu este vorba de traducere, pe noi ne interesează esența acestor legi. Și pentru că a fost incorect modul în care a fost tratat Parlamentului României și au fost prezentate legile, de aceea am inițiat acest demers, pentru a arăta că nu este un atac la statul de drept, nu se amputează lupta corupției, nu este o luptă împotriva independenței justiției. Legile justiției sunt făcute cu magistrați și pentru magistrați. Am eliminat factorul politic. Legile, așa cum sunt, nu aduc atingere luptei împotriva corupției. Sunt niște legi normale, asta încercăm noi să comunicăm”, a spus Florin Iordache la Antena 3, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu vei scapa neica nimeni, nici rusii nu te vor mai scapa desi te-au scapat odata dandu-ti acea diploma, contra cost normal, ulciorul nu merge de mai multe ori la APA, oricum tu esti o mare jigodie, un dobitoc de prima clasa, nu faci fata nici la munca de jos, ptr ca si acolo trebuie sa gandesti, ori cum tu ai lipsuri la capitolul asat, alta intrebare?
1
0
Un dobitoc multirol ! Jigodia , chiar crede ca va scapa teafar , dupa ce nu va mai fii la putere ?
3
0
asa cind esti prost ,stai in porumb si te caci in drum !!
6
0
E c%@c@t mereu la cur asta. Numai fata lui arata asta.
4
1
Ce spune asta ca legile justitiei sunt facute de magistrati pentru magistrati ?Si niste legi corecte pentru infractori cand faceti? Abuzuri, maltratari, inselatorii,talharii, furturi, violuri, crime si altele, toate astea cand vor fi pedepsite cu teapa, cu fierul rosu sau prin spanzurare in piata mare, ca numai asa se se vor lecui unii.In democratia asta mare e liber la nelegiuiri si pedepse cat mai usoare, ca de trebuie sa respectam drepturile omului, adica ale infractorului, cel vatamat, lasa-l asa ca e un prost.Cam asa functioneaza la noi legea junglei.
7
2
F O R Z A P S D
4
11
Dobitocol asta din Caracal cu fata de ,,speriat de bombe" a ajuns sa faca legi pentru romani
5
3
Dl Ciordache ,umil sclav al condamnatului Dracnea,sa stii ca nimic nu este incorect fata de o banda de golani cu diplome luate la apelul bocancilor,care incearca din rasputeri sa arunce in haos intreaga justitie cu un singur scop:HOTIA VOASTRA!
12
4
Franta ne-a furat medicii? I-a luat cu japca, i-a sechestrat? Cineva cred ca este ofticat ca nu a fost furat si el... In rest, numai de bine pentru toti postacii PSD.
13
4
Frantei...nu ne da Franta degeaba sa mancam...Franta sa si vada lungul nasului si de tiganii lor.
11
19
mai analfabetule, lasa tu legile tarii , in seama celor ce stiu cu ce se mananca iar du da o fuga pana la rusi poate mai cumpeeri nitcaiva specializari poate ai sa ai nevoie la puscarie unde poti sa te dai mare
11
8
Noi facem legi bune pentru tara. Voi nu stiti sa le cititi. Cu magistratii in strada mai aveti tupeul sa mintiti.
12
9
De aceea ne fura toti strainii ce avem mai bun in tara, fiindca noi in loc sa luam pozitie stam capra. Ce a facut Franta pentru Romania in afara ca ne-a furat medicii, inginerii si muncitorii, ne-a vorbit urat si ne-a vandut toate porcariile prin hipermarcheturi!
12
16
Ciordache si toti hotii din psd la puscarie
20
7
cand faci parte din marea familie U.E,chiar daca esti neamul prost de la tara ala care bea si drojdia din butoi tot trebuie SA respecti niste reguli.Vrei sa faci ce vrea pwla ta,familia-ti da un sut in cur si zbori pe usa afara.Ghinion!cuiva trebuie sa-i dati si voi socoteala.presimt ca se va lasa cu demiteri si arestari.Bafta!
19
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614