REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.5° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
25.5° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

REACȚIA lui ORBAN după ce la telefoanele DSP NU a RĂSPUNS nimeni timp de jumătate de oră

REACȚIA lui ORBAN după ce la telefoanele DSP NU a RĂSPUNS nimeni timp de jumătate de oră

Replica API 2 august 2020 | 00:06 3251

Ludovic Orban a reacționat sâmbătă, după experimentul desfășurat în direct de Digi24, care a sunat timp de jumătate de oră la telefoanele DSP, fără ca cineva să răspundă. Premierul spune că situația nu ar trebui să se mai repete, după ce guvernul a asigurat cadrul legal pentru detașarea de oameni la direcțiile de sănătate publică, pentru a putea răspunde la apelurile oamenilor.

Ludovic Orban

„Până acum, mai aveau scuza că nu există resursa umană, a fost o creștere a cazurilor care a suprasolicitat resursa umană din DSP-uri. Începând de astăzi, există resursa umană la DSP-uri, ea trebuie folosită în mod inteligent. Dacă e necesar, se poate schimba și tehnic, deja am vorbit pentru a face îmbunătățiri tehnice în privința telefoanelor la care sună cetățenii, astfel încât să fie preluate apelurile, să crească numărul de persoane care răspund la telefoane”, a declarat Ludovic Orban sâmbătă, scrie digi24.ro.

El a mai arătat că a cerut acest lucru și la ultima videoconferință cu șefii de DSP-uri. De asemenea, premierul îi sfătuiește pe oameni să sune la DSP pentru a obține inforrmații sau să solicite intervenția pentru recoltarea de probe, dar, dacă simptomele sunt mai grave, să apeleze direct 112.

„Dacă sunt simptome destul de accentuate, e bine sune la 112, pentru că există (posibilitatea de - n.r.) transport cu ambulanța și tratament în spital. Dacă sunt simptome mai ușoare se poate suna la DSP-uri, DSP urmând să trimită echipe care să recolteze probele pentru analize”, a mai precizat premierul.

Digi24 a făcut vineri seara un experiment, în prezența secretarului de stat Raed Arafat: s-a pus în situația unui bucureștean care ar avea o problemă legată de COVID-19 și care ar avea nevoie să sune la DSP. A trecut aproape jumătate de oră până când de la capătul celălalt să se audă o voce umană care a îndemnat: „Ziceți”.

„În mod normal, trebuie să răspundă. Și dacă nu răspund, trebuie să explice de ce nu răspund”, a declarat Raed Arafat înainte de începerea experimentului.

Când în sfârșit, aproape de încheierea emisiunii, jurnaliștii erau pe punctul de a renunța la experiment, după o jumătate de oră de apeluri, a răspuns cineva de la DSP București: „Da, vă rog, bună seara, medicul de gardă, doctor Ilie, DSP București, vă rog”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Totul pleaca de la directorii de DSPuri...pusi politic, fara sa fie medici si cu scoala facuta pe genunchi....ASTA E! Degeaba personalul lucreaza daca primesc comenzi gresite sau confuze....cine carteste e dat afara....sau e trecut pe lista neagra...personalul e terorizat de politic....
6
0
Resursele umane pot fi suficiente ca numar insa e degeaba daca se compun din diletanti,din pilosi dilii,din ageamii. Decat asa mai bine fara,macar sa nu-ti pui sperante in veterinari sa te vindece sau cine stie ce cofetari sa controleze medicii. In general,zonele de conducere din toate domeniile sunt sufocate de cretini pusi politic,de tot felul de indivizi care nu ar fi fost angajati macar ca ajutori de ospatari de alti patroni decat cei politici.
7
0
pesediste ! Asa e toata tara ! Mai dureaza pana scapam de muisti. Pana atunci le dam cacatul la lins ! Muie postacilor !!! Cu acelasi cacat !!!
4
10
esti. vezi ca sefa DSP Bucuresti e sefa PNL sec 2... tot mancati cacat de va curge pe piept
9
3
Psd e de vina
8
6
Ar trebui propusi pentru pensii speciale! Nu se vor lua nici un fel de masuri,eventual sa-i decoreze Iohannis!
11
2
Sistemul e facut din oamenii pusi pe pile, nu pe calificare pe bune, de besedeu...
17
2
Muie betivului sica si ficusului de la cotroceni
15
13
MUIE MALARIA GALBENA !!!
20
13
Pentru urgente se suna la 112 Pana la starea coronavirus dsp-ul a frecat menta, trebuia sa verifice unitati horeca Acum trebuie sa faca anchete epidemiologice si sa contribuie la infectarea celor fals-pozitivi si fara simptome!
24
4
javre peneliste
16
13
Cum naiba, aceasta vorba "incepand de astazi" se repeta la infinit la toti politicienii de cacat? De aia va uram bai nenorocitilor si nu va mai vrem
19
2
mwepnl!!!!!
15
9
Sug pula impreuna cu mein fuhrer adolf klaus wernner johannis
21
11
pai intr-o juma de ora s-au dus repede ca au vazut probabil la TV ca suna, altfel stateau pana dimineata sa raspunde cineva!!
37
2
oricum, cine raspundea spunea: muie pnl.
27
12

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369