REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Reacția lui Arafat, după ce Șoșoacă a fost amendată pentru afirmații la adresa lui

Reacția lui Arafat, după ce Șoșoacă a fost amendată pentru afirmații la adresa lui

Replica API 14 ianuarie 2022 | 23:54 1388

Secretarul de stat Raed Arafat a reacţionat, joi, după ce Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) i-a sancționat pe Diana Şoşoacă şi Mihail Neamţu pentru declarații la adresa sa. El spune că astfel de afirmații, indiferent cui sunt adresate, nu trebuie tolerate într-o societate democratică a secolului 21.

"Rasismul și xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăți și trebuie înfruntate și învinse înainte că ele să devină o parte din "normalitatea" în care trăim.

Astfel de afirmații, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate într-o societate democratică a secolului 21. Istoria ne-a arătat ce poate face rasismul, xenofobia și îndemnul la ura, astfel încât este obligația noastră să reacționăm de îndată dacă nu vrem că istoria să se repete!", a scris Arafat pe Facebook.

El a postat și un citat din scriitorul afroamerican James Baldwin: "Nu tot ceea ce este înfruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat până nu este înfruntat".

Cu o zi în urmă, senatoarea Diana Șoșoacă a fost amendată cu 5.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în timp ce Mihail Neamțu a primit avertisment pentru declarații discriminatorii la adresa secretarului de stat Raed Arafat.

Potrivit CNCD, Colegiul director a decis amendarea senatoarei cu 5.000 de lei, pentru următoarele declarații, care sunt considerate discriminatorii:

"De ce nu se duce domnul Raed Arafat în țara lui de baștină”, "Vorbește despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba țării sale natale”,

"Nu știu cum domnul Raed Arafat și-a luat examenul de cetățenie”, "trădătorii nu au ce căuta în România”.

De asemenea, CNCD a decis ca Mihail Neamțu să fie sancționat cu avertisment contravențional pentru afirmațiile:

"Vorbești română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine”,

"Mă simt reprezentat ca român, de cel care vorbește corect română”, "Sper că știi limba română corect, este totuși o condiție pentru a fi român”, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
rahat dar scroafa Sosoaca este o jignire la adresa naturii si bunului simt!
5
6
cine-l opreste sa se duca-n,israel ,acolo unde are de dat rapoarte,va fi very happy
10
11
Arabitzoiu asta infect dupa toate tziganiile care le-a facut acum mai nou esti si amendat daca il critici
13
12

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614