REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Reacţia PNL la situaţia lui Klaus Iohannis: „Toată lumea a înţeles greşit. Nu are termen luni”

Reacţia PNL la situaţia lui Klaus Iohannis: „Toată lumea a înţeles greşit. Nu are termen luni”

Replica API 24 octombrie 2014 | 00:22 194

Procesul lui Klaus Iohannis cu ANI, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, se apropie de start. ICCJ va judeca, luni, solicitarea ANI de preschimbare a termenului procesului cu Klaus Iohannis, de pe 18 noiembrie, pentru o dată mult mai apropiată. Reacţia PNL a venit rapid. “Nu este termen! Pe 27, luni, se discută cererea de preschimbare. Înseamnă că ICCJ ia cererea de la ANI, de preschimbare a termenului şi decide dacă îl preschimbă, îl pune mai devreme sau lasă termenul respectiv, 18 noiembrie. Luni, ICCJ poate să spună că este de acord cu cererea ANI şi mută poate cu o săptămână mai devreme sau poate să spună că rămâne pe 18 noiembrie. Pe 18 noiembrie, cum este termenul, abia atunci instanţa se reuneşte în complet de filtru şi se pronunţă asupra admisibilităţii în principiu a recursului. Abia atunci! Presa a spus greşit şi lumea care n-a înţeles. Luni, după ce se discută cererea de preschimbare, dacă rămâne pe 18 termenul sau se devansează, abia atunci completul de filtru decide dacă se admite în principiu recursul şi dacă se admite abia atunci se dă un termen pentru judecata de fond a dosarului”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, pentru Replica. De asemenea, în acest proces, nu se pot anticipa numărul posibil al termenelor şi nici dacă discutăm de amânări. “Nu ştiu, nu pot să spun. Ne dorim o soluţionare cât mai rapidă a dosarului”, a concluzionat Gorghiu, pentru Replica.

Iohannis a afirmat recent că, în cazul în care va pierde procesul cu ANI, va lua “o decizie morală” şi se va retrage din funcţia de preşedinte, dacă va fi ales.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218