REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

REACȚIE dură din partea Huawei România după atacul din partea Ambasadorului SUA la București: Politizează o tragedie

REACȚIE dură din partea Huawei România după atacul din partea Ambasadorului SUA la București: Politizează o tragedie

Replica API 3 aprilie 2020 | 00:00 1329

Reacție extrem de dură a Huawei România după ce Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a afirmat, la întâlnirea anuală a membrilor Camerei de Comerţ Americane din România, că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măşti marca Huawei deghizate în donaţii umanitare, ceea ce este ”inadmisibil” şi a avertizat autorităţile române că ”aceasta este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea naţională” şi care pune în pericol libertatea.

Reprezentanții firmei chineze la București susțin că atacul american are darul de a politiza o tragedie de proporții și îl califică ca fiind unul incorect și contrar bunului simț:

”Având un istoric al activității noastre în România de 18 ani, cu 2.300 de angajați competenți, bărbați și femei, considerăm că este de datoria noastră să dăm dovadă de responsabilitate în perioada dificilă pe care o traversează România în aceste momente. În toate aceste decenii de muncă intensă răsplătită cu succese pe măsură, posibile în special datorită angajaților români, noi cei de la Huawei am fost mereu aproape de România și români, la bine dar mai ales la greu.

Nu am putut să trecem cu vederea, cu profund regret, atacuri recente din partea unor persoane, inclusiv oficiali de străini diplomatici de rang înalt, îndreptate împotriva lucrurilor bune realizate de angajații Huawei în cea mai gravă criză medicală cu care s-a confruntat vreodată România. Huawei consideră aceste atacuri ca fiind incorecte și contrare bunului simț.

Huawei România crede cu tărie că prietenul la nevoie se cunoaște. Susținem eforturile întreprinse de oricine din comunitatea locală în sprijinul României și al cetățenilor săi în aceste vremuri tulburi și, mai mult ca oricând, considerăm că nu este momentul pentru mesaje tendențioase și declarații politice de această natură. Politizarea acestei tragedii nu ajută în niciun fel România să depășească provocările cu care se confruntă.

Astăzi, suntem toți români și alegem să facem ceea ce trebuie, ceea ce am făcut de altfel constant în ultimii 18 ani: să fim solidari, să ne implicăm și să aducem o contribuție pozitivă la mediul social și economic românesc.”, susțin cei de la Huawei într-o replică transmisă redacției.

O reacție a avut și Ambasada Republicii Populare Chineze la București care prin intermediul unui comunicat de presă a susținut că Ambasadorul SUA la București 'A făcut din nou observații iresponsabile, calomniind fără scrupule China'.

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a elogiat măsurile luate de autorităţile de la Bucureşti pentru a opri criza provocată de epidemia de coronavirus şi a afirmat că la ieşirea din această criză România va putea deveni lider în multe domenii, lucru care se poate realiza doar prin adoptarea unor legi şi reglementări de afaceri raţionale, prin încetarea corupţiei endemice şi prin creşterea transparenţei. Ambasadorul american a definit Rusia şi China drept ”prădătorii şi actorii negativi” care ”pândesc în aceste vremuri de vulnerabilitate”.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a elogiat ”măsurile prompte şi prudente luate de Guvernul României, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban, pentru a opri criza de coronavirus”, apreciind că ”fără astfel de măsuri, criza cu care se confruntă astăzi România ar fi fost mult mai gravă în acest moment”, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asteptam cu drag si ofertele americanilor de la Motorola sau Apple. Si apoi mai vorbim. Plus inca sunt curios care sunt dovezile ca telefoanele alea au coduri de spionat si cum fac. Concret. Apoi analizam.
0
0
Sa-si vada de treaba lui ambasadorul SUA. Sa nu se mai amestece in treburile interne ale altui stat precum este Romania. Cand ei au primit ajutoare de la Rusi am zis noi ceva? Rusine.
1
0
ambasadorul american a dat-o pe fata si a laudat pe cei m ai mari lingai si slugoi din ROMANIA ai sua si multinationalelor, adica kkanis ,lucovid orban si gasta tradatoare pnl.auzi vrajeala masuri prompte si prudente .muiee pnl.
2
0
Americanosii nu se linistesc.. Dupa ce ai facuto de oaie, isi dau din nou in petec.
1
0
masoneria masoneria vai.
0
0
Miza Coronavirus este incetarea relatiilor comerciale cu China. Chinezii cunosc bine planul Occidentului si incearca contramasuri. Exista pericolul dependentei totale a Occidentului de China si atunci Partidul Comunist va fi din nou legal. La noi este deja sub alt nume
2
0
crede ca romanii pun botu la vrajeala asta ieftina care merge la ei in tara.
3
0
chinezismele sunt facute la vrajeala,inseala pe cine poate si poate!
0
6
niste nenorociti. da-ti-le foc si chinezoilor si produselor lor. tot ce se intanpla e creatia lor.
1
10
Huawei criminalul care vrea sa distruga ce a mai ramas din natiunea romana ,prin sistemul distrugator G5 folosit ca paravan pentru fluidizarea comunicatiilor! Daramati orice sisteme de antene G5 din orice zona !Va aduce MOARTEA !Mai tare ca Virusul !
3
9
Afara cu America din Terra.
13
1
Poate sa scrie si poula pe masti! Daca sunt ok care-i problema?
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369