REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Reacție DURĂ din PSD după criticile vicepreședintelui Comisiei Europene: Nu-l recomandă nici fața, nici experiența. Să se preocupe de țările lor

Reacție DURĂ din PSD după criticile vicepreședintelui Comisiei Europene: Nu-l recomandă nici fața, nici experiența. Să se preocupe de țările lor

Replica API 22 ianuarie 2019 | 00:00 190

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, marți, pentru Mediafax, referitor la faptul că vicepreședintele CE Jyrki Katainen a catalogat ca „incredibilă” știrea despre OUG privind contestaţia în anulare, că „nu-l recomandă nici fața, nici experiența” ca să vorbească despre justiția din România.

„Nu-l recomandă nici fața, nici experiența. Nu-l recomandă nimic. Nu are nici specialitatea necesară, nici menirea și nici dreptul să vorbească despre o țară care este parteneră în felul care a vorbit. Dacă nu știe ce înseamnă stat de drept, să pună mâna pe carte să citească. Mâine, poimâine o să se aibă reacție comisarul care se ocupă de apele poluate din Africa la legile justiției. Peste o săptâmână o să aibă reacție comisarul care se ocupă de creșterea natalității în Australia și așa mai departe. Se găsește fiecare comisar să deschidă gura. Înțeleg că domnul Katainen se ocupă cu locurile de muncă, deci nu are nicio treabă cu justiția. S-au găsit vorbind, le place să vorbească despre România, i-aș ruga să se preocupe de țările lor”, a declarat Cătălin Rădulescu, marți, pentru Mediafax.

Acesta a comentat și în legătură cu reacția Comisiei Europene la OUG anunțată de ministrul Justiției, prin care instituția europeană a transmis că monitorizează discuțiile referitoare la subiect. Astfel, deputatul PSD s-a întrebat unde a fost CE atunci când ani de zile în România au existat abuzuri, judecători șantajați și protocoale secrete ale SRI cu instituțiilor din sistemul judiciar.

„Dar nu au putut fi monitorizați acești derbedei, ani de zile, când justiția nu a fost lăsată să-și facă treaba? Când judecătorii erau amenințati cu șantajul, cu bilețele. Când procurorii îi chemau pe judecători la ordin, când făceau dosarele cei de la SRI, ascultări pe siguranță națională. De ce nu au monitorizat acești domni, care își doresc o justiție independentă și corectă, cum de dorim toți, de ce nu au monitorizat? Acum monitorizează? Ani de zile, când au fost abuzurile astea nu au monitorizat acești derbedei. Ăsta a fost stat de drept? Stat de drept probabil că e la ei în țară. Dacă era de datoria lor, dacă vor să o facă pe echidistanții, trebuia să împiedice aceste abuzuri acum 4-5 ani de zile”, a spus Rădulescu.

Deputatul PSD susține că oficialii europeni „au închis ochii la abuzurile care s-au făcut 7 ani de zile”.

„Trebuia să vadă aceste abuzuri și protocoale încheiate, folosite de SRI. Să penalizezi o țară când greșește, dar în momentul în care închizi ochii la abuzurile care s-au făcut 7 ani de zile. Poate sunteți mai deștepți ca noi, dar nu trebuia, voi, să monitorizați acest sistem de justiție? Nu au fost în stare să oprească abuzurile astea”, a conchis social-democratul.

Tudorel Toader a anunțat, duminică, că ministerul Justiției a pregătit o ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite. Acesta a mai spus că cel mai probabil varianta OUG va fi aleasă și în cazul doarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public și SRI, dar în acest caz așteaptă motivarea Curții Constituționale.

Vicepreședintele CE Jyrki Katainen a spus, marți pe Twitter, că este o știre incredibilă cea despre ordonanţa de urgenţă privind contestaţia în anulare, menţionând că românii merită un stat de drept.

Oficialul european a distribuit în postarea sa o știre a publicației Associated Press despre situația din România.

De asemenea, Comisia Europeană a transmis, referitor la OUG pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite anunțată de Tudorel Toader, că monitorizează discuțiile, subliniind că e important ca România „să revină la parcursul combaterii corupției, să asigure o justiție independentă”.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu o nevasta curva , muista la usa cred ca nu mai judeci , cat poti rabda si tu ? dar o accepti pt ca iti aduce bani , ea este apolitica , suge pula cui plateste !
1
0
@gika : mult mai pe scurt : muie cu mult cacat pesedeii ! Si cu mult mai mult cacat postacilor pesedei !!! Muie dragnea maledivul, muie radulescu, muie pesede !!!
5
4
Mai pe scurt:..muie psd!...muie dragnea !...muie radulescu...etc...
5
3
o jigodie de pe aici isi spune roman,bai vita prostatei nu-ti mai jigni concetatenii,bai neam de sluga esti urmasul lui Bastus sau al altor tradatori de neam ,cu Macovei,Preda,Bushoi te lauzi,hai sictir postac rezist cu toti astia in frunte cu nesimtiul neamului !
6
6
Ordonanta 2- toata mooia la psd. Radulescule, sa ne bagam alup in neamurile voastre bolsevice de spurcaciuni ciumate! Aaaa, si in toti cei care voteaza psd mizeria tari. Ventilati kkt in continuare jegurilor
5
4
Bravo PSD singurul partid care tine la popor
8
10
ptr cel anterior-jigodii de europarlamentari dovediti prin atitudine, alfabetism sunt: agramata grapini, nica, norica, si multi altii ce nu cunosc ce i-a lovit cand au fost numiti. Si anaklfabeta viorica dancila a stat 9 ani ca europarlamentar si abia acum am cunoscot-o. Ce au rezolvat acesti indivizi?; soping, plimbari , castiguri financiare inimaginabile- caracteristic ciumei rosii. Asteptati urmatoarele votari-
12
6
candidam ca sa nu mai apara jigodii de europarlamentari ca Monica, Preda,Ivan,Busoi pe la Bruxelles iar dobitoci ca tine Europeanule sa nu mai aiba ce comentarii sa faca pe aici!
8
8
Radulescu cel mai mare expert .. Toata Europa doar de el vorbeste.. Apropo daca voi nu mai vreti in UE de ce mai candidati la europarlamentare???
13
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218