REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

REACȚIE DURĂ din SUA după modificările din Codul Penal. Critici la adresa politcienilor români!

REACȚIE DURĂ din SUA după modificările din Codul Penal. Critici la adresa politcienilor români!

Replica API 5 iulie 2018 | 00:36 351

Modificările dorite în noul Cod Penal au născut o mulțime de scandaluri și contradicții la cel mai înalt nivel. Discuțiile în jurul dezbaterilor din cadrul Comisiei Iordache se poartă și peste Ocean, în SUA, de unde vine un mesaj puternic din partea unei voci autorizate, notează evz.ro.

Chris Terheș, președintele Coaliției românilor din SUA, a ținut să puncteze carențele care există în modificări, dar și care e impresia general lăsată de politiceni după cele mai aprige dezbateri din România.

„Despre abuzul in serviciu - din 1864 pana in 2018

Am vizionat atat dezbaterile din "Comisia Iordache" cat si din Plenul Camerei Deputatilor pe tema abuzului in serviciu si e halucinant sa vezi cat de habarnisti sunt toti pe tema asta. Toata discutia despre abuz se poarta in termeni propagandistici, nici una dintre parti nefiind capabila sa explice despre ce e vorba.

1. Modul cum abuzul a fost redefinit este gresit si, in cazul in care opozitia va ataca textul la CCR, definitia va cadea. Articolul este alambicat, nu e clar, precis, predictibil si scapa din vedere unele situatii care trebuie incriminate.

2. Nici propunerile USR, PNL si UDMR nu au fost mai bune. Acestia vorbesc despre "prejudicii grave" si "vatamari grave", fara sa puna un prag.

Pentru mine este infiorator sa vad atatia oameni care se tot invart in jurul acestui subiect si nici unul sa nu poata despica tema intr-un mod argumentat, fara patima si manipulari de 2 lei.

Infractiunea de "abuz de putere" exista si in Codul penal al lui Cuza din 1864 si era structurata pe doua categorii, in functie de partea vatamata: "Abuz de putere în contra particularilor" si "Abuz de autoritate în contra lucrului public".

Gasiti aici Codul penal al lui Cuza iar de la art. 147 gasiti diversele incriminari ale abuzului. https://lege5.ro/Gratuit/g42tamju/codul-penal-din-1864

Intr-o forma sau alta, sub alte titluri, faptele de abuzuri din Codul penal al lui Cuza se regasesc si in Codul penal de azi (represiune nedreapta, cercetare abuziva, influentarea declaratiilor, etc).

Articol complet: Evz.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu suntem sclavii vostri , luati sculele si plecati , nu dictati voi in tara noastra . HAI SICTIR , SUA ! nu ne confundati , niciodata sa nu mai interveniti in Romania .....nu suntem yugoslavia .
0
0
Cu tarile civilizate nu are psd si clika lor de hoti cum s-o mai dreaga! Ca nu toti or fi prosti sa nu inteleaga ce legi da psd si pentru cine. paci pacasa mai prostesti boborul cu haznaua 3, cu Rtv-eiul lui ghita, cu-n ciuvica, gadea, ursu, badea, oana stancu zanfir...si alti pitecantropi de-ai turnatorului felix, voiculescu..Manipulare, minciuna si dezinformare zi de zi ceas de ceas la televiziunile unde stapani sunt cei mai mari hoti penali! Astia au ajuns sa faca legea acum in Romania. Si Romanii, in majoritatea lor oameni cinsti nu sunt de acord si se opun, ca si la Ceausescu.
1
1
Americanii ne confunda cu negri lor ?Sunt mai oprresiv chiar decat rusii !
2
1
ce fel de politica faceti voi cei care comentati vorbind urit si scirbos necitind macar un ziar ne mergind la vot si dupa aceia avind pretentii
0
4
putem obseva o adunatura de curve si prosti!
2
0
Voi dati lectii de conduita in Justitie Romanilor.
3
1
SUA..?? credeti ca ne intereseaza prea mult..ajunge cu manipularile domnilor..parerile sua sunt interpretate si rastalmacite de catre securisti si manipulatori in asa fel incat sa creada romanii ca fara sua suntem vai de noi ...nu este asa deloc domnilor...iar ambasadele sa isi vada de treaba lor..ni imi aduc aminte ca ambasada romaniei dintr-o tara a UE sa se implice politica tarii respective...pardon ..ami putin chisinau..si acolo ne dam cu parerea..asa ca dl presedinte sa respecte primul legea si sa respecte o decizie a CCR indiferent la cine se regera aceasta!
2
1
Ca nu mai cumparam armament si autostrazi tip bechtel de la voi.
3
1
cine pastele ma - tii te crezi ? cu ce drept toti fugarii isi dau cu parerea ? stati acolo si lasati - ne in pace ! jegosilor , daca erati destepti va realizati aici , ati vrut aventuri , bautura si femei ....si droguri bineinteles .
3
1
cat de analfabet trebuie sa fii , sa nu intelegi nimic, pacat, Ptr indivizi ca tine, multumiti de acele sume asistenta sociala- vor suferii multi.
3
2
Una dovedita ceilalti se dau fete mari
8
4
Esti prost amice daca crezi una ca asta!!!! Legea o fac jegosii de la putere si poporul o ia tot timpul in bot!
9
3
O SUGETI IN TARA ASTA POPORUL FACE LEGEA.
10
8
Poza cu un grup de prosti
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102