REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Reacţii ale social-democraţilor după eliberarea lui Adrian Năstase

Reacţii ale social-democraţilor după eliberarea lui Adrian Năstase

Replica API 19 martie 2013 | 00:00 216

Preşedintele PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu, a salutat eliberarea lui Adrian Năstase din penitenciar şi a spus că viitorul său politic va fi decis chiar de el. Deputatul Viorel Hrebenciuc a declarat şi el că fostul premier se poate întoarce în conducerea partidului.

"Mă bucur pentru domnul Adrian Năstase, pentru familia domniei sale şi toate gândurile de bine, toate urările nu pot decât să i le adresez cu toată sinceritatea", a declarat Andronescu pentru România TV.

În ceea ce priveşte revenirea lu Năstase într-un for de conducere al PSD, Andronescu a apreciat că aceasta depinde de voinţa fostului lider al partidului. "Cred că trebuie să respectăm voinţa domniei sale. Domnia sa va trebui să ia o decizia şi noi nu putem să-i spunem decât că-l aşteptăm cu drag", a comentat fostul ministru.

Întrebată care ar putea fi funcţia de partid pe care Năstase ar putea să o ocupe, Andronescu a răspuns: "După cum ştiţi, funcţia pe care a deţinut-o, de preşedinte al Consiliului Naţional, este vancată".

Un alt lider marcant al PSD, deputatul Viorel Hrebenciuc, a spus că Năstase se poate întoarce în conducerea partidului. "Este binevenit şi în partid, şi peste tot", a spus Hrebenciuc.

Eliberarea lui Adrian Năstase a fost comentată şi de fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană: "Sunt două dimensiuni care trebuie avute în vedere. Una colegială şi emoţională, şi este firesc ca partidul în care s-a format, pe care l-a condus, colegii şi colegele de partid să-l dorească cât mai rapid înapoi în viaţa politică activă. Este, apoi, a doua dimensiune, cea juridică, care trebuie respectată. Să ne bucurăm de faptul că un om politic important al României este azi în libertate".

Adrian Năstase va fi eliberat. Completul de la Tribunalul Bucureşti, format din preşedintele Ioana Cleopatra Şipoteanu şi din judecătoarele Carmen Constanţa Balaci şi Florentina Vasilăţeanu, a decis, cu opinie majoritară, respingerea recursului DNA în cazul sentinţei Judecătoriei Sectorului 4 şi punerea în libertate a lui Adrian Năstase.

Instanţa a respins recursul DNA şi a menţinut o decizie favorabilă fostului premier dată de Judecătoria Sectorului 4. Decizia instanţei este definitivă.

Două din cele trei judecătoare au dispus punerea în libertate a lui Adrian Năstase, în vreme ce al treilea magistrat din complet a decis în sens contrar. Serviciul de executări penale al instanţei urmează să comunice această decizie Penitenciarului Jilava, dar şi altor instituţii ale statului.

După procesarea documentului de la instanţă, Penitenciarul Jilava urmează să încheie formalităţile în cazul lui Adrian Năstase şi să îl elibereze.

Avocatul Ion Cazacu a precizat că Năstase va fi liber în numai câteva ore, practica judiciară arătând că documentele necesare eliberării sunt trimise la penitenciar de la tribunal imediat.

Citeste mai mult pe RTV.NET:

http://www.rtv.net/reactia-psd-la-eliberarea-lui-nastase-ce-spun-viorel-hrebenciuc-si-ecaterina-andronescu_71330.html

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218