REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Reacţii după alegerea lui Sorin Rugină ca rector al Universităţii Ovidius

Reacţii după alegerea lui Sorin Rugină ca rector al Universităţii Ovidius

Replica API 14 mai 2014 | 00:00 104

Grasa: Evoluţia noastră tebuie să tindă spre zona universitară de tradiţie

Grasa: Evoluţia noastră tebuie să tindă spre zona universitară de tradiţie

Directorul de cercetare al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Cătălin Grasa, l-a felicitat prin intermediul unei conferinţe de presă pe noul rector al Universităţii Ovidius, prof.univ.dr. Sorin Rugină, pentru rezultatul obţinut la alegeri.

"Îl felicităm, în numele conducerii, pe domnul Rugină pentru funcţia pe care o are. Îi urăm succes în activitatea pe care o s-o aibă. E bine că ieşim din perioada de interimat. Cu ocazia aceasta sperăm să aşezăm lucrurile astfel încât să ieşim din conul de umbră în care universitatea a fost din cauza evenimentelor nefericite care s-au întâmplat. Sperăm ca această situaţie să nu se mai repete. Probabil că prorectorii vor fi numiţi de noul rector. E foarte importantă şi colaborarea cu mass media la noul rector, pentru că fără o lipsă de comunicare şi o transparenţă vizavi de decizii, lucrurile bune, pentru că sunt o groază de activităţi la care suntem angrenaţi pe linie de cercetare, lucruri care ar trebui să le spunem, va fi dificil. Bineînţeles că evoluţia noastră tebuie să tindă spre zona universitară de tradiţie. Asta reprezintă activitatea noastră de zi cu zi, evitarea unor astfel de evenimente nefericite", a declarat dr. Grasa, care făcea referire la situaţia fostului rector Dănuţ Tiberius Epure. Colaborarea dintre Spitalul Judeţean şi Universitatea Ovidius va fi "la fel ca şi până acum", a ţinut să precizeze directorul de cercetare. Universitarii şi-au desemnat luni rectorul, în cursă fiind înscrişi trei candidaţi: prof. univ. dr. Doina Catrinoiu, prof. univ. dr. Sorin Rugină şi prof. univ. dr. Ana Rodica Stăiculescu. Prezenţa mare la vot a indicat interesul pentru desemnarea noii conduceri a instituţiei: din oră în oră procentul a crescut, astfel că la închiderea urnelor, ora 20.00, s-a depăşit 93%. Pentru mediciniştii care credeau cu tărie că Doina Catrinoiu este favorita cursei, verdictul final a fost o surpriză: nu a existat nici măcar turul doi, Sorin Rugină fiind declarat, la o oră după închiderea urnelor şi numărarea voturilor, drept câştigător.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102